Dorpskerk Vaassen

De Dorpskerk in Vaassen is van binnnen compleet vernieuwd. De banken en de kansel zijn verwijderd. Nieuwe stoelen staan nu in de breedte  rondom het nieuwe liturgisch centrum opgesteld.

 

Deze monumentale kerkzaal beschikt over een bijbehorende akoestiek die zich kenmerkt met behoorlijk wat natuurlijke nagalm. Mooi voor zang en orgel maar uitdagend voor een goede spraakverstaanbaarheid!

 

Schaapsound realiseerde in de vernieuwde kerkzaal de geluidsinstallatie en video apparatuur.

 

De luidsprekers zien er onopvallend uit in het kerkinterieur maar leveren een opvallend goed resultaat. Spraak en (live) muziek klinkt natuurlijk en overtuigend. Er is een speciale regieplek gemaakt achterin de kerkzaal. Vanaf dit meubel wordt de geluidsinstallatie, de (video)presentatie en bestuurbare camera bediend. De geluidsinstallatie biedt volledig automatische regie door toepassing van speciale digitale kerkversterkers van Seis Akustik maar ook handmatige bediening in voorkomende situaties (zoals bijvoorbeeld het uitversterken van een muziekgroep).

 

De beamer projecteerd vanaf de achterwand met een speciale telezoomlens op de wand boven het podium tussen de ramen. Ondanks het vele daglicht is de presentatie helder en leesbaar. Een bestuurbare camera wordt gebruikt voor presentatie via de beamer en optioneel voor video opname en KerkTV uitzending.

 

Uiteraard is ook de nodige randapparatuur aangesloten waaronder de ringleiding en kerktelefoon.

 

Wat ons betreft een geslaagde herinrichting met een prachtig resultaat!