Licht

Bij Schaapsound bent u aan het juiste adres voor professionele podiumbelichting: bewegend of statisch. Schaapsound beschikt over capabele lichtadviseurs die vanuit hun praktijkervaring een advies kunnen geven. Licht op het podium moet vooral functioneel zijn en geen doel op zich.

Goede verlichting van het podium of liturgisch centrum wordt in toenemende mate belangrijk gevonden. Ook voor video-opnames en KerkTV is dit essentieel: goed licht verhoogt de kwaliteit van de opname en uitzending.

Voor video-opname geldt een norm van 400 lux (lux=eenheid van verlichtingssterkte). Dit wordt vaak niet gehaald met normale plafondverlichting.

Voor een goede basisverlichting kan gekozen worden uit een uitgebreide reeks van spots voor het uitlichten van het podium en de achterwand. Deze statische verlichting kan worden aangevuld met instelbare kleurenspots, eventueel uit te breiden met bestuurbare spots.

Nieuw zijn ook de LED theaterspots met een hoge lichtopbrengst en toch zeer energiezuinig! (Ook deze spots zijn in kleuren instelbaar.)

Er wordt vooraf geïnventariseerd wat de wensen zijn wat betreft de verlichting; moet de verlichting personen belichten of is het bedoeld als effectverlichting? Met een innovatief simulatieprogramma kan van tevoren bepaald worden wat nodig is om het podium op de juiste manier te belichten. De simulatie is zeer representatief voor de ‘echte’ situatie.

Verlichting kan op verschillende manieren geïnstalleerd worden: In veel gevallen is trussmontage mogelijk maar het kan uiteraard ook aan de wand of plafond. Het type gebouw bepaalt wat esthetisch verantwoord is. Dit is uiteraard een belangrijk aspect!

content image
content image