Eben-Haezerkerk Apeldoorn

De Eben-Haëzerkerk in Apeldoorn beschikt over een prachtige akoesktiek; goed voor de gemeentezang en het (Steendam) orgel. Voor spraak echter een behoorlijke uitdaging, zeker gezien de positie van de kansel en lessenaar t.o.v. de luidsprekers. Daarnaast is gekozen voor de uitbreiding met compromisloze integratie van muziekversterking.

 

Twee digitaal gestuurde luidsprekers uit de oude installatie zijn vervangen door de nieuwe Fohhn LX-220's. Door de sterke verticale bundeling van het geluid presteren de LX-220 luidsprekers het om een afstand van ruim 25m te overbruggen! Dat is een uniek resultaat voor een passieve (mini) line-array in dit segment. Twee passieve AS-22 subwoofers zijn links en rechts van het podium geïnstalleerd t.b.v. aanvullende 'lagetonenweergave' bij muziekversterking. Een zeer onopvallende luidsprekerconfiguratie met een groots en overtuigend resultaat!

 

Achterin de kerk is een verhoogd regiemeubel ontworpen in de stijl van het kerkinterieur. Vanaf deze positie is beeld en geluid optimaal te bedienen. Ten behoeve van de muziekversterking is een digitale mengtafel van Allen&Heath geïnstalleerd.

 

Een bestuurbare camera biedt de mogelijkheid om in de zalen mee te kunnen kijken met de kerkzaal. De beelden kunnen via een presentatieswitcher/ scaler ook getoond worden op de nieuw geïnstalleerde beamers.

 

Een mooi resultaat waarbij ook optimaal is samengewerkt met vrijwilligers uit de gemeente!

(onderstaande foto's zijn gemaakt tijdens de werkzaamheden)