Nieuws

Schaapsound wenst u goede kerstdagen en een voorspoedig nieuwjaar!

14-12-2017

Lees verder

Sint-Janskathedraal 's-Hertogenbosch

24-11-2017

Recent heeft Schaapsound (in samenwerking met Wolff Geluidstechniek) de Sint-Janskathedraal in s-Hertogenbosch opgeleverd. De nieuwe spraak-muziek installatie zorgt voor een hoge spraakverstaanbaarheid op elke plek in de prachtige zaal van 115 bij 60 meter. Er is gekozen voor een combinatie (24 luidsprekers) van de spraak-muziek BS luidsprekers met CX spraakluidsprekers. De hele installatie wordt aangestuurd door 16 versterker kanalen. De bediening geschiedt via een touchscreen in de sacristie. Doordeweeks vinden er diensten plaats op meerdere plekken in de kathedraal en hiervoor zijn meerdere voorkeurs-instellingen gemaakt. Naast de geluidsinstallatie is er een Full HD KerkTv installatie geplaatst met 2 HD PTZ camera's en meerdere LED schermen.

Lees verder

Nieuwe systemen

28-09-2017

Luidspreker systemen ontwikkelen en testen en vergelijken is een van de mooiste dingen van ons vak. Hier samen met Rainer Krause systemen aan het inregelen in de St Joseph in Hannover. De nieuwe digitaal stuurbare versie van de BS serie, vergeleken met de passieve BS 1632. En helemaal links de muziekversie van de CX serie (100 volt en toch fraaie muziek reproductie!), vergeleken met de spraak versie. En dat alles in een kerk met 4 seconden nagalmtijd.
Binnenkort in dit theater!

Lees verder

Flora Holland

11-09-2017

Schaapsound mag al een aantal jaar preferred supplier zijn voor Flora Holland wat betreft de audio apparatuur voor alle locaties in Nederland. Na een uitgebreid test traject (en veel vroeg opstaan vanwege de veilingen) gaan we de aankomende weken meer dan 40 veil ruimtes voorzien van nieuwe audio DSP's. Deze digitale mixers zorgen ervoor dat de veilingmeesters contact kunnen hebben met de gemiddeld 300 bieders tegelijkertijd per locatie. Het was een grote uitdaging om een bloemist uit Nederland gelijk te laten klinken als een bloemist uit Bulgarije.

 

 

Lees verder

Teamdag 15 juni

06-07-2017

Tussen alle mooie klussen door hebben we de tijd genomen om samen met de collega's een dagje te ontspannen in het mooie Elburg

Lees verder

Gefeliciteerd Arian!

06-07-2017

Collega Arian Stijnen kreeg deze week z'n diploma 1e monteur MBO3. Van harte gefeliciteerd Arian! En studeer rustig verder, daar op Mondriaan ROC!

Lees verder

Druk bezochte stand Schaapsound op Kerk & Gemeente

20-03-2017

De beurs Kerk & Gemeente 2017 is goed bezocht en dat hebben we ook gemerkt in onze stand. Er was veel belangstelling voor de integratie van beeld en geluid in één gemakkelijk te bedienen installatie. Ook KerkTV is een onderwerp dat bij veel kerken op de agenda staat. We hebben veel positieve feedback gekregen op onze 'kerkbankjes' in de stand die voorzien waren van complete bediening van de audiovisuele installatie. Deze unieke oplossing is door ons ontwikkeld en er blijkt veel vraag naar!

Naast veel bekende relaties hebben we ook afspraken gemaakt met nieuwe kerken. Bedankt voor uw bezoek, maar als u niet in de gelegenheid bent geweest om de beurs te bezoeken, dan maken we graag een afspraak met u!

Lees verder

De Grote of Sint – Laurenskerk

20-03-2017

De Grote of Sint – Laurenskerk in Rotterdam; naar onze mening één van de mooiste kerkgebouwen van Nederland! Het prachtige orgel (het grootste volledig mechanische orgel van Europa)en de indrukwekkende laatgotische bouwstijl zorgen ervoor dat je stil wordt wanneer je het gebouw betreedt. Schaapsound is verheugd en kan met gepaste trots melden dat we binnenkort de geluidsinstallatie gaan vervangen door een volledig DSP gestuurde installatie; eenvoudig te bedienen via een touchscreen en volledig toegespitst op het diverse gebruik van de kerk.

Schaapsound is gekozen uit 7 aanbieders.

 

Lees verder

Luidsprekertest

14-02-2017

Vandaag hebben we met onze Nederlandse en Duitse collega's een uitgebreide luidsprekertest gedaan in een kerkgebouw. We zijn erg blij met ons luidsprekerpakket van Seis Akustik; compacte zuilluidsprekers voor elke toepassing en galmtijd. Ondanks het compacte formaat van deze combi spraak- en muziekluidsprekers, bieden ze een indrukwekkende geluidsweergave. Muziek versterken met een muziekgroep in een zaal van 30 x 20 meter met maar 2 luidsprekers!

We komen deze luidsprekers graag in uw kerkgebouw demonstreren, neem contact met ons op voor een afspraak!

 

 

 

 

 

 

 

Lees meer nieuws

Lees verder

Kerkenbeurs

12-01-2017

Bezoek onze stand op Kerkenbeurs Nederland, de facilitaire vakbeurs voor kerken. Gratis entree? Gebruik onze code en registreer via de website www.kerkenbeurs.nl.

 

Code: <KB2017SCH>

 

Lees meer nieuws

 

Lees verder

Uitnodiging bijeenkomst ‘Uw kerkgebouw, onze zorg’ 28 januari Deventer

10-01-2017

Hoe kunnen we de ruimtes zo indelen dat het gebouw voor meerdere doeleinden gebruikt kan worden? Welke geluidsinstallatie kiezen we? Hoe realiseren we een goed binnenklimaat?

Zomaar wat vragen waar u als (mede)verantwoordelijke voor het kerkgebouw mee te maken kunt krijgen. Graag nodigen wij u als relatie uit voor de bijeenkomst ‘Uw kerkgebouw, onze zorg’. Deze wordt georganiseerd door het Kerkenplatform en vindt plaats op zaterdag 28 januari in de Lebuïnuskerk te Deventer. In diverse workshops praten wij u bij over onderwerpen als herindeling, inrichting, akoestiek en energiezuinige installaties. Uiteraard is er ook gelegenheid de prachtige Lebuïnuskerk te bezichtigen.

De officiële uitnodiging en het programma vindt u hier.

 

Lees meer nieuws

Lees verder

Gewijzigde openingstijden vanwege de feestdagen

26-12-2016

Alle vestigingen van Schaapsound zijn gesloten van dinsdag 27 december tot en met vrijdag 30 december.

Maandag 2 januari staan wij weer paraat voor u!

In geval van uiterste nood kunt u altijd bellen naar één van de vestigingen; u hoort dan een noodnummer via de automatische beantwoorder.

Het team van Schaapsound wenst u een prettige jaarwisseling.

 

Lees meer nieuws

Lees verder

Afscheid Marieke

04-11-2016

We willen ook via deze weg Marieke bedanken voor al haar inzet en gezelligheid de afgelopen jaren! Veel geluk en zegen in de toekomst; als aanstaande moeder maar daarna wellicht ook in je nieuwe baan.

 

Lees meer nieuws

Lees verder

Vacature vestiging Ridderkerk

26-10-2016

Schaapsound heeft een vacature voor onze vestiging in Ridderkerk.

Download de vacature hier: https://goo.gl/L0clnK

Pas je in het profiel? Dan zien we je sollicitatie graag tegemoet... 

Sollicitaties kunnen per mail tot uiterlijk 30 november 2016 gestuurd worden t.a.v. Joost de Visser (j.devisser@schaapsound.nl)

 

Lees meer nieuws

 

 

Lees verder

Schaapsound reminder 1, 10 en 12 oktober

23-09-2016

U kunt zich nog opgeven voor 1 oktober (studiedag akoestiek in Doetinchem) en 10 en 12 oktober (informatiebijeenkomsten in Amstelveen en Zwijndrecht) http://us10.campaign-archive2.com/…

 

Lees meer nieuws

Lees verder

Uitnodiging informatie bijeenkomsten september/oktober

16-09-2016

Schaapsound organiseert in september en oktober informatieavonden voor kerken:


    •    20 september Amersfoort (19.30 uur)
    •    22 september Rijssen (19.30 uur)
    •    10 oktober Amstelveen (19.30 uur)
    •    12 oktober Zwijndrecht (19.30 uur)


Eerdere bijeenkomsten bleken zeer succesvol!

De volgende onderwerpen komen aan de orde tijdens verschillende korte presentaties begeleid met een demonstratie.

KerkTV
Samen met onze partner Kerkdienstgemist.nl brengen wij u op de hoogte van de laatste stand van zaken met betrekking tot KerkTV in combinatie met de diensten van Kerkdienstgemist.nl.

Videoprojectie
KerkTV kan heel mooi gecombineerd worden met videoprojectie in de kerk zodat de beelden ook via de beamers of displays zichtbaar zijn. Maar ook andersom kan de geprojecteerde liturgietekst eenvoudig uitgezonden worden via KerkTV.

Netwerk en Wifi
Steeds meer installaties in kerken beschikken over een netwerkaansluiting en/ of internetverbinding. Ook kerkbezoekers en gasten verwachten tegenwoordig een goed functionerend draadloos netwerk. Wij laten zien hoe KerkTV optimaal integreert in een goed ontworpen netwerkoplossing die aan al deze wensen voldoet!

Camerabeveiliging in en rond het kerkgebouw
De afgelopen tijd is er in diverse media veel geschreven over veiligheid in en rond het kerkgebouw tijdens de kerkdienst. Een eenvoudige maar doeltreffende maatregel is het aanbrengen van een aantal beveiligingscamera's in en rond het gebouw. Zo kunt u tijdens de kerkdienst altijd zien wie er in de gang of bij de entree loopt of wat er in de fietsenstalling gebeurt. Ook handig voor de koster die alles graag een beetje in de gaten houdt! Wij beschikken over de benodigde expertise en helpen u graag met de juiste oplossing!

Naast de informatieve en praktische presentaties is er natuurlijk ook ruimschoots gelegenheid voor vragen en discussie.

Het programma en adresgegevens ontvangt u na aanmelding per mail.

U bent van harte welkom en wij zien uit naar uw komst!

 

Lees meer nieuws

Lees verder

Uitnodiging studiedag Integrale & variabele akoestiek

23-08-2016

Uitnodiging studiedag Integrale & variabele akoestiek
 
op 1 oktober aanstaande wordt er in Doetinchem een studiedag georganiseerd over integrale en variabele akoestiek.
De dag wordt gehouden in het Het Amphion theater dat beschikt over een virtueel akoestiek systeem waarmee de zaal multifunctioneel inzetbaar is doordat de galmtijd kan worden aangepast.

In zalen voor muziek (zoals kerkzalen, concertzalen en theaterzalen) wordt de
bouwkundige akoestiek en de geluidinstallatie bij voorkeur integraal
geoptimaliseerd. Andere aspecten ten aanzien van architectuur en materialisatie
spelen hierbij een grote rol. De vraag komt naar voren hoe ver je hiermee kan gaan en welke werkwijze zinvol is.

De techniek om variabele akoestiek op elektronische wijze te regelen is al decennia
lang bekend. Inmiddels wordt verondersteld dat variabele akoestiek met nieuwe
digitale technieken zo goed is te maken dat dit voor alle situaties en verschillende
akoestische wensen in één zaal toepasbaar is. Is dat ook zo? Wij gaan graag samen
live met u luisteren naar uiteenlopende muziekvormen waarbij de akoestiek virtueel
wordt aangepast. Daarna gaan we graag met u de discussie aan!

De dag wordt ondersteund door een demonstratie van Content orgels en het Gelders Orkest.
Aan deze dag zijn geen kosten verbonden behalve de parkeerkosten van 3 euro.

Klik hier om u aan te melden.

 

Lees meer nieuws

Lees verder

Easyworship presentatiesoftware

05-07-2016

EasyWorship presentatie software

 

Het gebruik van de juiste presentatiesoftware in de kerk is essentieel. EasyWorship presentatiesoftware wordt wereldwijd in veel kerken gebruikt en biedt flexibele mogelijkheden voor het beamteam. In tegenstelling tot bijvoorbeeld PowerPoint kan zelfs tijdens de presentatie nog inhoud gewijzigd worden (bijv. een extra couplet of lied). Alle leden van het beamteam kunnen thuis de volledige software installeren om de presentaties voor te bereiden. Bovendien zijn vrijwel alle Nederlandstalige Bijbel- en liedteksten beschikbaar. Schaapsound is voor Nederland officieel EasyWorship partner.

Dat betekent dat u bij ons terecht kunt voor de aanschaf van een officiële EasyWorship licentie maar ook voor alle vragen met betrekking tot gebruikerslicenties van de diverse Liedbundels en Bijbelvertalingen.

 

Neemt u contact op voor meer informatie!

 

Lees meer nieuws

Lees verder

Gratis entree Beurs Kerk & Gemeente Noord

09-02-2016

Bezoek onze stand op Kerk & Gemeente Noord, de facilitaire vakbeurs voor kerken nu ook in het noorden. Gratis entree? Gebruik onze code KG2016SCH en registreer via de website www.kerkengemeente.nl (Als u dit bericht deelt via Facebook of Twitter, maken wij als Schaapsound kans op korting…!)

 

Lees meer nieuws

Lees verder

Beurs Kerk & Gemeente Noord 2016

04-02-2016

Bezoek beurs Kerk & Gemeente Noord 2016

 

Op 15 en 16 april presenteren wij Kerkenplatform in Drachten. Wij adviseren u graag over; installatie- & energieadvies, beeld & geluid, inrichting & advies, nieuwbouw & restauratie, geluid & akoestiek en meubilair.

 

  • Interessante workshops!
  • Diverse onafhankelijke experts uit ons netwerk presenteren tijdens de beurs Kerk&Gemeente Noord workshops over onderwerpen als; duurzaamheid, voortbestemming, veiligheid en functionaliteit.

 

 

 

 

Houd www.kerkenplatform.nl in de gaten voor het programma en de workshoptijden!

 

Lees meer nieuws

Lees verder

Informatiebijeenkomst KerkTV, videoprojectie en Wifi in Huizen

12-10-2015

Uitnodiging 31 oktober Huizen

Uitnodiging: Informatiebijeenkomst KerkTV, videoprojectie en Wifi in Huizen


Op zaterdag 31 oktober 2015 organiseert Schaapsound weer een informatieve bijeenkomst voor kerken. Deze keer wordt de bijeenkomst in Huizen georganiseerd.
De dagen in Zwolle en Oud-Beijerland eerder dit jaar waren een groot succes!

Samen met onze partner Kerkdienstgemist.nl brengen wij u op de hoogte van de laatste stand van zaken met betrekking tot KerkTV en de integratie daarvan met videoprojectie en Wifi.

Op deze dag worden informatieve presentaties en een praktische workshop gegeven. Ook is er ruimschoots gelegenheid voor vragen en discussie.

Steeds meer installaties in kerken beschikken over een netwerkaansluiting en/ of internetverbinding. Ook kerkbezoekers en gasten verwachten tegenwoordig een goed functionerend draadloos netwerk. Wij laten zien hoe KerkTV optimaal integreert in een goed ontworpen netwerkoplossing die aan al deze wensen voldoet!

Schaapsound is landelijk dé specialist op dit gebied. Wij beschikken over veel praktijkervaring die wij graag met u delen!

Tijd:
31 oktober 2015, 10.00 – 12.30 uur (zaal open vanaf 9.30 uur)
Lunch vanaf 12.30 uur (als u zich hiervoor aanmeldt)

Plaats: Oosterlichtkerk Huizen, Huizermaatweg 298, 1276 LJ Huizen

 

Lees meer nieuws

Lees verder

Schaapsound Auris, opvolger van de Lukas II

04-08-2015

De Schaapsound Auris

 

Vanaf eind september in grote getale leverbaar; de Schaapsound Auris, opvolger van de Lukas.
De Auris wordt gebruikt voor het thuis meeluisteren van kerkdiensten.
Nieuw design, verbeterde firmware met de bekende service van Schaapsound!

Op de foto draagt Johan van der Stoel van Streamit de Auris over aan Joost de Visser, beide zijn druk geweest met het project.

 

Neemt u contact op voor een voorstel op maat!

 

Lees meer nieuws

Lees verder

Meldt u nu aan voor onze email nieuwsbrief

18-04-2015

Schaapsound brengt u maandelijks op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en trends binnen audio- en video-oplossingen in kerken.

 

Via onderstaande link kunt u zich aanmelden:

http://eepurl.com/bjSILT

 

De laatst verzonden nieuwsbrief vindt u via onderstaande link:

Nieuwsbrief april 2015

 

Lees meer nieuws

Lees verder

Welkom bij informatieve bijeenkomst in Oud-Beijerland

26-01-2015

Informatiebijeenkomst KerkTV en audiovisuele ontwikkelingen in kerken.

 

Op zaterdag 30 mei organiseert Schaapsound in Oud Beijerland weer een informatieve bijeenkomst voor kerken. Samen met enkele partners (waaronder het GeluidBuro en Kerkdienstgemist.nl) brengen wij u op de hoogte van de laatste stand van zaken met betrekking tot KerkTV en de laatste audiovisuele ontwikkelingen in kerken.

 

Naast nuttige presentaties kunt u voorbeelden van installaties bekijken en beluisteren. Ook is er ruimschoots gelegenheid voor vragen en discussie.

 

Deze informatieve ochtend is interessant voor kerken die KerkTV overwegen, de geluidsinstallatie willen vernieuwen of met liturgieprojectie aan de slag willen. Daarnaast bieden we tijdens deze bijeenkomst ook informatie over (bouwkundige) akoestiek in relatie tot meer multifunctioneel gebruik van de kerkzaal.

 

Schaapsound is landelijk dé specialist op dit gebied. Wij beschikken over veel praktijkervaring die wij graag met u delen! Welkom op 30 mei in Oud Beijerland, nabij Rotterdam.

Na aanmelding ontvangt u de gegevens m.b.t. het programma, locatie en tijd per mail!

 

klik hieronder voor de verzonden nieuwsbrief omtrent deze dag:

http://eepurl.com/bl5bhT

 

Lees meer nieuws

Lees verder

Sennheiser Cash-Back en AKG trade-in acties verlengd tot 31-12-2013!

03-09-2013

De meeste draadloze microfoons in Nederland gebruiken frequenties verspreid over de hele UHF-band 470 - 862 MHz. Daar komt verandering in. Het bovenste deel van deze band, de frequenties van 790 – 862 MHz, is vanaf 1 januari 2013 in handen gekomen van operators voor mobiele telefonie en internet. 
Vanaf januari 2013 is het mogelijk dat draadloze microfoons die op deze frequenties werken, storing zullen ondervinden of mogelijk zelfs niet meer functioneren. Het gebruik van de bestaande systemen wordt nog tot eind 2015 toegestaan.

Let op: de voorwaarden voor het inruilen zijn in uw voordeel gewijzigd!

Klikt u op deze link voor meer informatie en de speciale inruilactie aanbieding! (PDF bestand)

 

Lees meer nieuws

Lees verder

Update inruilactie draadloze microfoonsets!

01-05-2013

De meeste draadloze microfoons in Nederland gebruiken frequenties verspreid over de hele UHF-band 470 - 862 MHz. Daar komt verandering in. Het bovenste deel van deze band, de frequenties van 790 – 862 MHz, is vanaf 1 januari 2013 in handen gekomen van operators voor mobiele telefonie en internet. 
Vanaf januari 2013 is het mogelijk dat draadloze microfoons die op deze frequenties werken, storing zullen ondervinden of mogelijk zelfs niet meer functioneren. Het gebruik van de bestaande systemen wordt nog tot eind 2015 toegestaan.

Let op: de voorwaarden voor het inruilen zijn in uw voordeel gewijzigd!

Klikt u op deze link voor meer informatie en de speciale inruilactie aanbieding! (PDF bestand)

 

Lees meer nieuws

Lees verder

Smart Move Projectiescherm in kerk

04-02-2013

Unieke oplossingen voor een nog mooier resultaat! Een projectiescherm of LCD scherm is functioneel maar vaak ontsierend in een (kerk)zaal. Of het nu om een moderne of monumentale kerkzaal gaat. Wij zien het als uitdaging om dit soort techniek toch zo mooi en onopvallend mogelijk in een kerkzaal te installeren. En, het resultaat mag gezien worden! Een voorbeeld betreft het zogenaamde smart move projectiescherm. Niet alleen het doek maar ook de complete behuizing wordt na gebruik omhoog, uit het zicht getrokken. Zie voor een voorbeeld beide filmpjes via onderstaande links:

 

Lees meer nieuws

Lees verder

Succesvolle bijeenkomst KerkTV en KerkGeluid in Woudenberg

03-12-2012

Op zaterdag 1 december heeft Schaapsound samen met Kerkdienstgemist.nl een informatieochtend voor kerken georganiseerd over de actuele stand van zaken m.b.t. KerkTV en geluidsinstallaties in kerken. De opkomst was bijzonder goed. Met ruim 100 bezoekers en een interessant programma was het een geslaagde bijeenkomst!

 

De centrale presentatie werd gedaan door Klaas-Jan Wierenga van Kerkdienstgemist.nl in het zalencomplex van de Herv. Gem. Woudenberg. Hij heeft alles verteld over de KerkTV oplossing van Kerkdienstgemist.nl. Uiteraard is er ook gesproken over de inbelproblematiek met de Lukas ontvangers. Gelukkig zijn er (betere) alternatieven!

 

Na de presentatie van Kerkdienstgemist.nl is de groep opgesplitst in tweeën voor de workshops/ productdemonstraties: In de kerk hebben de bezoekers kennis gemaakt met de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van geluidsinstallaties in kerken. Joost de Visser en Gerard Schaap (Schaapsound) hebben een geïntegreerd spraak-/ muzieksysteem en een digitaal gestuurde luidsprekerzuil gedemonstreerd.

 

In de andere workshop is de benodigde apparatuur voor het maken van een kwalitatief goede KerkTV uitzending dedemonstreerd van (bestuurbare) camera('s) tot en met de ontvanger thuis.

 

Gezien de grote interesse zijn wij van plan om meerdere bijeenkomsten te plannen!

 

Lees meer nieuws

Lees verder