Hervormde Dorpskerk Ooltgensplaat

Hervormde Dorpskerk Ooltgensplaat

 

De Dorpskerk in Ooltgensplaat is in 1848 in gebruik genomen. De kerk is op de fundering van de oudere kerk gebouwd. O.a. door overstromingen was het vroegere gebouw een bouwval geworden. In deze mooie en sfeervolle kerk waarin zondags twee diensten worden gehouden, heeft Schaapsound de gehele geluidsinstallatie vernieuwd.

 

De vrijwilligers van de kerkelijke gemeente hebben ter voorbereiding de bekabeling vernieuwd. De installatie is geschikt voor optimale spraakverstaanbaarheid, met vereenvoudigde bediening. Professionele muziekversterking is tegelijk ook mogelijk gemaakt, door toepassing van een tweetal spraak/muzieksystemen in het front van de kerk.

 

Uiteraard is er automatische regie gerealiseerd door middel van een digitale, programmeerbare versterker. De gebruiker kan simpel een preset indrukken, en heeft dan alle geavanceerde instellingen ingesteld, voor een optimaal resultaat.

 

Koppelingen naar een ringleidingsysteem, een Kerkomroep internetstreamer, draadloze microfoons etc. maken de installatie compleet, en geschikt voor alle activiteiten die in de kerk plaatsvinden. De installatie is ingebouwd in een 19” systeemkast, die verder aan het oog onttrokken is. Zoals dat hoort in een historische omgeving.

 

Op de foto is tevens zichtbaar koster Bogerman. Een naam die past bij de traditie van de kerk!