Gereformeerde Gemeente Gouda

Gereformeerde Gemeente Gouda


De Gereformeerde Gemeente in Gouda heeft sinds 2008 de beschikking over een prachtig nieuw kerkgebouw. De kerkzaal biedt 1300 zitplaatsen en is 30 meter hoog! De gemeente had al een aantal jaren klachten over het geluid en dan vooral over de spraakverstaanbaarheid. Het is ook een uitdaging om geluid verstaanbaar over te brengen in een dergelijke grote zaal!
De gemeente heeft het Geluidburo ingeschakeld voor een akoestisch advies en naar aanleiding van dat advies is Schaapsound betrokken bij het project.
Schaapsound heeft met een deel van de bestaande luidsprekers, een nieuwe digitale versterker (Seis Akustik) en verschillende meet- en inregelmomenten de spraakverstaanbaarheid aanzienlijk verhoogd met enthousiaste reacties als gevolg!
Een paar reacties van gemeenteleden: “tijdens een kerkdienst moesten we vaak raden wat de dominee zei en nu kunnen we het ook echt verstaan” en: "het geluid was gisteren perfect ondanks de relatief lege kerk vanwege de vakantie".


De Gereformeerde Gemeente Gouda is een mooi voorbeeld van (gedeeltelijk) hergebruik van een bestaande installatie in combinatie met een goede digitale versterker en inregeling, u hoeft dus niet altijd een compleet nieuw systeem aan te schaffen!