Netwerk (Wifi)

Draadloos internet (wifi) is niet meer weg te denken. Ook in kerkgebouwen is steeds meer vraag naar een betrouwbare wifi oplossing met voldoende capaciteit en goed bereik in het hele gebouw voor eigen gebruik en gasten.

Daarnaast worden er ook steeds meer andere apparaten aangesloten op het netwerk, bijvoorbeeld de CV-regeling, de alarminstallatie, camera’s maar ook de nieuwe audiovisuele installaties. Zelfs de video overdracht tussen een pc en een beamer of scherm kan tegenwoordig via het netwerk (HDMI over IP). Al deze toepassingen maken gebruik van hetzelfde netwerk en moeten onafhankelijk van elkaar betrouwbaar functioneren.

De ‘gratis’ modem/ router van de internetprovider biedt te beperkte functionaliteit en is niet geschikt voor al deze functies. Een professionele oplossing biedt wel alle gewenste functionaliteit en biedt standaard goede beveiliging en de mogelijkheid van flexibel beheer op afstand.

Veel kerken maken gebruik van een betrouwbare netwerk- en internetoplossing van Schaapsound. Vanuit onze audiovisuele expertise bieden wij een integrale oplossing die verder gaat dan alleen maar internettoegang.

content image