Protestantse kerk Rozendaal

In het schilderachtige Rozendaal, tegen Arnhem aan, staat de voormalige Ned. Herv. Kerk, nu de Protestantse Kerk. Het is een rechthoekig, hoog bakstenen gebouw (1758), onder een dak met de aan de zuidzijde er tegenaan gebouwde pastorie. De pastorie heeft een sobere lijstgevel en telt twee verdiepingen met een lage bovenverdieping. De ruimtebeleving is hiermee bijzonder. Het historische eenklaviers orgel, is in 1880 gemaakt door E. Leichel in een oudere kas. Bijzonder is ook de luidklok. Bij gebrek aan een toren is die tegen de zijgevel aangezet.

 

De Protestantse Gemeente heeft onlangs een restauratie afgesloten, waarbij de voormalige aangebouwde pastorie omgetoverd is in een zalencentrum. De originele elementen zijn daarbij volledig behouden.

 

Schaapsound installeerde in de kerk en het zalencentrum een nieuw media systeem. Een full rangegeluidsinstallatie, en in de zalen geluidsvoorzieningen en een krachtige beamer. Hiermee kan Protestants Rozendaal weer optimaal de toekomst in, mede door de exploitatie van het zalencentrum. Aanbevolen!