Even voorstellen: Frits de Groot

Soms heb je het gevoel bij een beslissing dat alles op een goede manier bij elkaar komt.

Vanuit mijn opvoeding ben ik altijd kerkelijk betrokken geweest, eerst bij de Gereformeerde Kerk, later samengegaan in de PKN. Een aantal generaties van de familie De Groot zijn organist geweest en ik heb na mijn MTS-E opleiding en een paar jaar werkervaring de conservatoriumopleiding Muziekregistratie met eerste bijvak orgel gevolgd.

Daarna ben ik in 1997 het commerciële werkveld ingerold in een buitendienstfunctie bij TransTec in Rotterdam. Ik vertegenwoordigde daar o.a. het merk DPA Microphones.

In 2000 kon ik bij Hecla Professional beginnen en had daarmee de mogelijkheid terug te keren naar Twente als woongebied, dat beviel veel beter dan de randstad. Bij Hecla heb ik ervaring opgedaan met projectie en besturing in AV installaties, mijn expertise lag echter nog steeds bij audio.

In 2003 ben ik teruggekeerd naar de studiomarkt en naar Helios in Haarlem gegaan. Gelukkig kon ik vanuit huis werken. Bij Helios heb ik geluidsstudio’s verkocht in de recording & broadcast markt en ben ik akoestiek advies gaan geven aan zowel de studio- als B2B klanten. Sinds 2009 is Incatro Room Acoustics als leverancier onderdeel geworden van de maatoplossingen die ik bij Helios adviseerde en verkocht.

In 2011 ben ik contact gekomen met Schaapsound en Incatro voor een eventuele overstap omdat ik veel voldoening haalde uit de akoestiek verbetertrajecten. Van september 2012 tot december 2014 heb ik bij Incatro gewerkt als adviseur en accountmanager, ook weer met mijn kantoor thuis. 

Omdat ik de techniek in de oplossingen van Incatro miste en Helios nog geen opvolger voor mij had kunnen vinden ben ik eind 2014 teruggekeerd naar Helios. In de afgelopen jaren bleek echter dat mijn expertise en interesses niet meer aansloten bij de markten die Helios bediende. Ik heb geprobeerd voor Helios nieuwe markten aan te boren maar was daarin onvoldoende succesvol.

Dat resulteerde eind vorig jaar in een hernieuwd gesprek met Klaasjan. Toen bleek de tijd rijp voor een overstap die per 1 september 2017 een feit is.

Ik zal bij Schaapsound akoestische oplossingen blijven adviseren en verkopen en ik zal projectverkoop van Klaasjan gaan overnemen zodat hij meer tijd krijgt voor management- en marketing taken. Verder hoop ik met mijn opgedane kennis te kunnen bijdragen aan de ontwikkeling van nieuwe product- en systeemoplossingen.