Grote Kerk Zwolle

De Grote of Sint-Michaëlskerk in Zwolle is een opvallend monument in de stad. Het prachtige gebouw met het beroemde Schnitgerorgel is een bezoek waard! Naast de functie van Stadskerk wordt het monumentale kerkgebouw ook intensief gebruikt voor allerlei andere activiteiten via het Academiehuis. 

Schaapsound, onder andere gevestigd in de stad Zwolle, wil graag een steentje bijdragen om het prachtige kerkgebouw optimaal bruikbaar te maken voor al deze activiteiten. Een goede geluidsinstallatie is een belangrijke voorwaarde voor vrijwel iedere bijeenkomst! Het ontwerp voor de diverse stoelopstellingen ligt klaar. Het gebouw vraagt vanwege de bijzondere akoestiek om een specialistische aanpak. Gelukkig hebben we veel ervaring met dit soort kerkgebouwen, zoals recent in de Sint-Janskathedraal in Den Bosch of de Laurenskerk in Rotterdam en de Grote- of St.- Bavokerk in Haarlem.

De consistorie onder het orgel is inmiddels opgeleverd. Het interieur is weer teruggebracht in de oorspronkelijke kleurstelling. Wij hebben in deze ruimte een onopvallende geluidsinstallatie aangebracht en een TV trolley die onzichtbaar in een kast geplaatst kan worden als deze niet wordt gebruikt.