GK Voorthuizen

De Ger. Kerk in Voorthuizen beschikt sinds kort weer over een moderne, compleet vernieuwde audio- en video-installatie. Daarnaast is ook een professionele netwerk en wifi oplossing aangebracht. Het klassieke kerkgebouw is een typisch voorbeeld van Amsterdamse School architectuur (1927, B.W. Plooy). Er staan in Nederland meerdere vergelijkbare kerkgebouwen van deze architect die nog altijd als kerkgebouw in gebruik zijn.

 

De geluidsinstallatie is geschikt voor optimale spraak- en muziekversterking. Een digitale audiomixer (Seis Akustik, U1616) mengt alle microfoons en muziekbronnen via één luidsprekersysteem (SONO en Fohhn) geschikt voor beide toepassingen. Ondanks de vele geavanceerde mogelijkheden is de bediening uiterst eenvoudig gebleven! Op een vast touchscreen kan de koster de juiste ‘preset’ selecteren en belangrijke basisinstellingen aanpassen. De bediening kan eenvoudig overgenomen worden via een tablet (iPad) of de pc van het beamteam. Voor kleine muziekgroepen (bijv. piano, gitaar en zang) kan er direct gemixt worden via het touchscreen. Alleen bij complete bandbezetting wordt de digitale mengtafel (Allen & Heath, QU-series) gebruikt.

 

De video-installatie bestaat in basis uit twee krachtige projectors met telezoomlens en enkele LED displays als aanvulling. Bestuurbare HD videocamera’s met bijbehorende randapparatuur worden gebruikt voor HD KerkTV.

 

De installaties maken gebruik van een beveiligde netwerkverbinding voor de distributie van audio- en videosignalen, bediening en beheer op afstand. Een wifi (gasten)netwerk maakt onderdeel uit van de netwerkconfiguratie.

 

De zeer complete audiovisuele installatie is sinds enkele weken zeer succesvol in gebruik genomen!