Projectie en presentatie

content image

Het is een bekend gezegde dat beelden meer zeggen dan woorden. Ook in kerken wordt beeldondersteuning steeds vaker toegepast. Niet alleen als ondersteuning bij een preek maar ook heel praktisch als moderne variant van het klassieke liedbord nu er steeds meer verschillende liedboeken worden gebruikt.

Een van de belangrijkste aandachtpunten waarop gelet moet worden is de zichtbaarheid en leesbaarheid van de presentaties. Maar ook de visuele impact van (beamer)schermen is erg belangrijk. Geen kerkgebouw is hetzelfde en daarom is er ook geen standaardoplossing. Wij hebben echter de ervaring dat er altijd wel een goede oplossing bestaat voor elke kerkzaal! Dat kan een oplossing zijn met een projecter (beamer) en projectiescherm, met LED displays of een combinatie van beide.

Duidelijke trends die wij zien zijn oplossingen met LED displays en projectors met een laser lichtbron (waarbij geen periodieke lampvervanging meer nodig is). Ook worden er steeds minder projectieschermen toegepast omdat er op de muur wordt geprojecteerd.

Naast presentatie van bijvoorbeeld de liturgie kunnen ook (live) camerabeelden afgebeeld worden. De camera’s die aanwezig zijn voor KerkTV krijgen op deze manier ook een functie in de kerkzaal.

Overweegt u een beamer of displays in uw kerkgebouw? Laat u dan verrassen met een goed advies van een van onze adviseurs!

Neem contact met ons op