Nieuws

Vacature Administratief medewerker Zwolle EN Ridderkerk

21-02-2023

Schaapsound is de landelijke audiovisuele expert in kerken, aula’s en vergelijkbare zalen. Met een schat aan kennis en ervaring bieden wij voor elke kerk een maatwerkoplossing passend bij de gebruikswensen en het budget. Wil jij werken in een mooi bedrijf met korte lijnen en een prettige informele sfeer? Download de vacture en neem contact met ons op!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Lees verder

VidiPro V60XS, PTZ camera met AI tracking

11-02-2023

De VidiPro V60S is een van de meest gebruikte pan-tilt-zoom (PTZ) camera’s voor kerk-tv. Dit model is de afgelopen jaren alleen in Nederland al in ruim 600 kerken geïnstalleerd door Schaapsound. Niet voor niets want deze camera heeft een hele sterke prijs/ kwaliteit verhouding. Recent is de V60S opgevolgd door een nieuw model: de VidiPro V60XS. Zowel de hardware als de software zijn aangepast waardoor de camera nog beter presteert. Ook beschikt de camera over nieuwe functies waaronder AI tracking. Deze intelligente functie maakt het mogelijk dat de camera automatisch de bewegingen van de spreker volgt. Verder beschikt de V60XS over alle handige functies aan aansluitingen waaronder 3G-SDI, HDMI, power over ethernet (POE) en optioneel NDI®.

De V60XS is op alle gebruikelijke manieren te bedienen. Ideaal in combinatie met een IP joystick, een Streamdeck maar ook populaire kerk-tv software zoals ESD en KerkBeamer. De compacte camera is er in een witte en zwarte behuizing inclusief een wand- of plafondbeugel. Neem contact met ons op voor meer informatie!

Lees verder

Nieuwe geluidsinstallatie en kerk-tv in kerk Rhenoy

23-01-2023

De kerk in Rhenoy in de Betuwe is onderdeel van de Protestantse Gemeente Beesd Rhenoy en Gellicum. Bij binnenkomst valt direct op dat het een klein maar goed onderhouden kerkgebouw is. Sinds de kerk in Rhenoy samenwerkt met de kerk in Beesd is de wens ontstaan om in Rhenoy dezelfde audiovisuele voorzieningen aan te brengen als in de kerk van Beesd zodat de bediening in beide gebouwen zoveel mogelijk hetzelfde is. Ondanks de kleine afmetingen van de kerkzaal is er toch een mooie uitgebreide installatie gemaakt. De geluidsinstallatie is geschikt voor spraak- en muziekweergave. Muziek wordt in stereo weergeven met extra lage tonen uit een compacte subwoofer terwijl spraak helder en verstaanbaar klinkt op alle zitplaatsen. Draadloze microfoons en een goede headset maken de installatie compleet.

Voor presentatie is gekozen voor LED displays. Deze passen prima in het klassieke kerkinterieur en leveren mooie heldere, goed leesbare beelden. De toegepaste professionele displays bieden een hogere helderheid dan huiskamer TV’s en zijn via IP aanstuurbaar. De schermen worden via de ESD software aan- en uitgeschakeld.

Voor de kerk-tv uitzendingen wordt gebruik gemaakt van twee bestuurbare full-hd camera’s en een videomixer in combinatie met ESD softwarebediening.

Achterin de kerk is een compact regiemeubel gemaakt voor de bediening van de presentatie en kerk-tv. Geluid wordt via een 10” touchscreen bediend maar dat kan ook draadloos via een tablet vanaf elke plek in de kerk.

Lees verder

Gewijzigde openingstijden en storing melden

12-12-2022

Het team van Schaapsound wenst u goede kerstdagen en een mooie jaarwisseling!

We willen u bedanken voor het in ons gestelde vertrouwen en de prettige samenwerking in het afgelopen jaar.
Als team hebben we vele mooie projecten gerealiseerd en we zien uit naar het nieuwe jaar!


Gewijzigde openingstijden en storingen melden

Schaapsound is gesloten van vrijdag 23 december tot maandag 9 januari.

Bij storingen kunt u contact met ons opnemen via deze link. Er wordt dan zo snel mogelijk contact met u opgenomen.

 

Lees verder

Vacature telefonist(e) standplaats Zwolle of Ridderkerk

02-11-2022

Vind jij het leuk om mensen te woord te staan en word jij ook blij van een blije klant?
Dan zijn wij op zoek naar jou! 
 
Schaapsound is de afgelopen tijd enorm gegroeid en daarom zijn we op zoek naar een nieuwe, enthousiaste collega voor onze vestiging in Zwolle of Riddderkerk! 
 
Delen van dit bericht wordt zeer gewaardeerd, acquisitie niet.

Lees verder

Terugkoop Lukas II

31-10-2022

Het overbekende Lukas luisterkastje wordt helaas niet meer geproduceerd.
Toch worden we regelmatig bevraagd over de leverbaarheid van deze kastjes.
 
Ondertussen weten we dat veel kerken ongebruikte Lukas kastjes in de kast hebben liggen.
 
Mooi als u een andere kerk weer kunt helpen met deze kastjes! Schaapsound betaalt u als kerk € 50 voor elke complete Lukas II. (Lukas en voeding)
 
Wilt u ze aanbieden? Neem contact op met onze telefoniste of mail naar info@schaapsound.nl

Lees verder

Terugblik eerste informatieavonden

21-09-2022

3 avonden zitten erop! Nog 4 te gaan.

Tijdens de avonden werden de bezoekers geïnformeerd over nieuwe trends op het gebied van geluid, kerktv, akoestiek, verlichting en netwerk/ wifi.Verschillende sprekers hebben in korte blokjes informatie gegeven en vragen beantwoord.

We bedanken de bezoekers voor hun komst!

U kunt zich nog opgeven voor de avonden in Eindhoven, Zierikzee, Zwolle en Groningen.

https://www.schaapsound.nl/informatieavonden-september-en-oktober

 

Lees verder

Vacature installatietechnicus locatie Zwolle

01-09-2022

Kom jij ons enthousiaste team versterken? Word je net als ons blij van werken in prachtige oude gebouwen en heb je ervaring in de installatietechniek? Dan zijn wij op zoek naar jou! 
Schaapsound is de afgelopen tijd enorm gegroeid en daarom zijn we op zoek naar een nieuwe, enthousiaste collega voor onze vestiging in Zwolle! 
 
Delen van dit bericht wordt zeer gewaardeerd, acquisitie niet.

Lees verder

Informatieavonden september en oktober

24-08-2022

Bent u kerkrentmeester, lid van het beamteam, koster of gewoon geïnteresseerd in eenvoudig te bedienen audio -en videoinstallaties?

Schaapsound organiseert in september en oktober weer een aantal informatiebijeenkomsten door het hele land. Graag nodigen we u uit voor één van deze bijeenkomsten bij u in de buurt.

Het doel van deze bijeenkomsten is u te informeren over de actuele trends en ontwikkelingen met betrekking tot geluid, video, presentatie en verlichting in kerken.
U kunt zich nu al aanmelden voor een bijeenkomst in één van de aangegeven plaatsen. Na aanmelden ontvangt u verdere details over de locatie en het programma.


We stellen uw komst op prijs, van harte welkom! 

 • Eindhoven (22 september, 20.00 – 21.30 uur) 
 • Zierikzee (4 oktober, 20.00 – 21.30 uur) 
 • Zwolle (6 oktober, 20.00 – 21.30 uur)
 • Groningen (11 oktober, 20.00 – 21.30 uur)

Lees verder

Persbericht: overname Relisound te Goes

01-07-2022

1 juli 2022: Schaapsound wordt eigenaar van Relisound te Goes.

Schaapsound en Relisound zijn beide bekende AV leveranciers in kerken.

We werken in dezelfde markt, hebben dezelfde klanten en vooral ook dezelfde insteek en missie: eenvoudig te bedienen installaties, snelle service en support en lange termijn relaties.

Joost de Visser van Schaapsound: “Ik ben heel blij met deze samenwerking. We kennen Relisound al jaren en komen elkaar tegen bij klanten en beurzen. Ik heb altijd al gedacht: we lijken veel op elkaar als bedrijf: wat zou het mooi zijn als we een samenwerking aan kunnen gaan waarbij we elkaar kunnen versterken en ondersteunen. We zijn erg blij dat Ewout Suurmond (eigenaar van Relisound) de keuze heeft gemaakt voor een samenwerking met Schaapsound’’

Ewout Suurmond van Relisound: ‘’Als kind had ik al de droom om geluidsinstallaties te gaan maken in kerken.  Deze droom werd werkelijkheid 20 jaar geleden. Ik ben dankbaar dat vele trouwe klanten mij hierin hebben gesteund. Wat klein begon is mij nu boven het hoofd gegroeid.  Daarom ben ik op zoek gegaan naar een partij die dicht bij ons staat. Zo kunnen wij onze klanten nog beter ondersteunen en continuïteit bieden voor de toekomst. Trots en blij ben ik dat Schaapsound onze partner is geworden’’

Het komende jaar zullen beide bedrijven intensief gaan samenwerken. Klanten van Relisound zullen nog veel contact hebben met Ewout en Paul, maar soms zult u ook een technische specialist of adviseur van Schaapsound zien.

Klanten van Schaapsound zullen soms Paul gaan zien als technisch specialist.  We zijn blij dat we ons team kunnen versterken met een ervaren techneut!

Over ongeveer een jaar zal Relisound volledig onderdeel worden van Schaapsound als een vestiging in Goes. Schaapsound heeft dan 4 vestigingen: Ridderkerk, Zwolle, Roermond en Goes. De naam Relisound zal wel blijven bestaan, maar dan als onderdeel van Schaapsound.

Deze samenwerking volgt op de eerdere overname van de kerkendivisie van de Lagarde Groep in Putten en de overname van Wolff Geluidstechniek in Tilburg.

Lees verder

Maranathakerk Ridderkerk

30-06-2022

Er zijn regiemeubels en er zijn regiemeubels!
 
De Maranathakerk in Ridderkerk had van tevoren al heel goed nagedacht over de wensen en mogelijkheden van de nieuwe installatie.
Schaapsound heeft in het proces meegedacht en het resultaat is een complete installatie waarbij er vooral heel veel mogelijk is met de video-installatie.
 
Een 40x40 SDI matrix zorgt ervoor dat alle bronnen naar de diverse uitgangen kunnen worden gerouteerd en dit geeft de bediener de volledige vrijheid.
In de meeste kerken zoeken we naar eenvoud maar sommige kerken zoeken meer en daar denken we graag in mee!
 

Lees verder

Vacature Werkvoorbereider Zwolle

15-06-2022

Lees verder

Vacature Secretaresse Zwolle

15-06-2022

Lees verder

Adullamkerk Barneveld

08-06-2022

In verband met de groei van de gemeente is de Adullamkerk van de gereformeerde gemeente Barneveld-Zuid eind 2021 verbouwd. Sinds het ontstaan van de gemeente in 2009 is het ledenaantal verdubbeld naar 2050 waardoor er een tekort aan zitplaatsen ontstond. Met de bouw van een nieuwe galerij is het aantal zitplaatsen met 560 toegenomen naar een kleine 2000 waarmee het een van de grotere kerkgebouwen van Nederland is. Het kerkgebouw was bouwkundig al voorbereid op de extra galerij. Naast een nieuwe galerij is het podium verhoogd en de kansel iets verkleind waardoor iedereen er goed zicht op heeft.

De oorspronkelijke geluidsinstallatie is met de verbouwing ook compleet vernieuwd. Met 2000 zitplaatsen en een fors bouwkundig volume is de Adullamkerk ook een enorme akoestische uitdaging. Om er zeker van te zijn dat na de verbouwing de spraakverstaanbaarheid, het orgel en de samenzang optimaal tot hun recht komen, is het GeluidBuro gevraagd om een Plan van Eisen op te stellen voor de akoestiek en de geluidsinstallatie.

Schaapsound heeft de opdracht gekregen voor de realisatie van de nieuwe geluidsinstallatie. In basis wordt met twee digitaal gestuurde luidsprekerkolommen van elk ruim 4 meter een goede spraakverstaanbaarheid gerealiseerd op alle zitplaatsen (inclusief de 560 zitplaatsen op de nieuwe galerij). De microfoons worden vanaf de kostersplek of kantoor via een overzichtelijk touchscreen bediend. Alle microfoons en luidsprekers in de kerkzaal en de overige zalen worden via een geavanceerde digitale audioprocessor bestuurd. Via het touchscreen kan de installatie met een druk op de knop ingesteld worden voor de zondagse erediensten of een doordeweekse rouw- of trouwdienst of vergadering in één van de vele bijzalen.

Lees verder

Hervormde Gemeente Harmelen

07-06-2022

Dorpskerk Harmelen

De Dorpskerk in Harmelen is in oktober 2020 gestart met kerk-tv. In eerste instantie met één bestuurbare camera bediend door de koster. Al gauw kwam er een compacte videomixer bij om ook de liedteksten uit te kunnen zenden zodat de mensen thuis mee konden lezen. De bediening verschoof van de koster naar vrijwilligers die hun eigen laptop gebruikten voor de presentaties. Al gauw bleek er behoefte te zijn aan een degelijke, complete oplossing met een comfortabel regiemeubel inclusief modernisering van de geluidsinstallatie. Begin 2021 hebben de kerkrentmeesters hier een plan voor opgesteld en Schaapsound de opdracht gegeven voor de realisatie in samenwerking met vrijwilligers van de kerk.

De oude geluidsinstallatie was alleen geschikt voor spraak. Nu is er een geluidsinstallatie gemaakt die ook geschikt is voor (live) muziek. De eerste kerkdiensten met een muziekgroep zijn inmiddels een feit met enthousiaste reacties van zowel de mensen in de kerk als thuis!

Ook de basis kerk-tv installatie is uitgebreid met onder andere een tweede bestuurbare camera en een touchscreen voor een gebruiksvriendelijke bediening van de video-installatie.

Alle kosters zijn blij met de mogelijkheden en zitten met plezier in het mooie regiemeubel, geheel in de stijl van de klassieke dorpskerk.

De volgende stap is de aanschaf van 4 projectoren dit jaar zodat de gemeente ook liederen en teksten kan meelezen in de kerk.

Een compleet project, succesvol gerealiseerd in nauwe samenwerking met vrijwilligers van de gemeente!

Lees verder

Vacature vestiging Ridderkerk

30-03-2022

Kom jij ons enthousiaste team versterken? Word je net als ons blij van werken in prachtige oude gebouwen en heb je ervaring in de installatietechniek? Dan zijn wij op zoek naar jou! 
Schaapsound is de afgelopen tijd enorm gegroeid en daarom zijn we op zoek naar een nieuwe, enthousiaste collega voor onze vestiging in Ridderkerk! 
 
 
Delen van dit bericht wordt zeer gewaardeerd!

Lees verder

PG Meppel de Samenstroom

22-03-2022

Afgelopen zondag heeft de Prot. Gemeente Meppel haar nieuwe kerkgebouw ‘De Samenstroom’ feestelijk in gebruik genomen. Het kerkgebouw is ruim 100 jaar oud maar de afgelopen maanden compleet gerenoveerd. De kerkzaal, hal en bijzalen zijn compleet vernieuwd en de voorzieningen aangepast naar de huidige wensen en gebruiksmogelijkheden. Schaapsound heeft opdracht gekregen voor de uitgebreide audiovisuele installatie en IT infrastructuur in de kerkzaal en overige zalen. De krachtige line-array luidsprekers in RAL kleur en subwoofers in het podium staan garant voor een indrukwekkende weergave van spraak en muziek terwijl ze juist onopvallend mooi integreren in het klassieke kerkinterieur. Projectie op de speciale aandachtswand achter het podium wordt gedaan vanaf de galerij achterin de kerkzaal met een krachtige laserprojector. Met behulp van drie bestuurbare full-hd camera’s worden de diensten via internet uitgezonden. Niet alleen het gebouw maar ook de technische installaties zijn weer helemaal bij de tijd!

Lees verder

Nieuwe AV-installatie Crematorium Hoentocht (Dela)

09-03-2022

Vandaag hebben we de nieuwe AV-installatie in crematorium Hoentocht (Dela) in Groningen opgeleverd. De prachtige nieuwe locatie is voorzien van een complete audiovisuele installatie voor weergave van spraak, muziek en video in de aula en overige ruimtes. De aula is voorzien van twee grote displays (100”) voor weergave van foto’s en filmpjes via een eenvoudig te bedienen mediaspeler. Met drie bestuurbare camera’s wordt een livestream en opname van elke dienst gemaakt. De beleving van de muziekweergave is indrukwekkend door toepassing van Omniwave speakers in combinatie met twee subwoofers. Voor een optimale spraakweergave worden twee kolomluidsprekers gebruikt. Ook in de familiekamers, 24-uurs kamers en foyers kan muziek afgespeeld worden of meegeluisterd worden met een van de andere ruimtes. Alles bij elkaar is het een behoorlijk uitgebreide installatie geworden maar toch eenvoudig te bedienen via een touchscreen in elke ruimte.  

Lees verder

Bericht van Koekman Mobiel

18-02-2022

Geachte heer/mevrouw,

Graag informeren wij u over het feit dat KPN zijn 3G netwerk zal op gaan heffen per 31 maart 2022. Dit kan gevolgen hebben voor het luisteren van de kerktelefoon via de verbinding van Koekman Mobiel, vandaar dit bericht.

Samenvatting & advies

Doordat KPN het 3G netwerk zal gaan opheffen zullen oudere type modemkastjes terugschakelen op het tragere 2G netwerk. Dit kan problemen geven bij het luisteren naar kerktelefoon. 

Ons advies is te wachten met een eventuele vervanging van uw kastje tot u daadwerkelijk klachten ervaart. Het zou jammer zijn als het kastje onnodig vernieuwd wordt. Wilt u echter geen risico lopen dan kunt u natuurlijk alvast een nieuw type kastje bij ons bestellen.

Het probleem

Door de toepassing van nieuwe mobiele netwerktechnieken zoals 4G (LTE) en 5G worden de netwerktechnologieën 2G (GSM/GPRS) en 3G (UMTS) steeds minder toegepast. Omdat deze beide technologieën frequenties bezet houden die ook kunnen worden toegepast voor 4G en 5G kiezen netwerkproviders er voor om hun netwerken te updaten naar de nieuwste technieken, dit in verband met de sterk gestegen vraag naar mobiele dataverbindingen. Op deze nieuwe netwerken kan er meer en sneller data worden verzonden. 

Het 3G netwerk word vooral gebruikt door oudere type telefoons en modems, zoals onze eerste versies van de €asy$aver 2Connect. Deze apparatuur wordt echter steeds minder gebruikt en daarom heeft KPN er voor gekozen deze technologie niet langer te ondersteunen. Het 2G netwerk zal men echter nog tot minimaal 2025 ondersteunen omdat dit type netwerk vooral gebruikt wordt om mobiel te kunnen bellen en om data te kunnen verzenden op lage snelheden (bijvoorbeeld door de slimme energiemeters).

Het gevolg

Zodra KPN het 3G netwerk heeft uitgeschakeld zullen de oudere versies van de €asy$aver2Connect kasjes geen verbinding meer kunnen maken met dit netwerk, maar terugschakelen naar het 2G netwerk. De snelheid van de datatransmissie is echter een stuk langzamer op het 2G netwerk en dit kan voor storingen zorgen bij het luisteren van de kerktelefoon als de zogenaamde bitrate (zeg maar de kwaliteit van het geluid tijdens de uitzending) te hoog staat. Hierdoor is het modem niet in staat de data op tijd te verwerken waardoor de LUKAS of KWR gaat haperen.

Mocht uw kastje op een plek staan waar de verbinding goed is en de kerk op een niet te hoge bitrate uitzendt (max 24Kbps), dan kan het zijn dat u gewoon probleemloos verder kunt luisteren en u dus verder geen problemen zult ervaren.

De oplossing

Mocht u na 31 maart toch problemen ervaren met het luisteren naar kerktelefoon dan volstaat de aanschaf van een nieuwer model €asy$aver2Connect. Deze kunt u voor €79,- bij ons aanschaffen. Normaal gesproken hebben wij deze uit voorraad leverbaar zodat u snel weer goed kunt meeluisteren. 

 

Welk type modem heeft u?

Ter referentie treft u onderaan deze pagina een overzicht aan van alle modems die we in de loop der jaren geleverd hebben. Hiermee kunt u uw kastje vergelijken en controleren of het uitzetten van het 3G netwerk mogelijk tot luisterproblemen zou kunnen leiden. Bent u korter dan 2,5 jaar klant bij ons? Dan hoeft u zich meestal geen zorgen te maken, al sinds het bekend worden dat KPN overwoog in de toekomst 3G te gaan uitschakelen leveren we namelijk al standaard een 4G geschikt model €asy$aver2Connect.

Heeft u vragen? Neem contact met Schaapsound op via info@schaapsound.nl

Lees verder

Kerstgroet en openingstijden / storing melden tijdens de kerstvakantie

22-12-2021

Het team van Schaapsound wenst u goede kerstdagen en een mooie jaarwisseling!

Schaapsound is gesloten vanaf vrijdag 24 december tot maandag 10 januari.

Bij storingen kunt u contact met ons opnemen via de de volgende link https://www.schaapsound.nl/storing/reparatie

Er wordt dan zo snel mogelijk contact met u opgenomen.

Lees verder

Uitvaartcentrum Memoriam Rotterdam

27-07-2021

Van der Spek Uitvaart en Monuta Rotterdam zijn al jaren een trouwe klant van Schaapsound.

Recent hebben we het Uitvaartcentrum Memoriam in Rotterdam voorzien van een nieuwe AV installatie.

Alles is mogelijk qua audio, video en verlichting. Vanuit een centrale regieruimte kunnen alle ruimtes bediend worden waaronder de grote aula, de crematorium aula en de diverse anders aula's en kamers. Binnen elke ruimte is er ook lokale controle mogelijk met een digitaal knop of touchscreen. De Dali verlichting wordt ook bestuurd door ons besturings systeem waardoor de bediener met 1 touchscreen de totale controle heeft. Voor beide aula's is er gekozen voor het Prodiz Memoriam systeem; eenvoudige bediening van de ceremonie via een touchscreen.

Binnenkort gaan we dezelfde installatie maken in het nieuwe Crematorium van Zwijndrecht; ook een locatie van Van der Spek Uitvaarten.

Lees verder

Pelgrimvaderskerk Delfshaven

02-07-2021

In historisch Delfshaven hebben we recent een nieuwe geluidsinstallatie en kerktvinstallatie gemaakt.
De Oude of Pelgrimvaderskerk is een bekende en prachtige oude kerk uit 1417.

De Oude of Pelgrimvaderskerk dankt haar internationale bekendheid aan de Pelgrimvaders. In 1620 hebben de Pilgrim Fathers hier hun laatste dienst in Nederland gehouden voor zij naar Amerika vertrokken. In de Verenigde Staten is de kerk daarom ook bekend onder de naam 'Pilgrim Father Church'.

De geluidsinstallatie bestaat uit een hoogwaardig weergavesysteem van Seeburg Acoustic.
De line-array luidsprekers zijn in elke RAL kleur leverbaar en geven een krachtig geluid voor spraak en muziek.
De Xilica DSP geeft de bedieners alle vrijheid in het gebruik; zowel voor de kosters als voor de ervaren gebruiker.
De muziekgroep wordt met een Presonus digitale mengtafel bediend; ook hier zijn meerdere presets voor zowel de koster als de ervaren gebruiker.
Onze ESD software met meerdere camera’s zorgt ervoor dat de diensten mooi in beeld komen voor de mensen thuis.

https://www.pelgrimvaderskerk.nl/

 

Lees verder

Uitvaartcentrum Berkel en Rodenrijs

10-06-2021

De aula van Uitvaartcentrum Berkel en Rodenrijs (onderdeel van Van der Spek Uitvaart) is recent door Schaapsound voorzien van een nieuwe AV installatie.

De hele installatie is te bedienen via 2 compacte touchscreens. Op deze locatie wordt gewerkt met het Prodiz Memoria systeem; een presentatie systeem waarbij de bediener enkel hoeft door te klikken naar het volgende onderdeel.

De ceremonie wordt vooraf online gemaakt door het uitvaartcentrum of de familie. Een prachtige oplossing waarbij bijvoorbeeld foto's worden verwerkt in een professioneel uitziende video.

De ceremonies worden live gestreamd op Memoriam.tv

Lees verder

Unieke app bediening complete kerk-tv installatie

22-04-2021

Met onze nieuwe app bedient u meerdere bestuurbare camera's en de uitzending via een overzichtelijke app. Het is mogelijk om zelf eenvoudig camera presets vast te leggen. Ook zijn de actuele camerabeelden zichtbaar via de app evenals het actuele uitgezonden beeld.

Naast camerapresets kunnen de camera's handmatig bestuurd worden (draaien, kantelen en zoomen). Het presentatiebeeld van een pc kan op verschillende manieren getoond worden in de uitzending: als volledig beeld maar ook transparant over een camerabeeld of picture-in-picture. De encoder kan maximaal 2 streams gelijktijdig uitzenden (bijv. naar Kerkdienstgemist en YouTube) en een lokale USB opname maken. Ook de streams en de opname worden via de app bediend.

Met deze app is kerk-tv echt eenvoudig te bedienen vanaf iedere plek in de kerk zonder in te leveren op geavanceerde gebruiksmogelijkheden! Wilt u het zelf ervaren? Vraag dan een vrijblijvende demo aan in uw kerkgebouw.

Lees verder

300e ESD installatie

05-03-2021

Deze week hebben we onze 300e ESD KerkTV installatie geplaatst. We hebben meerdere oplossingen voor KerkTV en ESD is er daar één van.(vaak in combinatie met een regiemeubel). Voor kerken die geen regiemeubel willen/geen ruimte hebben, is er onze IVideo oplossing; complete bediening via een iPad.

Met de ESD software kunt u eenvoudig de camera's, videomixer, KerkTV zender en andere apparaten als LED schermen en beamer bedienen. Door de meerdere gebruikersmodi kan iedereen de KerkTV installatie bedienen; van een beginner tot een gevorderde gebruiker.

Als je zo het overzicht ziet is het toch een mooie blauwe vlek op onze landkaart:)

Lees verder

Spoedklus van formaat!

19-02-2021

Inmiddels hebben we er allemaal ervaring mee: online vergaderen, online lessen maar ook online kerkdiensten. Net zoals veel kerken heeft ook het Apostolisch Genootschap, plaats voor religieus-humanistische zingeving, na de eerste lockdown vorig jaar maart besloten om versneld beelduitzending uit te rollen over hun 69 locaties verspreid over het land. In het najaar van 2020 is deze uitdagende maatwerkklus door Schaapsound in nauwe samenwerking met Roland en het Apostolisch Genootschap gerealiseerd. 

Jorrit van der Velden-Diehle, eventcoördinator en AV-adviseur bij het Apostolisch Genootschap, heeft de nodige ervaring met videoregistraties. Jorrit: “Voor grote evenementen van het Apostolisch Genootschap hebben we een professionele videoregieset. Prachtig voor evenementen, maar te groot en te ingewikkeld voor onze locaties. Schaapsound verzorgt al jaren de geluidsinstallaties en beamers op onze locaties maar ze hebben ook veel ervaring met kerk-tv. Samen met hen en alle expertise die ze in huis hebben, hebben we gezocht naar de beste oplossing voor het Apostolisch Genootschap.”

Jan Fernhout en Klaasjan Schaap (Schaapsound) hebben samen met Jorrit de wensen geïnventariseerd en een passende oplossing bedacht. Het resultaat is een schaalbare maatwerkoplossing, volledig afgestemd op de gebruikswensen van het Apostolisch Genootschap. 

Om de vaart erin te houden en maximaal flexibel te blijven, is er voor een groot aantal locaties gekozen voor een mobiele opstelling. Dat scheelt installatiewerk op locatie en je kunt de sets vooraf helemaal klaarmaken zodat ze snel op de locaties geplaatste kunnen worden.

Ondanks de tijdsdruk is er goed nagedacht over de gerealiseerde oplossing. Kwaliteit, bedieningsgemak en betrouwbaarheid waren de uitgangspunten. Het moesten bovendien modulaire sets worden in 4 verschillende varianten (van basis tot uitgebreid), afhankelijk van de lokale situatie. 

Een belangrijk onderdeel is de videomixer. Deze moest naast minimaal 4 ingangen (voor 2 bestuurbare camera’s, een MacBook en een pc) ook meerdere uitgangen hebben voor de beamer en de livestream. Ook moest deze o.a. beschikken over input scalers, een stereo audio in- en uitgang en de mogelijkheid audio te ‘delayen’ om het beeld synchroon met de audio uit te zenden. Bovendien moest alles in een draagbaar 19” rack (flightcase) passen. Er is veel te koop maar alleen de Roland XS-62S bleek aan al deze eisen te voldoen! Roland is wereldwijd één van de grote namen op het gebied van AV-mixers en al in vele kerken toegepast in Nederland en daarbuiten. 

De uitdaging bleek vooral de bediening. Jorrit: “We gebruiken op onze locaties iPads om de geluids- en beeldinstallaties te bedienen. We hebben Schaapsound gevraagd of het mogelijk is om de camera’s en videomixer ook weer met een app te bedienen, dus geen regietafel met schermen, joystick en videomixer maar alles zo eenvoudig mogelijk via een iPad.” Jan: “Dat bleek een aardige uitdaging want die optie was niet te koop. Het moest dus gemaakt worden.” Gelukkig zijn de Roland XS-62S videomixer en de bestuurbare camera’s goed aan te sturen via netwerk. De app om de camera’s en de Roland videomixer te bedienen is in zeer korte tijd ontwikkeld met een prachtig resultaat. Jorrit: “Het resultaat heeft ons positief verrast, we hadden niet verwacht dat de app in zo korte tijd alle gewenste functionaliteit zou bieden en zo stabiel zou werken. De bediening is intuïtief en roept weinig vragen op. Dat is precies wat je wilt met 69 locaties: dat het gewoon werkt! Het moet dus veel kunnen, maar zo eenvoudig mogelijk in gebruik.”

Thijs Veltman, collega van Jorrit en betrokken bij de uitrol en overdracht van de sets aan de locaties: “Inmiddels wordt er druk gestreamd vanuit de 69 locaties van het Apostolisch Genootschap via (besloten) YouTube kanalen. Er is een grote onderlinge betrokkenheid met als belangrijk onderdeel de wekelijkse ontmoeting tijdens de diensten die dankzij de livestream nu weer (online) door kunnen gaan!”

Lees verder

Schaapsound en Kerkbeamer

26-10-2020

Kerkbeamer biedt de ideale online presentatiesoftware voor kerken. Samen met Schaapsound heeft Kerkbeamer in oktober de eerste 5 kerken voorzien van een Kerkbeamer presentatieoplossing met gecombineerde kerk-tv bediening. Ideaal voor als u niet over voldoende vrijwilligers beschikt om presentatie en kerk-tv apart te bedienen. Bij deze integrale oplossing wordt de kerk-tv automatisch bestuurd vanuit de presentatie. Bij iedere dia hoort een camerapreset of een combiweergave van het presentatiebeeld en een camera. Het resultaat via de livestream ziet er fantastisch uit! Neem contact op om erachter te komen of dit ook voor uw situatie de ideale oplossing is. 

Lees verder

Persbericht Wolff Geluidstechniek en Schaapsound

03-07-2020

Na een jarenlange plezierige samenwerking tussen Schaapsound en Wolff Geluidstechniek is een nieuwe fase aangebroken.

Wolff Geluidstechniek is vanaf heden onderdeel van Schaapsound en dit betekent dat alle commerciële activiteiten, installatie werkzaamheden en servicewerkzaamheden door Schaapsound worden overgenomen.

Door de reeds jarenlange samenwerking zijn de relaties van Wolff Geluidstechniek veelal al bekend bij Schaapsound. Daarom is er alle vertrouwen dat deze overgang soepel zal verlopen.

We danken Ed Wolff voor zijn jarenlange inzet en Ed zal de komende tijd nog volop bezig zijn voor de combi Schaapsound en Wolff Geluidstechniek.

Het telefoonnummer van Wolff Geluidstechniek blijft bestaan en de bestaande klanten worden doorverbonden met de centrale van Schaapsound.

Lees verder

Coronavirus versnelt invoer kerk-tv

18-03-2020

Lees het artikel in het Reformatorisch Dagblad van 18 maart 2020 (klik op deze link om naar het artikel te gaan). 

Nu kerken niet meer samen kunnen komen is de vraag naar het online uitzenden van kerkdiensten sterk gestegen. Alleen deze week al hebben we tientallen kerken online gezet. 

Uw kerk ook snel online? Dat kan, we hebben nog steeds voldoende voorraad. Neem direct contact met ons op.

Lees verder

KerkBeamer.nl - De ideale oplossing voor kerkpresentaties!

26-02-2020

In veel kerken wordt wekelijks veel tijd besteed aan het maken van de beamerpresentaties. Het maken van een presentatie voor een kerkdienst kost al gauw 1,5 tot 2 uur blijkt in de praktijk. Bovendien is het lastig om aan de juiste liederen, teksten en notenbalken te komen.

Dat kan gelukkig sinds kort anders, een stuk sneller! Met KerkBeamer.nl is het mogelijk om de presentatie in twintig minuten te maken. Het voorbereiden kan online, er hoeft dus geen software geïnstalleerd te worden. Ook zijn alle gangbare liedbundels (> 9000 liederen) en bijbelvertalingen direct beschikbaar.

Interesse? Vraag hier uw gratis proefperiode aan en overtuig uzelf door het gewoon te proberen. Wij bevelen KerkBeamer.nl in ieder geval van harte aan!

Lees verder

Kerk-tv tour

07-02-2020

De eerste kerk-tv demonstratieavond in Rijssen zit er op. Samen met Kerkdienstgemist en KerkBeamer hebben we de nieuwste ontwikkelingen laten zien op het gebied van kerk-tv en presentatie. Wat opviel is het gebruiksgemak. Zowel de bediening van kerk-tv - met de nieuwe en unieke ESD software -  als het maken van (beamer)presentaties - met de online software van KerkBeamer -  is vooral gebruiksvriendelijk! De reacties waren erg positief. We verwachten dat veel kerken de komende tijd de stap naar kerk-tv en KerkBeamer gaan maken!

Wilt u ook een van de demonstratieavonden bezoeken? Dat kan nog t/m 12 maart. Gratis aanmelden kan via deze link.

Voor meer informatie en/ of een offerte voor kerk-tv en KerkBeamer neemt u contact met ons op. Ook een demonstratie in uw kerk is mogelijk!

Lees verder

Uitnodiging

01-02-2020

Kerk-tv betaalbaar en door iedereen te bedienen!

Kerk-tv: veel kerken hebben het al en bijna iedereen heeft er wel eens naar gekeken. Andere kerken overwegen de aanschaf nog. Het is natuurlijk best een investering. Vaker nog blijkt de bediening een hogere drempel om tot aanschaf over te gaan. Hiervoor hebben wij een oplossing die we graag met u delen!

Wij laten u zien dat kerk-tv betaalbaar en eenvoudig door iedereen te bedienen is. Onze unieke ESD software maakt kerk-tv echt eenvoudig, zonder in te leveren op flexibele gebruiksmogelijkheden. Deze oplossing bestaat nu ongeveer een jaar en wordt al in ongeveer 75 kerken gebruikt. Dit aantal groeit snel en dankzij alle feedback van gebruikers wordt ESD elke dag beter.

Graag nodigen wij u uit voor een ESD kerk-tv demonstratie. We organiseren een aantal demonstratieavonden in het land. Dat doen we samen met Kerkdienstgemist.nl.
Deze keer zal KerkBeamer er ook bij zijn met hun nieuwe online Nederlandstalige beamerpakket. Een hele interessante combinatie voor veel kerken!

We hopen u graag te ontmoeten op één van de onderstaande locaties. Deelname is gratis maar aanmelden is noodzakelijk. Van harte welkom!

Deze informatieavonden zijn populair. Schrijft u zich daarom snel in. Het aantal plaatsen is beperkt.

 • Rijssen (6 februari)
 • Wijhe (11 februari)
 • Onstwedde (13 februari)
 • Ermelo (18 februari)
 • Hommerts (25 februari)
 • Beesd (3 maart)
 • Rotterdam (9 maart)
 • Regio Haarlem (12 maart)

Klik hier om u aan te melden

Lees verder

Geslaagde bijeenkomst Kerkenplatform

27-01-2020

Naar aanleiding van de vele positieve reacties zien we terug op een zeer geslaagde bijeenkomst van het Kerkenplatform op 23 januari. De bijeenkomst vond plaats in de Grote of Sint-Michaelskerk in het centrum van Zwolle. Dit prachtige kerkgebouw is recent op een flnk aantal punten gerenoveerd in nauwe samenwerking met een aantal bedrijven van het Kerkenplatform. 

Veel kerken bevinden zich in een vergelijkbaar proces van herbestemming, restauratie/ renovatie, geschikt maken voor meervoudig gebruik enz. Bezoekers van het Kerkenplatform-event hebben inspiratie opgedaan tijdens de presentatie van Bart Schouten (Academiehuis - Grote Kerk Zwolle) en 9 workshops aangeboden door de bedrijven die het Kerkenplatform vertegenwoordigen. 

Thema's die aan de orde kwamen in de workshops:

 • Duurzaam, energiezuinig en comfortabel kerkgebouw – DWA adviesbureau
 • Goede audiovisuele installatie bepalend voor succes gebruik kerkzaal -Schaapsound BV
 • Help, onze kerk moet nieuwe stoelen! -  Offex Kerkinrichting
 • Toekomstmuziek en akoestiek – Het GeluidBuro
 • Een nieuwe toekomst voor oude kerkgebouwen - Van Hoogevest Architecten
 • Het licht in de Kerk in een nieuw tijdperk - Syndesie lichtadviseurs
 • Wanneer is vooruitgang verliezen? - Hekkers en Van ’t Spijker. Restauratiespecialisten
 • Bouwstenen voor duurzame relaties - Up-a-tree Associates. Coaching, training en advies
 • Is uw kerkgebouw toe aan een nieuw perspectief?  KAAder kerkadvies

Lees verder

Draadloze frequenties

25-09-2019

Op dit moment worden er in Nederland testen gedaan met het 5G netwerk.

Deze testen worden op sommige plekken gedaan in het oude frequentiegebied van Digitenne.

Digitenne is hierdoor genoodzaakt om op een andere frequentie te gaan werken en dit frequentiegebied kan op sommige plaatsen precies de frequentie zijn waar uw draadloze microfoon op werkt.

De afgelopen weken kregen we meerdere kerken aan de lijn die een harde ruis hoorden op de installatie die soms kwam en dan weer weg ging.

Door het veranderen van de frequentie was de storing weg en het probleem opgelost.

Via de website microfoonbanden.nl kunt u precies zien welke frequentiebanden geschikt zijn op uw locatie. https://www.microfoonbanden.nl/

Mocht u ook deze problemen ondervinden zoals boven omschreven kunt u een email sturen naar info@schaapsound.nl; we sturen u dan een eenvoudige handleiding waarmee u de frequentie kunt aanpassen naar een “schone” frequentie.

Lees verder

Academiehuis, Grote Kerk Zwolle

03-09-2019

Grote of Sint-Michaëlskerk Zwolle

De prachtige Grote Kerk in het centrum van Zwolle is pas grondig verbouwd en het resultaat mag er zijn! Een flexibele vloerindeling maakt het mogelijk om het gebouw multifunctioneel te gebruiken. 

De nieuwe geluidsinstallatie is geschikt voor spraak en muziek en past zich flexibel aan op de gekozen zaalindeling. Met 48 in- en 48 uitgangen is het waarschijinlijk ook een van de meest uitgebreide kerkgeluidsinstallaties in Nederland! De geluidsinstallatie maakt gebruik van de nieuwste Xilica audioprocessor met digitale (Dante) audiokoppelingen om de verschillende units te koppelen. Ondanks de geavanceerde apparatuur en bijbehorende programmering is de installatie juist erg eenvoudig te bedienen. Via een overzichtelijk ingedeeld touchscreen wordt de complete installatie bediend, zelfs draadloos via een iPad. 

Maar wat echt telt is het resultaat. De weergave van spraak en muziek is erg goed! De nieuwe Seis Akustik CXM12 luidsprekers bundelen het geluid uitstekend ondanks de uitdagende akoestiek van de kerkzaal (7s nagalmtijd!). Spraak klinkt krachtig, helder en verstaanbaar maar ook de full-range muziekweergave is indrukwekkend! Een belangrijk detail is dat de luidsprekers ook heel mooi (onopvallend) integreren in het kerkinterieur (zie de foto's).

Verder is de installatie compleet gemaakt met kwalitatief goede Sennheiser en DPA microfoons. De geluidsinstallatie is inmiddels naar volle tevredenheid in gebruikt genomen en heeft zijn eerste 'vuurproef' succesvol doorstaan tijdens het afscheid van de burgemeester van Zwolle eind augustus 2019. 

Naast de geluidsinstallatie heeft Schaapsound ook een complete netwerk en wifi oplossing geïnstalleerd voor alle AV-apparatuur en internettoegang voor gasten en gebruikers. 

We zijn blij met het mooie resultaat in deze prachtige monumentale kerk waar we zowel persoonlijk als bedrijfsmatig bij betrokken zijn!

Lees verder

Kathedrale Bavo Haarlem

23-07-2019

De Kathedrale Bavo in Haarlem is de afgelopen 15 jaar gerestaureerd. De kerk is de op 1 na grootste kerk van Nederland en staat in de top 5 lijst (van belangrijkste kerken gebouwd tussen 1850 en 1950 ter wereld) naast de Sacrade Familia en de Wesminster Cathedral.

Na zo'n uitgebreide restauratie kan een moderne geluidsinstallatie niet uitblijven! Schaapsound begint binnenkort in dit prachtige gebouw en de koster kan straks via een eenvoudig te bedienen touchscreen de hele installatie bedienen.

Overigens mochten wij 2 jaar geleden de geluidsinstallatie van de grootste kerk van Nederland vernieuwen. https://www.schaapsound.nl/sint-janskathedraal-s-hertogenbo…

https://www.koepelkathedraalhaarlem.nl/

Lees verder

Nieuwe geluidsinstallatie in de Oosterkerk Elburg

20-05-2019

De geluidsinstallatie in de Oosterkerk Elburg is weer helemaal up-to-date! Een nieuwe audioprocessor (32in/ 32uit en 64x64 Dante I/O) en een digitale mengtafel (Presonus Studio Live III) sturen het nieuwe luidsprekersysteem (Fohhn en Seis Akustik) aan voor optimale weergave van spraak en muziek. Er kan flexibel gekozen worden voor het vaste luidsprekersysteem of een los geplaatst luidsprekersysteem voor concerten (LEM).
Ook de kerk-tv installatie met basisbediening hebben we vernieuwd. Een mooie klus met een prachtig resultaat! 
(op de foto's zijn de werkzaamheden nog in volle gang)

Lees verder

Stage lopen bij Schaapsound?

09-04-2019

Schaapsound is aangesloten bij de landelijke database voor stagebedrijven; de SBB.

Vind je het leuk om stage bij ons te lopen? klik dan hieronder voor de mogelijkheden

https://zoeken-mijn.s-bb.nl/Home/Details?LeerbedrijfId=100327847

 

Lees verder

Plaskerk Raalte

05-04-2019

Het kerkgebouw van de Prot. Gem. in Raalte is recent voorzien van een nieuwe audiovisuele installatie. De prachtige gewelfschilderingen en het klassieke interieur van het historische kerkgebouw vragen om een discrete oplossing. We hebben met respect voor het gebouw een goede oplossing bedacht voor videopresentatie via twee rug-aan-rug geplaatste 75" displays, bevestigd aan de zijwand via een speciaal op maat gemaakte beugel. De professionele Sony LED displays hebben een hoge lichtopbrengst waardoor de presentaties ook bij helder daglicht goed leesbaar zijn. 

Met slechts twee luidsprekers (Seis Akustik) en een subwoofer wordt een perfecte weergave van spraak en muziek gerealiseerd. De installatie wordt via een gebruiksvriendelijk touchscreen/ tablet bediend. Een moderne audioprocessor (Xilica) staat garant voor optimale geluidskwaliteit.

Daarnaast hebben we ook een netwerk-/ wifi oplossing gemaakt met een glasvezelverbinding tussen de kerk en het bijgebouw (Annahuis). Het netwerk is opgedeeld in virtuele netwerken (VLAN's) voor techniek, gebruikers en gasten.

De eeuwenoude Plaskerk is weer klaar voor de toekomst! Een mooi voorbeeld van hedendaagse techniek in een monumentaal kerkgebouw.

Lees verder

Succesvolle Kerkenbeurs

26-03-2019

We danken alle bestaande en nieuwe relaties voor een bezoek aan onze stand op de Kerkenbeurs!

Op onze stand waren meerdere oplossingen live te bedienen zoals de ESD KerkTV bediening en de Xilica Audio bediening.

De workshop van collega Klaasjan was ook goed bezocht!

 

 

 

Lees verder

Nieuw bedrijfspand voor Schaapsound in Zwolle

22-10-2018

Na 10 jaar aan de Baileystraat verhuizen we op 21 november naar een gloednieuw pand aan de Botterweg in Zwolle. Het nieuwe pand is een stuk groter en ligt dichtbij de snelweg. De verhuizing past bij de ontwikkeling van ons bedrijf. We zijn de afgelopen jaren flink gegroeid. Met ons nieuwe kantoor hopen we u nog beter van dienst te kunnen zijn. 
Momenteel wordt er hard gewerkt aan de afbouw. De kantoorruimten worden al goed zichtbaar.

We houden u op de hoogte van onze verhuizing. 

Lees verder

Schaapsound ontvangt Gouden Lukas

21-09-2018

Schaapsound mocht vandaag een Gouden Lukas ontvangen voor het leveren van 8250 Lukas kastjes. Schaapsound en Streamit kennen al elkaar al heel lang en we waarderen dit gebaar enorm! We feliciteren Johan van de Stoel met het 15 jarig jubileum van Streamit.

 

Lees verder

Bliksemsnelle service!

01-06-2018

Afgelopen weekend is bij 2 van onze klanten de bliksem ingeslagen. (St Jan in Den Bosch en de Oude Kerk in Hardinxveld-Giessendam). Helaas was op beide locaties veel apparatuur niet meer bruikbaar. Vandaag heeft Schaapsound nieuwe apparatuur geplaatst en kunnen beide gemeenschappen weer kerken als tevoren.
Snelle service!

https://www.bd.nl/…/blikseminslag-treft-de-sint-jan-urenla…/

 

Lees verder

Grote Kerk Zwolle

09-04-2018

De Grote of Sint-Michaëlskerk in Zwolle is een opvallend monument in de stad. Het prachtige gebouw met het beroemde Schnitgerorgel is een bezoek waard! Naast de functie van Stadskerk wordt het monumentale kerkgebouw ook intensief gebruikt voor allerlei andere activiteiten via het Academiehuis. 

Schaapsound, onder andere gevestigd in de stad Zwolle, wil graag een steentje bijdragen om het prachtige kerkgebouw optimaal bruikbaar te maken voor al deze activiteiten. Een goede geluidsinstallatie is een belangrijke voorwaarde voor vrijwel iedere bijeenkomst! Het ontwerp voor de diverse stoelopstellingen ligt klaar. Het gebouw vraagt vanwege de bijzondere akoestiek om een specialistische aanpak. Gelukkig hebben we veel ervaring met dit soort kerkgebouwen, zoals recent in de Sint-Janskathedraal in Den Bosch of de Laurenskerk in Rotterdam en de Grote- of St.- Bavokerk in Haarlem.

De consistorie onder het orgel is inmiddels opgeleverd. Het interieur is weer teruggebracht in de oorspronkelijke kleurstelling. Wij hebben in deze ruimte een onopvallende geluidsinstallatie aangebracht en een TV trolley die onzichtbaar in een kast geplaatst kan worden als deze niet wordt gebruikt.

Lees verder

Oude Kerk Scheveningen

24-03-2018

De Oude Scheveningen heeft de afgelopen maanden een ingrijpende verbouwing ondergaan.

Het interieur van de kerk is aangepast voor multifunctioneel gebruik; de houten vloeren waar de banken op stonden zijn verwijderd en vervangen voor plavuizen met vloerverwarming.

De kerkzaal wordt doordeweeks veel gebruikt voor diverse verhuuractiviteiten en ook de AV installatie is hierop berekend.

Het multimediateam heeft de beschikking over 4 HD bestuurbare camera's, 2 inprikpunten voor mobiele camera's en dit alles wordt geregisseerd vanuit de regieruimte.

Er zijn 6 aansluitpunten gemaakt voor de 2 trolleys met daarop een 75 inch Sony 4K scherm.

De trolleys zijn elektrisch in hoogte verstelbaar waardoor de schermen flexibel inzetbaar zijn.

De geluidsinstallatie bestaat uit meerdere BS spraak-muziek luidsprekers en de installatie is zo opgebouwd dat deze in meerdere richtingen te gebruiken is.

Een mooi project en prettige samenwerking met beheerders en gebruikers!

 

Lees verder

De Hoeksteen Barneveld

04-01-2018

De Hoeksteen in Barneveld


Het recent gebouwde kerkgebouw van de Gereformeerde Gemeenten in Nederland,  De Hoeksteen, in Barneveld is met ruim 2700 zitplaatsen één van de grootste kerkgebouwen in Nederland.
In elke kerk is een goede verstaanbaarheid essentieel maar in dit soort grote ruimtes ook uitdagend. Ondanks de efficiënte waaiervormige vorm zijn de zichtlijnen nog altijd groot. Bovendien zijn er nauwelijks goede mogelijkheden om luidsprekers te bevestigen. Na uitgebreide simulaties en testen is hier een unieke oplossing gerealiseerd met 2 stuks LFi-450 digitale kolomluidsprekers van Fohhn. Uniek omdat deze luidspreker nog nooit elders is toegepast in Nederland.
Deze zeer krachtige digitaal gestuurde kolomluidsprekers van 4,5m lang bieden de benodigde bundeling tot achterin de kerkzaal (ruim 40 meter!) zowel beneden als op de galerij. De openingshoek en de richting van het geluid kan tot op de graad nauwkeurig worden ingesteld waardoor reflecties en hinderlijke nagalm maximaal worden voorkomen! Enkele (invul)luidsprekers (Seis Akustik) aan de randen maken het luidsprekersysteem compleet.
Ook is er gekozen voor kwalitatief hoogwaardige microfoons van DPA.

De koster bedient de installatie voor de kerkzaal en de diverse bijzalen draadloos via een tablet en een touchscreen. Een op maat gemaakte gebruikersinterface zorgt ervoor dat alle techniek eenvoudig en betrouwbaar functioneert in de praktijk.

Lees verder

Sint-Janskathedraal 's-Hertogenbosch

24-12-2017

Recent heeft Schaapsound (in samenwerking met Wolff Geluidstechniek) de Sint-Janskathedraal in s-Hertogenbosch opgeleverd. De nieuwe spraak-muziek installatie zorgt voor een hoge spraakverstaanbaarheid op elke plek in de prachtige zaal van 115 bij 60 meter. Er is gekozen voor een combinatie (24 luidsprekers) van de spraak-muziek BS luidsprekers met CX spraakluidsprekers. De hele installatie wordt aangestuurd door 16 versterker kanalen. De bediening geschiedt via een touchscreen in de sacristie. Doordeweeks vinden er diensten plaats op meerdere plekken in de kathedraal en hiervoor zijn meerdere voorkeurs-instellingen gemaakt. Naast de geluidsinstallatie is er een Full HD KerkTv installatie geplaatst met 2 HD PTZ camera's en meerdere LED schermen.

Lees verder

Nieuwe systemen

28-09-2017

Luidspreker systemen ontwikkelen en testen en vergelijken is een van de mooiste dingen van ons vak. Hier samen met Rainer Krause systemen aan het inregelen in de St Joseph in Hannover. De nieuwe digitaal stuurbare versie van de BS serie, vergeleken met de passieve BS 1632. En helemaal links de muziekversie van de CX serie (100 volt en toch fraaie muziek reproductie!), vergeleken met de spraak versie. En dat alles in een kerk met 4 seconden nagalmtijd.
Binnenkort in dit theater!

Lees verder

Flora Holland

11-09-2017

Schaapsound mag al een aantal jaar preferred supplier zijn voor Flora Holland wat betreft de audio apparatuur voor alle locaties in Nederland. Na een uitgebreid test traject (en veel vroeg opstaan vanwege de veilingen) gaan we de aankomende weken meer dan 40 veil ruimtes voorzien van nieuwe audio DSP's. Deze digitale mixers zorgen ervoor dat de veilingmeesters contact kunnen hebben met de gemiddeld 300 bieders tegelijkertijd per locatie. Het was een grote uitdaging om een bloemist uit Nederland gelijk te laten klinken als een bloemist uit Bulgarije.

 

 

Lees verder

Teamdag 15 juni

06-07-2017

Tussen alle mooie klussen door hebben we de tijd genomen om samen met de collega's een dagje te ontspannen in het mooie Elburg

Lees verder

Gefeliciteerd Arian!

06-07-2017

Collega Arian Stijnen kreeg deze week z'n diploma 1e monteur MBO3. Van harte gefeliciteerd Arian! En studeer rustig verder, daar op Mondriaan ROC!

Lees verder

Druk bezochte stand Schaapsound op Kerk & Gemeente

20-03-2017

De beurs Kerk & Gemeente 2017 is goed bezocht en dat hebben we ook gemerkt in onze stand. Er was veel belangstelling voor de integratie van beeld en geluid in één gemakkelijk te bedienen installatie. Ook KerkTV is een onderwerp dat bij veel kerken op de agenda staat. We hebben veel positieve feedback gekregen op onze 'kerkbankjes' in de stand die voorzien waren van complete bediening van de audiovisuele installatie. Deze unieke oplossing is door ons ontwikkeld en er blijkt veel vraag naar!

Naast veel bekende relaties hebben we ook afspraken gemaakt met nieuwe kerken. Bedankt voor uw bezoek, maar als u niet in de gelegenheid bent geweest om de beurs te bezoeken, dan maken we graag een afspraak met u!

Lees verder

De Grote of Sint – Laurenskerk

20-03-2017

De Grote of Sint – Laurenskerk in Rotterdam; naar onze mening één van de mooiste kerkgebouwen van Nederland! Het prachtige orgel (het grootste volledig mechanische orgel van Europa)en de indrukwekkende laatgotische bouwstijl zorgen ervoor dat je stil wordt wanneer je het gebouw betreedt. Schaapsound is verheugd en kan met gepaste trots melden dat we binnenkort de geluidsinstallatie gaan vervangen door een volledig DSP gestuurde installatie; eenvoudig te bedienen via een touchscreen en volledig toegespitst op het diverse gebruik van de kerk.

Schaapsound is gekozen uit 7 aanbieders.

 

Lees verder

Luidsprekertest

14-02-2017

Vandaag hebben we met onze Nederlandse en Duitse collega's een uitgebreide luidsprekertest gedaan in een kerkgebouw. We zijn erg blij met ons luidsprekerpakket van Seis Akustik; compacte zuilluidsprekers voor elke toepassing en galmtijd. Ondanks het compacte formaat van deze combi spraak- en muziekluidsprekers, bieden ze een indrukwekkende geluidsweergave. Muziek versterken met een muziekgroep in een zaal van 30 x 20 meter met maar 2 luidsprekers!

We komen deze luidsprekers graag in uw kerkgebouw demonstreren, neem contact met ons op voor een afspraak!

 

 

 

 

 

 

 

Lees meer nieuws

Lees verder

Kerkenbeurs

12-01-2017

Bezoek onze stand op Kerkenbeurs Nederland, de facilitaire vakbeurs voor kerken. Gratis entree? Gebruik onze code en registreer via de website www.kerkenbeurs.nl.

 

Code: <KB2017SCH>

 

Lees meer nieuws

 

Lees verder

Uitnodiging bijeenkomst ‘Uw kerkgebouw, onze zorg’ 28 januari Deventer

10-01-2017

Hoe kunnen we de ruimtes zo indelen dat het gebouw voor meerdere doeleinden gebruikt kan worden? Welke geluidsinstallatie kiezen we? Hoe realiseren we een goed binnenklimaat?

Zomaar wat vragen waar u als (mede)verantwoordelijke voor het kerkgebouw mee te maken kunt krijgen. Graag nodigen wij u als relatie uit voor de bijeenkomst ‘Uw kerkgebouw, onze zorg’. Deze wordt georganiseerd door het Kerkenplatform en vindt plaats op zaterdag 28 januari in de Lebuïnuskerk te Deventer. In diverse workshops praten wij u bij over onderwerpen als herindeling, inrichting, akoestiek en energiezuinige installaties. Uiteraard is er ook gelegenheid de prachtige Lebuïnuskerk te bezichtigen.

De officiële uitnodiging en het programma vindt u hier.

 

Lees meer nieuws

Lees verder

Gewijzigde openingstijden vanwege de feestdagen

26-12-2016

Alle vestigingen van Schaapsound zijn gesloten van dinsdag 27 december tot en met vrijdag 30 december.

Maandag 2 januari staan wij weer paraat voor u!

In geval van uiterste nood kunt u altijd bellen naar één van de vestigingen; u hoort dan een noodnummer via de automatische beantwoorder.

Het team van Schaapsound wenst u een prettige jaarwisseling.

 

Lees meer nieuws

Lees verder

Schaapsound reminder 1, 10 en 12 oktober

23-09-2016

U kunt zich nog opgeven voor 1 oktober (studiedag akoestiek in Doetinchem) en 10 en 12 oktober (informatiebijeenkomsten in Amstelveen en Zwijndrecht) http://us10.campaign-archive2.com/…

 

Lees meer nieuws

Lees verder

Uitnodiging informatie bijeenkomsten september/oktober

16-09-2016

Schaapsound organiseert in september en oktober informatieavonden voor kerken:


    •    20 september Amersfoort (19.30 uur)
    •    22 september Rijssen (19.30 uur)
    •    10 oktober Amstelveen (19.30 uur)
    •    12 oktober Zwijndrecht (19.30 uur)


Eerdere bijeenkomsten bleken zeer succesvol!

De volgende onderwerpen komen aan de orde tijdens verschillende korte presentaties begeleid met een demonstratie.

KerkTV
Samen met onze partner Kerkdienstgemist.nl brengen wij u op de hoogte van de laatste stand van zaken met betrekking tot KerkTV in combinatie met de diensten van Kerkdienstgemist.nl.

Videoprojectie
KerkTV kan heel mooi gecombineerd worden met videoprojectie in de kerk zodat de beelden ook via de beamers of displays zichtbaar zijn. Maar ook andersom kan de geprojecteerde liturgietekst eenvoudig uitgezonden worden via KerkTV.

Netwerk en Wifi
Steeds meer installaties in kerken beschikken over een netwerkaansluiting en/ of internetverbinding. Ook kerkbezoekers en gasten verwachten tegenwoordig een goed functionerend draadloos netwerk. Wij laten zien hoe KerkTV optimaal integreert in een goed ontworpen netwerkoplossing die aan al deze wensen voldoet!

Camerabeveiliging in en rond het kerkgebouw
De afgelopen tijd is er in diverse media veel geschreven over veiligheid in en rond het kerkgebouw tijdens de kerkdienst. Een eenvoudige maar doeltreffende maatregel is het aanbrengen van een aantal beveiligingscamera's in en rond het gebouw. Zo kunt u tijdens de kerkdienst altijd zien wie er in de gang of bij de entree loopt of wat er in de fietsenstalling gebeurt. Ook handig voor de koster die alles graag een beetje in de gaten houdt! Wij beschikken over de benodigde expertise en helpen u graag met de juiste oplossing!

Naast de informatieve en praktische presentaties is er natuurlijk ook ruimschoots gelegenheid voor vragen en discussie.

Het programma en adresgegevens ontvangt u na aanmelding per mail.

U bent van harte welkom en wij zien uit naar uw komst!

 

Lees meer nieuws

Lees verder

Uitnodiging studiedag Integrale & variabele akoestiek

23-08-2016

Uitnodiging studiedag Integrale & variabele akoestiek
 
op 1 oktober aanstaande wordt er in Doetinchem een studiedag georganiseerd over integrale en variabele akoestiek.
De dag wordt gehouden in het Het Amphion theater dat beschikt over een virtueel akoestiek systeem waarmee de zaal multifunctioneel inzetbaar is doordat de galmtijd kan worden aangepast.

In zalen voor muziek (zoals kerkzalen, concertzalen en theaterzalen) wordt de
bouwkundige akoestiek en de geluidinstallatie bij voorkeur integraal
geoptimaliseerd. Andere aspecten ten aanzien van architectuur en materialisatie
spelen hierbij een grote rol. De vraag komt naar voren hoe ver je hiermee kan gaan en welke werkwijze zinvol is.

De techniek om variabele akoestiek op elektronische wijze te regelen is al decennia
lang bekend. Inmiddels wordt verondersteld dat variabele akoestiek met nieuwe
digitale technieken zo goed is te maken dat dit voor alle situaties en verschillende
akoestische wensen in één zaal toepasbaar is. Is dat ook zo? Wij gaan graag samen
live met u luisteren naar uiteenlopende muziekvormen waarbij de akoestiek virtueel
wordt aangepast. Daarna gaan we graag met u de discussie aan!

De dag wordt ondersteund door een demonstratie van Content orgels en het Gelders Orkest.
Aan deze dag zijn geen kosten verbonden behalve de parkeerkosten van 3 euro.

Klik hier om u aan te melden.

 

Lees meer nieuws

Lees verder

Easyworship presentatiesoftware

05-07-2016

EasyWorship presentatie software

 

Het gebruik van de juiste presentatiesoftware in de kerk is essentieel. EasyWorship presentatiesoftware wordt wereldwijd in veel kerken gebruikt en biedt flexibele mogelijkheden voor het beamteam. In tegenstelling tot bijvoorbeeld PowerPoint kan zelfs tijdens de presentatie nog inhoud gewijzigd worden (bijv. een extra couplet of lied). Alle leden van het beamteam kunnen thuis de volledige software installeren om de presentaties voor te bereiden. Bovendien zijn vrijwel alle Nederlandstalige Bijbel- en liedteksten beschikbaar. Schaapsound is voor Nederland officieel EasyWorship partner.

Dat betekent dat u bij ons terecht kunt voor de aanschaf van een officiële EasyWorship licentie maar ook voor alle vragen met betrekking tot gebruikerslicenties van de diverse Liedbundels en Bijbelvertalingen.

 

Neemt u contact op voor meer informatie!

 

Lees meer nieuws

Lees verder

Gratis entree Beurs Kerk & Gemeente Noord

09-02-2016

Bezoek onze stand op Kerk & Gemeente Noord, de facilitaire vakbeurs voor kerken nu ook in het noorden. Gratis entree? Gebruik onze code KG2016SCH en registreer via de website www.kerkengemeente.nl (Als u dit bericht deelt via Facebook of Twitter, maken wij als Schaapsound kans op korting…!)

 

Lees meer nieuws

Lees verder

Informatiebijeenkomst KerkTV, videoprojectie en Wifi in Huizen

12-10-2015

Uitnodiging 31 oktober Huizen

Uitnodiging: Informatiebijeenkomst KerkTV, videoprojectie en Wifi in Huizen


Op zaterdag 31 oktober 2015 organiseert Schaapsound weer een informatieve bijeenkomst voor kerken. Deze keer wordt de bijeenkomst in Huizen georganiseerd.
De dagen in Zwolle en Oud-Beijerland eerder dit jaar waren een groot succes!

Samen met onze partner Kerkdienstgemist.nl brengen wij u op de hoogte van de laatste stand van zaken met betrekking tot KerkTV en de integratie daarvan met videoprojectie en Wifi.

Op deze dag worden informatieve presentaties en een praktische workshop gegeven. Ook is er ruimschoots gelegenheid voor vragen en discussie.

Steeds meer installaties in kerken beschikken over een netwerkaansluiting en/ of internetverbinding. Ook kerkbezoekers en gasten verwachten tegenwoordig een goed functionerend draadloos netwerk. Wij laten zien hoe KerkTV optimaal integreert in een goed ontworpen netwerkoplossing die aan al deze wensen voldoet!

Schaapsound is landelijk dé specialist op dit gebied. Wij beschikken over veel praktijkervaring die wij graag met u delen!

Tijd:
31 oktober 2015, 10.00 – 12.30 uur (zaal open vanaf 9.30 uur)
Lunch vanaf 12.30 uur (als u zich hiervoor aanmeldt)

Plaats: Oosterlichtkerk Huizen, Huizermaatweg 298, 1276 LJ Huizen

 

Lees meer nieuws

Lees verder

Meldt u nu aan voor onze email nieuwsbrief

18-04-2015

Schaapsound brengt u maandelijks op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en trends binnen audio- en video-oplossingen in kerken.

 

Via onderstaande link kunt u zich aanmelden:

http://eepurl.com/bjSILT

 

De laatst verzonden nieuwsbrief vindt u via onderstaande link:

Nieuwsbrief april 2015

 

Lees meer nieuws

Lees verder

Smart Move Projectiescherm in kerk

04-02-2013

Unieke oplossingen voor een nog mooier resultaat! Een projectiescherm of LCD scherm is functioneel maar vaak ontsierend in een (kerk)zaal. Of het nu om een moderne of monumentale kerkzaal gaat. Wij zien het als uitdaging om dit soort techniek toch zo mooi en onopvallend mogelijk in een kerkzaal te installeren. En, het resultaat mag gezien worden! Een voorbeeld betreft het zogenaamde smart move projectiescherm. Niet alleen het doek maar ook de complete behuizing wordt na gebruik omhoog, uit het zicht getrokken. Zie voor een voorbeeld beide filmpjes via onderstaande links:

 

Lees meer nieuws

Lees verder