Nieuwe Kerk Amersfoort

Toen de Nieuwe Kerk in Amersfoort zich bij Schaapsound meldde met het verzoek een offerte te maken voor een KerkTV installatie om kerkdiensten live te streamen, werden er veel kritische vragen gesteld.  Logisch want één van de gemeenteleden in de commissie, Floris van der Bijl, bleek jarenlang werkzaam geweest te zijn bij de landelijke omroep als regisseur en ook betrokken geweest bij de realisatie van de nieuwe eindregie bij de EO.

Na een demo in de kerk met de ESD software en twee bestuurbare camera’s was men echter overtuigd van de kwaliteit van de camera’s en de simpele bediening. Floris schrijft:

"De Nieuwe Kerk Amersfoort is bij de keuze voor een videosysteem niet over een nacht ijs gegaan. Het dilemma was dat we niet te veel aan de inrichting van de zaal en de verlichting wilden veranderen. Tegelijk wisten we dat de installatie bedienbaar moest zijn door een nog op te leiden team van vrijwilligers zonder ervaring. Schaapsound heeft een prima installatie geleverd die voor verschillende doeleinden door onze eigen vrijwilligers bediend kan worden. Zo kunnen niet alleen gemeenteleden uit de wijk de diensten bekijken, maar geïnteresseerden wereldwijd. In onze wekelijkse diensten zien we zelfs nu de pandemie achter ons ligt een sterk verhoogd aantal kijkers ten opzichte van het aantal luisteraars van voor de pandemie. We hebben nieuwe leden verwelkomd die nog nooit een voet in de kerk hadden gezet."

We wensen de Nieuwe Kerk nog vele jaren gebruiksplezier en dankbare kijkers toe.