Christus is Koning kerk Ridderkerk-Slikkerveer

Ridderkerk-Slikkerveer Christus is Koning kerk


De huidige Christus is Koning kerk staat op de plaats waar eerder een grote gereformeerde kerk stond, met dezelfde naam. Een tiental jaren geleden is die oude kerk afgebroken, en is op die plaats een groot woongebouw verrezen. Een geïntegreerd onderdeel van dat woongebouw is de huidige Christus is Koning kerk. Het gebouw biedt onderdak aan de Protestantse Gemeente Slikkerveer, een fusiegemeente van de voormalige hervormde wijkgemeente Den Donck, en de gereformeerde kerk van Slikkerveer.

 

In deze kerk heeft Schaapsound de media installaties volledig in overeenstemming gebracht met de wensen van de gemeente. Er is een professionele beamerinstallatie aangebracht, en de spraakinstallatie is gewijzigd naar spraak én muziek. Niet alleen compromisloze spraakverstaanbaarheid, maar ook muziekweergave, soms samen met videopresentaties, maar ook versterking van de elektronische piano, een muziekgroepje, of zelfs nog steviger. En dat allemaal met een enkele druk op de knop.

 

Schaapsound heeft dit hele project in enkele werkdagen gerealiseerd, inclusief de uitgebreide kabelaanpassingen. De installatie diende samen te werken met het in de kerk aanwezige Griffioen akoestische systeem (een elektronisch galmverhogend systeem). Zowel optisch, als wat resultaat betreft is dat weer uitstekend gelukt.

 

De in het zicht geplaatste onderdelen van de nieuwe installatie zijn allemaal op kleur gebracht, zodat de aanwezige techniek geen aandacht vraagt.

De oude kerkversterker bleek nog geschikt te zijn als versterker voor de meeluisterluidsprekers in de overige ruimten.