Nieuwe AV-installatie Apostolisch Genootschap Enschede-Zuid

03-05-2021

De locatie van het Apostolisch Genootschap Enschede-Zuid is het afgelopen jaar ingrijpend verbouwd. De entree is verplaatst naar de andere zijde van het gebouw aan een doorgaande weg. De omliggende zalen zijn voorzien van grote raampartijen. Het gebouw oogt transparant, licht en modern en is geschikt voor multifunctioneel gebruik.

Ook de audiovisuele installatie is compleet vernieuwd. Om het multifunctionele karakter te benadrukken is gekozen voor een uitgebreide installatie, geschikt voor spraak- en (live)muziekversterking. De compacte line-array luidsprekers en subwoofer leveren een indrukwekkende geluidsweergave. Ondanks de geavanceerde gebruiksmogelijkheden is de bediening juist erg gebruiksvriendelijke. Voor elk onderdeel (geluid, licht, beeld en livestream) is een aparte iPad met app aanwezig waarmee de betreffende installatie wordt bediend. Alles draadloos en flexibel, zonder vaste regieplek.

Lees verder

‘t Kruispunt te Linschoten

04-03-2021

De Gereformeerde Kerk ‘t Kruispunt te Linschoten heeft sinds een paar maanden een nieuwe geluid-, beeld- en KerkTVinstallatie.
Met het multimediateam wordt elke zondag een mooie uitzending gemaakt waar enthousiast op wordt gereageerd door de kijkende gemeenteleden.
 
Het multimediateam heeft zelf het meubel ontworpen en gebouwd en we kijken terug op een mooie samenwerking.

Lees verder

Spoedklus van formaat!

19-02-2021

Inmiddels hebben we er allemaal ervaring mee: online vergaderen, online lessen maar ook online kerkdiensten. Net zoals veel kerken heeft ook het Apostolisch Genootschap, plaats voor religieus-humanistische zingeving, na de eerste lockdown vorig jaar maart besloten om versneld beelduitzending uit te rollen over hun 69 locaties verspreid over het land. In het najaar van 2020 is deze uitdagende maatwerkklus door Schaapsound in nauwe samenwerking met Roland en het Apostolisch Genootschap gerealiseerd. 

Jorrit van der Velden-Diehle, eventcoördinator en AV-adviseur bij het Apostolisch Genootschap, heeft de nodige ervaring met videoregistraties. Jorrit: “Voor grote evenementen van het Apostolisch Genootschap hebben we een professionele videoregieset. Prachtig voor evenementen, maar te groot en te ingewikkeld voor onze locaties. Schaapsound verzorgt al jaren de geluidsinstallaties en beamers op onze locaties maar ze hebben ook veel ervaring met kerk-tv. Samen met hen en alle expertise die ze in huis hebben, hebben we gezocht naar de beste oplossing voor het Apostolisch Genootschap.”

Jan Fernhout en Klaasjan Schaap (Schaapsound) hebben samen met Jorrit de wensen geïnventariseerd en een passende oplossing bedacht. Het resultaat is een schaalbare maatwerkoplossing, volledig afgestemd op de gebruikswensen van het Apostolisch Genootschap. 

Om de vaart erin te houden en maximaal flexibel te blijven, is er voor een groot aantal locaties gekozen voor een mobiele opstelling. Dat scheelt installatiewerk op locatie en je kunt de sets vooraf helemaal klaarmaken zodat ze snel op de locaties geplaatste kunnen worden.

Ondanks de tijdsdruk is er goed nagedacht over de gerealiseerde oplossing. Kwaliteit, bedieningsgemak en betrouwbaarheid waren de uitgangspunten. Het moesten bovendien modulaire sets worden in 4 verschillende varianten (van basis tot uitgebreid), afhankelijk van de lokale situatie. 

Een belangrijk onderdeel is de videomixer. Deze moest naast minimaal 4 ingangen (voor 2 bestuurbare camera’s, een MacBook en een pc) ook meerdere uitgangen hebben voor de beamer en de livestream. Ook moest deze o.a. beschikken over input scalers, een stereo audio in- en uitgang en de mogelijkheid audio te ‘delayen’ om het beeld synchroon met de audio uit te zenden. Bovendien moest alles in een draagbaar 19” rack (flightcase) passen. Er is veel te koop maar alleen de Roland XS-62S bleek aan al deze eisen te voldoen! Roland is wereldwijd één van de grote namen op het gebied van AV-mixers en al in vele kerken toegepast in Nederland en daarbuiten. 

De uitdaging bleek vooral de bediening. Jorrit: “We gebruiken op onze locaties iPads om de geluids- en beeldinstallaties te bedienen. We hebben Schaapsound gevraagd of het mogelijk is om de camera’s en videomixer ook weer met een app te bedienen, dus geen regietafel met schermen, joystick en videomixer maar alles zo eenvoudig mogelijk via een iPad.” Jan: “Dat bleek een aardige uitdaging want die optie was niet te koop. Het moest dus gemaakt worden.” Gelukkig zijn de Roland XS-62S videomixer en de bestuurbare camera’s goed aan te sturen via netwerk. De app om de camera’s en de Roland videomixer te bedienen is in zeer korte tijd ontwikkeld met een prachtig resultaat. Jorrit: “Het resultaat heeft ons positief verrast, we hadden niet verwacht dat de app in zo korte tijd alle gewenste functionaliteit zou bieden en zo stabiel zou werken. De bediening is intuïtief en roept weinig vragen op. Dat is precies wat je wilt met 69 locaties: dat het gewoon werkt! Het moet dus veel kunnen, maar zo eenvoudig mogelijk in gebruik.”

Thijs Veltman, collega van Jorrit en betrokken bij de uitrol en overdracht van de sets aan de locaties: “Inmiddels wordt er druk gestreamd vanuit de 69 locaties van het Apostolisch Genootschap via (besloten) YouTube kanalen. Er is een grote onderlinge betrokkenheid met als belangrijk onderdeel de wekelijkse ontmoeting tijdens de diensten die dankzij de livestream nu weer (online) door kunnen gaan!”

Lees verder

Dorpskerk Maasdijk

02-11-2020

ESD software in Maasdijk

De Dorpskerk in Maasdijk is één van de 200 kerken die we het afgelopen jaar hebben voorzien van onze ESD kerk-tv oplossing. De software is erg gebruiksvriendelijk waardoor in principe elk gemeentelid de installatie kan bedienen.

De camera’s, videomixer en de projector worden bediend met het touchscreen. Voor iedere camerapreset is een knop met foto en herkenbare naam gemaakt. Naast de camera’s kan ook de beamerpresentatie worden gekozen als videobron voor de uitzending. Thuis hoeven de mensen niets meer te missen van de kerkdienst!

Naast de geluids,beeld en kerktv installatie hebben we ook meerdere LED spots geleverd die worden gebruikt om het podium goed in kleur/licht te zetten

Lees verder

De Voorhof Biddinghuizen

02-11-2020

Nieuwe AV installatie in De Voorhof Biddinghuizen

De kerkzaal van de Prot. Gemeente Biddinghuizen is in het afgelopen jaar gerenoveerd en maakt deel uit van het multifunctioneel centrum Biddinghuizen. De zaal zelf is ook multifunctioneel te gebruiken en door ons voorzien van alle benodigde audiovisuele middelen waaronder een nieuwe geluidsinstallatie voor spraak en (live) muziek, kerk-tv met bestuurbare camera’s, een (laser) projector en presentatiedisplays. Vrijwilligers van de kerk hebben hard geholpen met de installatie van kabels, leidingen en montage van apparatuur. De kerkzaal is inmiddels in gebruik genomen met een prachtig resultaat!

Lees verder

Nieuw beeld en geluid in Grote Kerk Wageningen

26-10-2020

Herinrichting Grote Kerk Wageningen

Enkele jaren geleden is de Grote Kerk in Wageningen overgaan naar de Stichting Oude Gelderse Kerken (SOGK). Eén van de eisen was dat deze gerestaureerd en heringericht zou worden. Deze restauratie is recent afgerond met een prachtig resultaat! De Protestantse Gemeente Wageningen is één van de belangrijkste gebruikers maar om de multifunctionaliteit te bevorderen heeft de kerk extra sanitaire voorzieningen, cateringmogelijkheden, vloerverwarming en LED verlichting gekregen. Het is prachtig om te zien dat met licht de juiste sfeer gecreëerd kan worden! Ook zijn er extra ruimtes gemaakt voor diverse toepassingen, en zijn kerkbanken verwijderd om een flexibele inrichting mogelijk te maken. Hier kwam onze expertise van pas. Wij vernieuwden de geluidsinstallatie en installeerden extra videoapparatuur. Grote schermen in de zaal maken verschillende opstellingen mogelijk. Een flexibele indeling vraagt ook om flexibel geluid.

Ook is het mogelijk om kerkdiensten en andere bijeenkomsten via internet uit te zenden. Bijna alle techniek in het gebouw maakt gebruik van internet. Daarvoor hebben we een geavanceerd wifi-netwerk aangelegd voor alle soorten gebruikers.

Naast betaalbare kwaliteit staat gebruiksgemak hoog in het vaandel: het systeem vraagt weinig van vrijwilligers.

“Dit is nu een multifunctioneel gebouw dat ook nog kerk is. Deze vertaalslag is er mede dankzij Schaapsound gekomen. De hoop is dat de slogan ‘kerk in de stad, stad in de kerk’ hierdoor waargemaakt wordt.”

Remco Zuijdgeest (Bestuurslid gebouw en beheer)

Lees verder

Maarten Lutherkerk Amsterdam

26-06-2020

De Maarten Lutherkerk wordt gebruikt voor zondagse kerkdiensten en evenementen. De geluidsinstallatie was niet toereikend voor het diverse gebruik en door de jaren heen was er een allegaartje aan verlichting opgehangen wat geen recht deed aan de uitstraling van de kerkzaal.

Schaapsound heeft een plan bedacht voor de geluidsinstallatie, beeldinstallatie en lichtinstallatie. Alle functies zijn te bedienen via 1 touchscreen en wordt gewerkt met presets. In elke preset wordt het geluid en licht zo aangepast dat het past bij de toepassing.

De slanke Seis Akustik CXM luidsprekers zorgen voor een heldere spraakverstaanbaarheid en mooie volle muziekweergave.

Het Sony 75 inch 4K LED scherm is op een verrijdbare trolley geplaatst zodat de zaal in meerdere opstellingen te gebruiken is.

Met de 18 RGBW LED spots kan de hele zaal in een kleur worden gezet of worden gebruikt voor normale warm witte verlichting.

RGBW staat voor rood-groen-blauw-wit wat betekend dat alle kleuren mogelijk zijn.

Lees verder

Sint-Pieterskerk, PG Beesd

04-03-2020

In het prachtige historische kerkgebouw van de Prot. Gem. Beesd hebben we recent een nieuwe audiovisuele installatie gemaakt. De beamer is vervangen voor twee grote (86") displays aan beide kanten van de kansel voor de presentatie van de liturgie. 

Ook worden de diensten nu live uitzezonden via Kerkdienstgemist.nl: https://kerkdienstgemist.nl/stations/684-Protestantse-Gemeente-Beesd

Drie bestuurbare camera's worden bediend via onze unieke ESD software interface waarmee zowel de camera's als de videomixer eenvoudig bediend kunnen worden. De camerabeelden kunnen met een druk op de knop ook op de displays in de kerkzaal getoond worden.

De oude geluidsinstallatie is vervangen voor een nieuwe installatie die geschikt is voor spraak- en (stereo) muziekweergave. 

Achterin de kerkzaal is een kerkbank omgebouwd tot regiemeubel voor de presentatie en de kerk-tv bediening.

Een mooi project met een prachtig resultaat!

Lees verder

PKN Jutrijp - Hommerts (FR)

26-02-2020

Het kerkgebouw in Hommerts is ingrijpend gerenoveerd. De sombere, donkerbruine banken hebben plaatsgemaakt voor een mooi licht en flexibel in te delen interieur. In de kerkzaal is een keuken en spreekkamer geplaatst. Er is nu ook voldoende ruimte voor ontmoeting en een kopje koffie na de dienst. 

Al vele jaren hebben wij de audiovisuele apparatuur in deze kerk verzorgd die met de renovatie is aangepast naar de huidige wensen en gebruiksmogelijkheden. We hebben 2 displays op trolleys geplaatst. Deze kunnen op verschillende punten in de kerkzaal aangesloten worden, afhankelijk van de gekozen stoelopstelling. Ook is de geluidsinstallatie gemoderniseerd. Eerder was deze alleen geschikt voor spraak en nu ook voor (stereo) muziekweergave (bijv. als er een filmpje wordt getoond via de schermen). 

De installatie wordt draadloos via een iPad bediend. Hiervoor hebben we ook een geschikt (wifi) netwerk gemaakt. Een mooi detail is het regiemeubel achterin. Aan de linkerkant is met de oude banken een regiemeubel gemaakt. Aan de rechterkant staat nog een aantal kerkbanken. Een fraai gezicht maar ook een knipoog naar het verleden.

Een mooi project waar we met plezier hebben (samen)gewerkt!

 

Lees verder

Dirksland Hervormde Gemeente

30-11-2019

De Hervormde Gemeente in Dirksland kan sindskort gebruiken van een HD kerkTV installatie en een spraak-muziek installatie.

Het regiemeubel is mooi verwerkt in een kerkbank en hierdoor valt de techniek bijna niet op in deze prachtige kerk.

De 2 HD PTZ camera's zijn zo gepositioneerd dat de meest gebruikte posities in de erdienst in beeld kunnen worden gebracht. De beelden van de camera's worden ook gebruikt om de bezoekers in het achterste gedeelte ook deel te laten zijn van de dienst.

De koster kan eenvoudig door de beeldpresets heenklikken op het grote touchscreen waardoor hij eigenlijk de liturgie alleen maar hoeft te volgen.

Een mooi project!

Lees verder

Kathedrale Basiliek St Bavo van Haarlem

29-11-2019

De Kathedrale Bavo in Haarlem is de afgelopen 15 jaar gerestaureerd. De kerk is de op 1 na grootste kerk van Nederland en staat in de top 5 lijst (van belangrijkste kerken gebouwd tussen 1850 en 1950 ter wereld) naast de Sacrade Familia en de Wesminster Cathedral.

Na zo'n uitgebreide restauratie kan een moderne geluidsinstallatie niet uitblijven! Schaapsound heeft de prachtige kerk voorzien van een nieuwe spraak/muziek installatie. Op alle zitplaatsen is een hoge spraakverstaanbaarheid gecreëerd doormiddel van de Seis Akustik CXM luidsprekers in combinatie met de X1616 DSP.

De koster kan via het touchscreen kiezen in welk publieksvlak luisteraars zitten zodat alleen de nodige luidsprekers aan staan.

Een mooi project waar de collega's met plezier hebben gewerkt!

Lees verder

Hervormde Gemeente Kamerik

25-11-2019

De Hervormde Gemeente Kamerik is voorzien van een HD kerktv installatie.

De koster kan via het compacte touchscreen de installatie bedienen en tegelijkertijd de beelden bekijken van de 2 HD PTZ camera's.

Het is niet altijd nodig om een regiemeubel te bouwen zoals u ziet!

Lees verder

Dorpskerk in Beekbergen

19-11-2019

Het historische kerkgebouw in het centrum van Beekbergen is recent door Schaapsound voorzien van een nieuwe audiovisuele installatie en netwerk/ wifi voorziening. Een vergelijkbaar systeem is daarvoor al opgeleverd in het bijgebouw van de kerk: Het Hoogepad.  

Het is een complete installatie geworden met alles erop en eraan. Het komt vaak voor dat we een complete audiovisuele installatie in een kerkgebouw maken.  

De nieuwe geluidsinstallatie is geschikt voor spraak maar ook voor een combo of band of muziek bij een filmpje via de beamer en de schermen.  

Om alles centraal te bedienen hebben we een passend regiemeubel ontworpen. Hier wordt de beamerpresentatie het geluid en de kerk-tv bediend.   

De techniek is zo onopvallend mogelijk in het klassieke interieur aangebracht. Een bijzondere uitdaging was het scharnierende projectiescherm. Deze wordt met een druk op de knop uitgeklapt en afgerold voor gebruik.  

Eenvoudige bediening is altijd een belangrijk uitgangspunt. De geluidsinstallatie wordt via een tablet bediend. Er wordt zoveel mogelijk gebruik gemaakt van overzichtelijke ‘presets’. Voor kerk-tv wordt onze unieke ESD software gebruikt waarmee de camera’s en de videomixer via één applicatie overzichtelijk en eenvoudig worden bestuurd.  

Voor een betrouwbare bediening van alle techniek hebben we een speciaal (wifi)netwerk geïnstalleerd dat ook gebruikt wordt voor veilige internettoegang voor bekende en gastgebruikers.  

De kerk in Beekbergen is een mooi voorbeeld van een totaalproject. De installatie is recent opgeleverd en functioneert naar alle tevredenheid! 

Lees verder

Monuta Gouda

12-11-2019

Schaapsound heeft recent de aula van Monuta Gouda voorzien van een nieuwe AV installatie.

In de aula worden dagelijks uitvaart cerenomonies gehouden en de bediening van de techniek wordt gedaan door medewerkers van Monuta.

De bediening dient daarom eenvoudig te zijn en stabiel; kortgezegd: het mag niet fout gaan tijdens een dergelijke ceremonie.

Monuta heeft gekozen voor een Liviau speler; een compact touchscreen waar alle onderdelen van de ceremonie op worden gezet van tevoren. De bediender (die niet technisch hoeft te zijn) kan eenvoudig de filmpjes, foto's en muziekbestanden aanklikken en tevens het geluid en eventueel de verlichting bedienen.

De Liviau speler beschikt over een krachtige tools waarmee u de uitvaart beelden proffesioneel kunt aankleden. Een voorbeeld vindt u hier https://www.youtube.com/watch?v=r5Geq0cFa1c&t=38s

Schaapsound beschikt over een demonstratie kit van Liviau en komt graag bij u langs voor een vrijblijvende demonstratie.

 

Lees verder

Grote Kerk Oudewater

11-11-2019

De Grote of Sint-Michaëlskerk in Oudewater kwam in de 15e eeuw tot stand als uitbreiding van gotische kruiskerk. De gotische hallenkerk bestaat uit 3 beuken die worden overdekt door houten tonggewelven.

Vanuit de kerkrentmeesters kwam de vraag of Schaapsound een voorstel kon doen voor een uitbreiding op de installatie; de installatie was de afgelopen 10-tallen jaren steeds uitgebreid en had last van diverse storingen.

Uiteindelijk heeft Schaapsound de complete installatie vervangen alsmede de bekabeling.

De Seis Akustik CXM luidsprekers zijn zowel geschikt voor spraak als muziek waarmee de installatie multifunctioneel is geworden.

De koster kan via het touchscreen eenvoudig kiezen in welke gebieden mensen zitten zodat er niet onnodig luidsprekers aan staan.

Een mooi project!

Lees verder

Hilversum Grote Kerk

18-10-2019

De Grote Kerk in Hilversum is al jaren een trouwe klant van Schaapsound.

De kerk beschikt over een geluidsinstallatie en liederenbord installatie van Schaapsound.

Met de liederenbord oplossing kan de koster digitaal de liturgie tonen middels moderne LED scherm in een nette passende lijst.
 
Het systeem is gebaseerd op een zogeheten mediaspeler die aan het netwerk wordt gekoppeld.
De koster kan via een ipad of vaste pc de liturgie vullen en op de zondagochtend kan hij/zij dit alvast doen voor de ochtend en de avond dienst.

Er kan ook gekozen worden voor 8 of bijvoorbeeld 9 regels en hierdoor is de gebruiker flexibel al naar gelang de liturgie.

We ontvangen veel enthousiaste reacties van kosters; ze hoeven niet meer de ladder op om de inzet letters te wisselen en kunnen nu vanuit de bank de liturgie aanpassen.

 

Lees verder

Gereformeerde Gemeente Gouda

17-10-2019

Gereformeerde Gemeente Gouda

De Gereformeerde Gemeente in Gouda heeft sinds 2008 de beschikking over een prachtig nieuw kerkgebouw. De kerkzaal biedt 1300 zitplaatsen en is 30 meter hoog! De gemeente had al een aantal jaren klachten over het geluid en dan vooral over de spraakverstaanbaarheid. Het is ook een uitdaging om geluid verstaanbaar over te brengen in een dergelijke grote zaal! De gemeente heeft het Geluidburo ingeschakeld voor een akoestisch advies en naar aanleiding van dat advies is Schaapsound betrokken bij het project.


Schaapsound heeft de bestaande luidsprekers vervangen voor een line-array systeem met aan beide kanten 6 luidsprekers.

6 krachtige line-array luidsprekers per kant die ervoor zorgen dat het volle geluid van voor naar achter goed te horen is! In combinatie met de Xilica DSP kunnen we het geluid perfect inregelen en afstellen. En alles eenvoudig bedienen via het touchscreen.

Een paar reacties van gemeenteleden: “tijdens een kerkdienst moesten we vaak raden wat de dominee zei en nu kunnen we het ook echt verstaan” en: "het geluid was gisteren perfect ondanks de relatief lege kerk vanwege de vakantie".

 

Lees verder

Ontmoetingskerk IJsselstein

27-09-2019

De bezoekers van de Ontmoetingskerk in IJsselstein kunnen het eindelijk weer zien! Recent plaatsten we 2 enorme 85 inch schermen. De professionele schermen zijn 191 x 109 cm en hebben een hogere lichtopbrengst dan consumenten schermen. Een ander voordeel van professionele schermen is dat de aansturing via een touchscreen of knoppenpaneel gaat zodat u niet met de afstandsbediening de kerk rond moet.
LED schermen in het algemeen geven een hoger contrast en duidelijker beeld dan een projector.
De grotere LED schermen waren een aantal jaar geleden nog onbetaalbaar maar tijden veranderen.

Neem contact op zodat we kunnen kijken wat we voor uw kerk kunnen betekenen.

Lees verder

Adventskerk Rozenburg

09-09-2019

De Adventskerk te Rozenburg is recent helemaal verbouwd. Het gebouw is in gebruik genomen door de CGKV Rozenburg (samenwerkingsgemeente christelijke gereformeerde kerk en gereformeerde kerk vrijgemaakt)

De zaal heeft een frisse en uitnodigende uitstraling gekregen en de audio -en videoinstallatie is weer helemaal up-to-date.

Het indrukwekkende 86 inch scherm wordt elke dienst gebruikt voor de liturgie, mededelingen en video’s/presentaties.
De gemeente gebruikt hiervoor Easyworship; een presentatie pakket wat ontwikkeld is voor kerken. Schaapsound is dealer van Easyworship en kan u adviseren over welke pakket, welke licenties en andere benodigdheden.

De hele installatie wordt door middel van 1 touchscreen bediend.

Lees verder

Academiehuis, Grote Kerk Zwolle

03-09-2019

Grote of Sint-Michaëlskerk Zwolle

De prachtige Grote Kerk in het centrum van Zwolle is pas grondig verbouwd en het resultaat mag er zijn! Een flexibele vloerindeling maakt het mogelijk om het gebouw multifunctioneel te gebruiken. 

De nieuwe geluidsinstallatie is geschikt voor spraak en muziek en past zich flexibel aan op de gekozen zaalindeling. Met 48 in- en 48 uitgangen is het waarschijinlijk ook een van de meest uitgebreide kerkgeluidsinstallaties in Nederland! De geluidsinstallatie maakt gebruik van de nieuwste Xilica audioprocessor met digitale (Dante) audiokoppelingen om de verschillende units te koppelen. Ondanks de geavanceerde apparatuur en bijbehorende programmering is de installatie juist erg eenvoudig te bedienen. Via een overzichtelijk ingedeeld touchscreen wordt de complete installatie bediend, zelfs draadloos via een iPad. 

Maar wat echt telt is het resultaat. De weergave van spraak en muziek is erg goed! De nieuwe Seis Akustik CXM12 luidsprekers bundelen het geluid uitstekend ondanks de uitdagende akoestiek van de kerkzaal (7s nagalmtijd!). Spraak klinkt krachtig, helder en verstaanbaar maar ook de full-range muziekweergave is indrukwekkend! Een belangrijk detail is dat de luidsprekers ook heel mooi (onopvallend) integreren in het kerkinterieur (zie de foto's).

Verder is de installatie compleet gemaakt met kwalitatief goede Sennheiser en DPA microfoons. De geluidsinstallatie is inmiddels naar volle tevredenheid in gebruikt genomen en heeft zijn eerste 'vuurproef' succesvol doorstaan tijdens het afscheid van de burgemeester van Zwolle eind augustus 2019. 

Naast de geluidsinstallatie heeft Schaapsound ook een complete netwerk en wifi oplossing geïnstalleerd voor alle AV-apparatuur en internettoegang voor gasten en gebruikers. 

We zijn blij met het mooie resultaat in deze prachtige monumentale kerk waar we zowel persoonlijk als bedrijfsmatig bij betrokken zijn!

Lees verder

Nieuwe Westerkerk GG Utrecht

23-07-2019

Het nieuwe kerkgebouw van de Gereformeerde Gemeente Utrecht is afgelopen zaterdag geopend. Het multifunctionele gebouw is voorzien van een moderne geluidsinstallatie en de koster kan eenvoudig de geluidsinstallatie, verlichting, verwarming en de digitale liederenborden bedienen. Met de oude liederenborden was de koster vaak een uur bezig en nu nog maar een paar minuten!

Schaapsound feliciteert de gemeente met het nieuwe gebouw en is dankbaar voor de goede samenwerking.

https://www.rd.nl/kerk-religie/gereformeerde-gemeente-utrecht-neemt-nieuwe-westerkerk-in-gebruik-1.1582902

https://www.schaapsound.nl/digitale-liederenborden

 

Lees verder

Nieuwe geluidsinstallatie in de Oosterkerk Elburg

20-05-2019

De geluidsinstallatie in de Oosterkerk Elburg is weer helemaal up-to-date! Een nieuwe audioprocessor (32in/ 32uit en 64x64 Dante I/O) en een digitale mengtafel (Presonus Studio Live III) sturen het nieuwe luidsprekersysteem (Fohhn en Seis Akustik) aan voor optimale weergave van spraak en muziek. Er kan flexibel gekozen worden voor het vaste luidsprekersysteem of een los geplaatst luidsprekersysteem voor concerten (LEM).
Ook de kerk-tv installatie met basisbediening hebben we vernieuwd. Een mooie klus met een prachtig resultaat! 
(op de foto's zijn de werkzaamheden nog in volle gang)

Lees verder

Heemskerk Apostolisch Genootschap

13-04-2019

In de plaats van samenkomst te Heemskerk van het Apostolisch Genootschap heeft Schaapsound recent een nieuwe geluidsinstallatie en presentatie oplossing geïnstalleerd. 

De geluidsinstallatie is geschikt voor spraak en muziek (Fohhn luidsprekers en subwoofer) en wordt aangestuurd door een centrale audioprocessor van Xilica. Voor spraak worden draadloze Sennheiser microfoons en een DPA headset gebruikt. De installatie wordt bediend via een gebruiksvriendelijke, projectspecifieke iPad app.

Voor presentatie wordt gebruik gemaakt van twee Panasonic projectors met telezoomlens en Projecta FullVision randloze spanschermen.

De kwaliteitscomponenten en de juiste configuratie en programmering door Schaapsound staan garant voor een goed resultaat!

De installatie is inmiddels naar volle tevredenheid in gebruik genomen!

 

 

Lees verder

Plaskerk Raalte

05-04-2019

Het kerkgebouw van de Prot. Gem. in Raalte is recent voorzien van een nieuwe audiovisuele installatie. De prachtige gewelfschilderingen en het klassieke interieur van het historische kerkgebouw vragen om een discrete oplossing. We hebben met respect voor het gebouw een goede oplossing bedacht voor videopresentatie via twee rug-aan-rug geplaatste 75" displays, bevestigd aan de zijwand via een speciaal op maat gemaakte beugel. De professionele Sony LED displays hebben een hoge lichtopbrengst waardoor de presentaties ook bij helder daglicht goed leesbaar zijn. 

Met slechts twee luidsprekers (Seis Akustik) en een subwoofer wordt een perfecte weergave van spraak en muziek gerealiseerd. De installatie wordt via een gebruiksvriendelijk touchscreen/ tablet bediend. Een moderne audioprocessor (Xilica) staat garant voor optimale geluidskwaliteit.

Daarnaast hebben we ook een netwerk-/ wifi oplossing gemaakt met een glasvezelverbinding tussen de kerk en het bijgebouw (Annahuis). Het netwerk is opgedeeld in virtuele netwerken (VLAN's) voor techniek, gebruikers en gasten.

De eeuwenoude Plaskerk is weer klaar voor de toekomst! Een mooi voorbeeld van hedendaagse techniek in een monumentaal kerkgebouw.

Lees verder

Elimkerk Capelle a/d IJssel.

29-01-2019

In Capelle a/d IJssel leverden we kortgeleden onze zesde kerkinstallatie. Na de Gereformeerde Kerk Vrijgemaakt, de Oud Gereformeerde Gemeente, de Nieuwe Westerkerk, de Ontmoetingskerk en de Schenkelkerk was het nu de Elimkerk van de Gereformeerde Gemeente.

Deze grote kerk met 1000 zitplaatsen werd in 1970 gebouwd. In die tijd maakte Capelle a/d IJssel een enorme groeispurt door. De bestaande kerk in Capelle West was veel te klein met z’n 500 plaatsen, en lag ongetwijfeld ook decentraal voor de nieuwe wijken.

 

Schaapsound bouwde in deze kerk een nieuwe installatie, op basis van full-range geluidszuilen. Deze luidsprekersystemen kenmerken zich door een warme, volle weergave en door de extreem kleine openingshoek reiken ze zeer ver. Door de verre reikwijdte zijn er minder luidsprekers nodig. Dat levert een beter resultaat op, en is ook nog eens financieel zeer interessant!

 

Met de nieuwe DSP, een digitale, vrij te programmeren mengversterker, zijn alle gebruikssituaties, eenvoudig op te roepen met een enkele druk-op-de-knop. In combinatie met de diverse zalen werd een systeem opgebouwd met veel mogelijkheden en een zeer eenvoudige bediening!

Ook is het later gemakkelijk aan te passen aan nieuwe gebruikswensen.

Hiermee kan de kerk weer jaren vooruit!

 

Lees verder

Sionkerk Rotterdam Alexanderpolder

25-01-2019

Het kerkgebouw van de Gereformeerde Gemeente in Rotterdam Alexanderpolder heeft recent een ingrijpende verbouwing ondergaan.
Schaapsound heeft de geluidsinstallatie in dit kerkgebouw geïnstalleerd in samenwerking met het GeluidBuro die de adviezen en simulaties
met betrekking tot de akoestiek en de geluidsinstallatie heeft uitgevoerd.
Het belangrijkste onderdeel van de geluidsinstallatie betreft het luidsprekersysteem en de audio DSP. Er is gekozen voor 2 stuks Fohhn LFI-350, digitale luidsprekers waarmee we de geluids-lob (de afstraling van het geluid) kunnen regelen zonder de luidspreker fysiek te kantelen.

De spraakverstaanbaarheid is uitstekend; De preek is nu in de hele kerkzaal en vanaf iedere zitplaats helder en duidelijk te volgen.

Schaapsound leverde ook de akoestische aanpassingen aan de wanden (naar aanleiding van het rapport van het GeluidBuro) om een vervelende reflectie in de kerkzaal weg te halen.
De gemeente gebruikt onze audio DSP tevens om de verlichting, de zonwering en andere functionaliteiten in het gebouw te bedienen.

Een prachtig project!

Lees verder

Hulst H. Willibrordusbasiliek

21-01-2019

Schaapsound in de mooiste kerk van Nederland?

De Middeleeuwse Heilige Willibrordusbasiliek, centraal in het oude grensstadje Hulst, Zeeuws Vlaanderen, is gebouwd in Brabantse gotiek-stijl. De kerk is gebouwd als Katholieke kerk maar ging in de Tachtigjarige Oorlog tot de reformatie over. 

Dit bleef zo tot de tijd van Napoleon, toen er een simultaankerk van werd gemaakt (zoals in meer plaatsen). De katholieken kregen het koor en het schip bleef beschikbaar voor de protestanten. Sinds 1930 is de gehele kerk weer katholiek en werd deze door Paus Pius XI tot basiliek verheven. Voor de hervormden is toen een nieuwe kerk gebouwd, schuin tegenover de Basiliek. O.a. de preekstoel en een koorhek ging toen mee.

Het programma Plaza (NCRV) verkoos na een uitgebreide verkiezing deze bijzondere Basiliek tot mooiste kerk van Nederland.

Zie voor een impressie: https://www.youtube.com/watch?v=jb69En4FUHw

Deze prachtige kerk wordt gelukkig nog intensief gebruikt. Voor de erediensten, maar ook voor concerten. Schaapsound kreeg de vraag om voor deze kerk een multifunctionele installatie te ontwerpen, waarbij de spraak optimaal verstaanbaar moest worden. In zo’n lange galmrijke kerk geen sinecure!

Verder moest ook vanwege koor- en solistenpraktijk ook de muziekkwaliteit op hoog niveau gebracht worden. We hebben dat gerealiseerd met geschikte full range luidsprekersystemen, en een geavanceerd digitaal versterkersysteem.

Eis was dat de grote groep vrijwilligers de installatie moesten kunnen bedienen. Dat is natuurlijk geen enkele probleem: de gebruikssituaties worden vastgelegd, en kunnen met een enkele knop opgeroepen worden. 

De bediening is -naast een vast bedienpunt- verder ook draadloos uitgevoerd. Daarvoor zijn tegelijk ook wifi aanpassingen gerealiseerd.

Hulst heeft zodoende een optimale en toekomstbestendige installatie gekregen!

Lees verder

Hervormde Gemeente Meteren

18-01-2019

Eind vorig jaar hebben we een nieuwe spraak installatie mogen plaatsen in de Hervormde Kerk van Meteren. Een prachtig kerkje, onlangs helemaal nieuw in het wit gezet.

De SDA290 versterker heel alle mogelijkheden om de geluidinstallatie optimaal af te stellen op de ruimte/liturgie; automatische schakelingen, uitgebreide toonregeling en gebruikerspresets.

Lees verder

Mozes en Aäronkerk Amsterdam

03-12-2018

De beeldbepalende R.K. Mozes en Aäronkerk aan het Waterlooplein is rond 1840 gebouwd als Waterstaatskerk. De kerk is gewijd aan Antonius van Padua.


Met z’n prachtige interieur en fraai Adema orgel was het jammer dat het gebouw sinds 1980 niet meer in gebruik was. Toch is de kerk in 2014 opnieuw gewijd. De Gemeenschap Sant'Egidio, een lekenbeweging -die zich richt op de armsten van de samenleving- houden nu de diensten.
Er zijn veel muzikale en vocale momenten tijdens de vieringen.

Door de enorme galm in deze kerk was de spraakverstaanbaarheid een groot probleem. Dat hebben we opgelost door een tweetal BS12-24 analoge arrays te plaatsen. Dit zijn full range weergevers die een zeer kleine verticale openingshoek hebben. De BS-systemen zijn daarom in staat om zelfs in deze over-akoestische omgeving een strakke verstaanbaarheid te realiseren. Fijn is dat het luidsprekersysteem ook prima geschikt is voor zang- en muziekversterking.


Door de automatische mixer (met gebruikspresets) is er bovendien weinig te bedienen!

Lees verder

Dorpskerk Hoogvliet

03-12-2018

Het interieur van de Dorpskerk in Hoogvliet is recent compleet vernieuwd.

De kerkzaal kent verschillende stoelopstellingen. De nieuwe geluids- en video-installatie is geschikt voor beide opstellingen. Naast spraak kan nu ook muziek in goede kwaliteit weergegeven worden. Er is ook een professioneel (wifi) netwerk geïnstalleerd, inclusief wifi gastennetwerk.

Lees verder

Sint-Vincentiuskerk Volendam

29-11-2018

De Sint-Vincentiuskerk in Volendam heeft een nieuwe spraak-muziek installatie gekregen.

Alle evenementen en diensten zijn samengevat in verschillende "presets" zodat de gebruiker met 1 druk op de knop de juiste luidsprekers en microfoons kan gebruiken.

In deze kerk hebben we een speciale "line-array" microfoon ingezet welke we vaker inzetten wanneer de spreker moet kunnen bewegen achter een tafel.

Lees verder

CGK Goes

07-11-2018

De Maranathakerk in Goes heeft recent een ingrijpende verbouwing doorlopen. De kerkzaal is volledig aangepakt en klaar voor de toekomst. Schaapsound heeft in de kerkzaal de spraak-muziek installatie geleverd, de HD projectie (op een Rijksmuseum blauwe muur) en de HD KerkTV installatie. In de 4 bijzalen is het mogelijk om mee te luisteren of mee te kijken. Een mooi project waarbij we (zoals bijna altijd) goed hebben samengewerkt met de kerkelijke vrijwiligers.

https://www.rd.nl/kerk-religie/verbouwde-maranathakerk-cgk-goes-geopend-1.1521020?fbclid=IwAR1SFa49ioYiZXKv9qNsnS6k_Ta588n4cYpqs9bTzMxT98AiA3REIb-wAtc

 

 

Lees verder

Schildkerk Rijssen

25-10-2018

De eeuwenoude Schildkerk in Rijssen is de afgelopen tijd grondig gerenoveerd. Alle muren en plafonds zijn voorzien van een nieuwe verflaag. Alle elektra en leidingwerk is netjes weggewerkt.

Het geluid in de Schildkerk was al jaren een 'probleem' vanwege de akoestiek en complexe indeling van de kerkzaal. Met de renovatie heeft Schaapsound de geluidsinstallatie vernieuwd. De nieuwe luidsprekers (Seis Akustik) vallen nauwelijks op. De verdeling van de luidsprekers is optimaal afgestemd op de zitplaatsen in de kerk. De verstaanbaarheid is nu erg goed. De nieuwe geluidsinstallatie is zeer positief ontvangen!

Ook is full-HD KerkTV met unieke basisbediening geïnstalleerd in de Schildkerk. 

Zeer recent zijn de klassieke psalmborden vervangen voor digitale liedborden. Dit scheelt een hoop werk voor de koster. Ook is de zichtbaarheid van de liedborden nu veel beter dan met de oude borden. 

We hebben dit mooie project samen met vrijwilligers uit de kerk gerealiseerd met een bijzonder mooi resultaat!

Lees verder

Europawegkerk (PKN) Schoonebeek

22-10-2018

Het kerkgebouw van de de Prot. Gem. Schoonebeek is na een uitgebreide renovatie recent weer in gebruik genomen. Schaapsound heeft een gebruiksvriendelijke audiovisuele installatie aangebracht. 

Aan de kwaliteit van beeld en geluid zijn geen concessies gedaan. De video-installatie is geschikt voor full-HD presentatie in de kerk. Ook wordt een livestream via Kerkdienstgemist.nl aangeboden. De geluidsinstallatie is geschikt voor optimale spraak- en (live) muziekweergave. 

De zaal wordt multifunctioneel gebruikt (ook qua indeling). Daarom is bediening mogelijk op verschillende plaatsen in de kerkzaal. De geluidsinstallatie kan volledig draadloos worden bediend via een tablet.

Samen met de architect is gezocht naar een oplossing waarbij de techniek zoveel mogelijk uit het zicht is weggewerkt met de gedachte dat techniek functioneel is, maar zo min mogelijk aandacht mag opeisen. Het resultaat is erg mooi geworden!

Lees verder

Tabernakelkerk Apeldoorn

16-10-2018

Het kerkgebouw van de NGK in Apeldoorn is recent verbouwd. De zaalruimte in het souterrain is uitgebreid maar ook het podium is vernieuwd. 

Wij installeerden een complete nieuwe audiovisuele installatie. Na uitgebreide tests is gekozen voor het (mini) line array luidsprekersysteem van Seis Akustik in combinatie met sub-laag weergave van Fohhn.

De projectie wordt gerealiseerd met drie stuks laser 'ultra short throw' projectors. Het grote voordeel van laserprojectors is dat de lichtbron gedurende de levensduur van de projector niet vervangen hoeft te worden en ook dat de lichtintensiteit (en daarmee de beeldkwaliteit) niet afneemt. 

Ten slotte hebben we ook een full-HD KerkTV systeem geïnstalleerd. Er wordt uitgezonden via het geavanceerde platform van Kerkdienstgemist.nl. Thuis kunnen de kerkdiensten meegekeken worden via de gebruiksvriendelijke app, een tablet of pc. 

Het vernieuwde kerkgebouw is inmiddels weer naar volle tevredenheid in gebruik genomen!

Lees verder

EABN Uitvaartverzorging Nijkerk

30-09-2018

EABN Uitvaartverzorging Nijkerk heeft onlangs een ingrijpende verbouwing gehad. Zowel de binnen- als buitenkant is onder handen genomen en het resultaat mag er zijn! Een frisse uitstraling en uiteraard een state-of-the art geluid, beeld- en video-installatie.

Schaapsound heeft in meerdere zalen geluidinstallaties aangebracht, meerdere LED schermen en camera’s voor de HD KerkTV installatie. Alle techniek is te bedienen met de Schaapsound iPad app. (geluid, LED schermen, camera’s, cd-speler en recorder)

De uitvaartleider kan tevens plaatsnemen achter het compacte regiemeubel om de presentatie te bedienen en de camerabeelden te monitoren.

Steeds meer rouwcentra zien de voordelen van KerkTV. Familieleden kunnen meekijken in het buitenland en na elke uitvaart is er direct een HD video opname beschikbaar voor de nabestaanden.

U kunt per uitzending ervoor kiezen om de rouwdienst publiek te tonen op Kerkdienstgemist.nl of de uitzending achter een wachtwoord te zetten.

Lees verder

Uitvaartcentrum Hansen (BE)

21-09-2018

In Gorinchem kwamen Christof Lelong en Gert Hansen in contact met Schaapsound. Na een demo in de aula van het bestaande uitvaartcentrum mochten we de audio en video installatie hier vervangen en verbeteren. Het was daarna logisch voor hen om Schaapsound ook te vragen voor de inrichting van het nieuwe uitvaartcentrum in Zelem.

Het hart van beide installaties is een Liviau processor. Deze is gekoppeld aan het domotica systeem van het gebouw zodat ook de diverse verlichtingsstanden en bediening van de gordijnen centraal van hieruit kan worden gedaan.

In de aula zijn spraak/muziek luidsprekers van Seis Akustik geleverd in combinatie met een subwoofer voor een krachtige laagweergave van spraak en muziek in de hele zaal.

Twee LED schermen in de zaal kunnen via de Liviau processor video, foto’s en teksten weergeven.

In de hal en de ontvangstruimte zijn extra schermen geplaatst die zowel gekoppeld als zelfstandig kunnen werken.
Via twee HD camera’s kan de plechtigheid in de aula worden opgenomen en uitgezonden via internet.

Het gebouw en de inrichting zijn warm en sfeervol geworden en de akoestiek is prettig waardoor de ruimtes rustig blijven. Met oog voor detail kunnen deze ondernemers de komende jaren weer vooruit.

Lees verder

Best Life Church Utrecht

19-09-2018

Schaapsound heeft recent een line-array systeem en een complete licht installatie mogen leveren aan de Best Life Church in Utrecht.

De Best Life Church is een moderne gemeente en ze maken veel gebruik van licht, beeld en geluid.

De gemeente heeft de Jacobuskerk in Utrecht kunnen kopen en hierdoor hebben ze een prachtig gebouw voor de zondagse diensten.

Het audio systeem bestaat uit een 2 x 6 tops Axiom Line array systeem met 4 x dubbel 18 inch subwoofers en het licht systeem bestaat uit 8 moving head spots, 36 LED spots, blinders, een truss carre met takels en nog meer.

Lees verder

Protestantse Gemeente Burgh

31-08-2018

De Protestantse Gemeente van Burgh heeft sinds deze week een compleet nieuwe geluidsinstallatie.

Wat een mooie kerk om in te werken. De BS luidsprekers zijn op RAL kleur gespoten om te matchen met de gordijnen. De koster is helemaal blij met het eenvoudige touchscreen.

Lees verder

Hervormde Gemeente Bergschenhoek

17-07-2018

Het kerkgebouw van de  Hervormde Gemeente in Bergschenhoek heeft recent een ingrijpende verbouwing ondergaan. De ontmoetingsruimte, kerkzaal en diverse andere zalen zijn verbouwd en voorbereid voor de toekomst.

Schaapsound is al in een vroeg stadium betrokken bij het proces zodat optimaal samengewerkt kon worden met de diverse andere installateurs.

Een totaal van 2km aan kabels geeft aan dat er veel verbindingen zijn gemaakt en dit uit zich in een multifunctioneel systeem met heel veel mogelijkheden.
Het verplaatsbare regiemeubel kan op 3 plekken in de zaal worden neergezet en via een zogeheten Harting multi-connector wordt het regiemeubel in één van de vloerputten aangesloten. (een totaal van 16 verbindingen in 1 connector zodat in een paar minuten het meubel op een andere plek kan worden geplaatst)

De geluidsinstallatie bestaat uit 4 krachtige BS luidsprekers welke worden ondersteund door 2 compacte subwoofers.
De muziekgroep speelt bijna elke zondag en hiervoor is het belangrijk dat iedereen in de zaal de muziekgroep goed kan horen zonder dat het overheersend is.

De BS luidspreker richt het geluid alleen op de luisteraars waardoor het totaal volume niet hard hoeft te zijn. (bij een standaard luidspreker gaat een groot gedeelte van het geluid verloren richting het plafond de vloer)

De X1616 DSP is digitaal (Dante) gekoppeld met het mengpaneel waardoor de kanalen uitwisselbaar zijn. De geluidsman kan bijvoorbeeld eenvoudig de microfoon van de dominee op een kanaal van zijn mixer laten binnenkomen zonder allerlei analoge kabeltjes.

De video-installatie bestaat uit 2 krachtige HD projectors die op de akoestische projectiewand projecteren.
Er zijn diverse kleine schermen geplaatst voor mensen met slechter zicht, bij de organist en op de preekstoel.
Er zijn diverse wifi tablets geleverd waarmee mensen draadloos de presentatie mee kunnen kijken in de zaal.

De (bestuurbare) PTZ camera’s in combinatie met de HD videomixer zorgen er voor dat het multimedia team een professionele uitzending/ opname kan verzorgen zonder al te veel technische kennis.

Schaapsound leverde ook het (wifi)-netwerk voor het gebouw.

In de hal hangt een groot LED scherm waarop een systeem draait van Kerkzalen.nl
Via dit systeem is het eenvoudig om de agenda te tonen en bijvoorbeeld de diverse vergaderingen in de zalen.

Tijdens de eerste dienst waren er veel lovende reacties van de gemeenteleden!

Een mooi project. (waarbij we als Schaapsound ook een compliment uitspreken naar onze nieuwe medewerkers Peter en Mark; mooi werk en we zijn nu al onder de indruk van jullie kennis en kunde)

Tijdens dit project hebben we wederom intensief samengewerkt met Jaritech Elektro en Besturingstechniek uit Zevenhuizen. https://www.jaritech.nl/

 

 

Lees verder

Centrumkerk Geldermalsen

01-06-2018

De Centrumkerk in Geldermalsen heeft recent een nieuwe audio -en video installatie in gebruik genomen.

Schaapsound heeft een SDA290 DSP versterker geplaatst en meerdere LED schermen.

De LED schermen zijn in verschillende groepen verdeeld zodat de gebruiker kan kiezen wat hij/zij wil tonen in welk gebied.

De mensen in de zijbeuk hadden altijd slecht zicht op de kansel en ze hebben door de HD PTZ camera en de schermen eindelijk goed zicht op de dominee.

 

Lees verder

Hervormde Kerk Lexmond

01-06-2018

De Hervormde Kerk in Lexmond is voorzien van een nieuwe spraak-muziek installatie; draadloos te bedienen via een iPad of via het vaste touchscreen.

Door de BS luidsprekers toe te passen kan een muziekgroep zonder problemen spelen over het kerksysteem.

Lees verder

Grote Kerk Harderwijk

28-05-2018

Schaapsound heeft de Grote Kerk Harderwijk voorzien van een nieuwe audiovisuele installatie. 

De geluidsinstallatie is optimaal afgestemd op de uitdagende akoestiek (veel nagalm!) van de kerkzaal. De geluidsinstallatie is geschikt voor spraak- en (live) muziekweergave. 

De KerkTV/ video-installatie wordt bediend via een overzichtelijk bedieningspaneel. Schaapsound levert deze bedieningspanelen uniek op maat voor iedere situatie!

KerkTV is beschikbaar via een lokaal kabelnet (CAI) en via Kerkdienstgemist.nl. 

Lees verder

Zusters Onder de Bogen Maastricht

13-04-2018

De zusters van het Klooster van de Zusters Onder de Bogen in Maastricht konden geen nieuwe letters meer krijgen voor het oude liederenbord.
Schaapsound heeft 3 led schermen geplaatst en de zusters kunnen via een iPad de liturgie tonen. Via een custom-made opmaak kunnen ze meerdere liturgieën opslaan en op het moment van de dienst aanklikken.
 

Lees verder

Gereformeerde Kerk (GKV) Ommen

09-04-2018

Gereformeerde Kerk Ommen

De audiovisuele installatie van de GKV Ommen was aan vervanging toe. De oude installatie was alleen geschikt voor spraakweergave maar steeds vaker wordt de muzikale begeleiding verzorgd door een combo of band. Hiervoor werd altijd een aparte installatie opgebouwd. Schaapsound heeft een nieuwe geluidsinstallatie aangebracht die zowel spraak als muziek kwalitatief goed weergeeft.

Een Programma van Eisen is door de kerk samen met de LOK (Landelijke Organisatie Kerktechniek) opgesteld waarmee offertes bij verschillende bedrijven opgevraagd werden. Na beoordeling van de offertes is Schaapsound gekozen vanwege de uitgebreide ervaring, kwaliteit van de aangeboden oplossing en de prijs.

Naast een complete geluidsinstallatie heeft Schaapsound een videoinstallatie gemaakt voor videopresentatie in de kerkzaal via een aantal LED displays en een projector met telezoomlens. Ook zijn de kerkdiensten in full-HD te volgen via een livestream op internet. 

Inmiddels is de installatie naar volle tevredenheid in gebruikt genomen!

 

 

Lees verder

Oude Kerk Scheveningen

24-03-2018

De Oude Scheveningen heeft de afgelopen maanden een ingrijpende verbouwing ondergaan.

Het interieur van de kerk is aangepast voor multifunctioneel gebruik; de houten vloeren waar de banken op stonden zijn verwijderd en vervangen voor plavuizen met vloerverwarming.

De kerkzaal wordt doordeweeks veel gebruikt voor diverse verhuuractiviteiten en ook de AV installatie is hierop berekend.

Het multimediateam heeft de beschikking over 4 HD bestuurbare camera's, 2 inprikpunten voor mobiele camera's en dit alles wordt geregisseerd vanuit de regieruimte.

Er zijn 6 aansluitpunten gemaakt voor de 2 trolleys met daarop een 75 inch Sony 4K scherm.

De trolleys zijn elektrisch in hoogte verstelbaar waardoor de schermen flexibel inzetbaar zijn.

De geluidsinstallatie bestaat uit meerdere BS spraak-muziek luidsprekers en de installatie is zo opgebouwd dat deze in meerdere richtingen te gebruiken is.

Een mooi project en prettige samenwerking met beheerders en gebruikers!

 

Lees verder

Koningskerk Voorburg

14-02-2018

De Koningkerk in Voorburg heeft een volledig vernieuwde geluidsinstallatie, kerktv-installatie en verlichtingsinstallatie.

De geluidsinstallatie bestaat uit 2 BS luidsprekers en met enkel deze 2 wordt de brede en diepe zaal volledig voorzien van een helder en duidelijk geluid. De oude installatie bestond uit een spraak installatie en aparte muziekinstallatie.

Er is een custom-made buizen constructie geplaatst met 8 RGBW LED spots van 150 watt. RGBW staat voor Rood Groen Blauw en Wit en met deze spots zijn alle kleuren mogelijk. Door de elektrische zoom-functie kunnen de spots een klein deel aanlichten maar ook breed stralen en dit geeft veel mogelijkheden voor de bedieners. De regie bestaat uit 4 LED schermen en een 22 inch touchscreen en doet qua aanzien niet onder voor een regiewagen. Naast de uitgebreide regie en alle mogelijkheden die het mediateam heeft is er ook een eenvoudig te bedienen touchscreen bediening voor de koster. Tijdens de eerste dienst hebben we veel positieve reacties ontvangen!

Lees verder

Gereformeerde Gemeente Opheusden

04-01-2018

Nieuw kerkgebouw in Opheusden

Het nieuwe kerkgebouw van de Gereformeerde Gemeente in Opheusden is met ruim 1800 zitplaatsen één van de grotere kerken in Nederland. De begane grond biedt 1300 zitplaatsen, de galerij 500.
Schaapsound heeft de geluidsinstallatie in dit kerkgebouw geïnstalleerd in samenwerking met het GeluidBuro die de adviezen en simulaties met betrekking tot de akoestiek en de geluidsinstallatie heeft uitgevoerd.
Het belangrijkste onderdeel van de geluidsinstallatie betreft het luidsprekersysteem. Er is gekozen voor 2 stuks JBL Intellivox DCX280, digitale luidsprekers aangevuld met 4 stuks Seis Akustik CX-14’s en inbouw plafondluidsprekers onder de galerij.

In de 7 extra zalen naast de kerkzaal is ook de nodige geluidsapparatuur geïnstalleerd.

Ook zijn er veel mensen die thuis meeluisteren via de speciale Auris webradio waarvan er meer dan 500 geleverd zijn.

Lees verder

De Hoeksteen Barneveld

04-01-2018

De Hoeksteen in Barneveld


Het recent gebouwde kerkgebouw van de Gereformeerde Gemeenten in Nederland,  De Hoeksteen, in Barneveld is met ruim 2700 zitplaatsen één van de grootste kerkgebouwen in Nederland.
In elke kerk is een goede verstaanbaarheid essentieel maar in dit soort grote ruimtes ook uitdagend. Ondanks de efficiënte waaiervormige vorm zijn de zichtlijnen nog altijd groot. Bovendien zijn er nauwelijks goede mogelijkheden om luidsprekers te bevestigen. Na uitgebreide simulaties en testen is hier een unieke oplossing gerealiseerd met 2 stuks LFi-450 digitale kolomluidsprekers van Fohhn. Uniek omdat deze luidspreker nog nooit elders is toegepast in Nederland.
Deze zeer krachtige digitaal gestuurde kolomluidsprekers van 4,5m lang bieden de benodigde bundeling tot achterin de kerkzaal (ruim 40 meter!) zowel beneden als op de galerij. De openingshoek en de richting van het geluid kan tot op de graad nauwkeurig worden ingesteld waardoor reflecties en hinderlijke nagalm maximaal worden voorkomen! Enkele (invul)luidsprekers (Seis Akustik) aan de randen maken het luidsprekersysteem compleet.
Ook is er gekozen voor kwalitatief hoogwaardige microfoons van DPA.

De koster bedient de installatie voor de kerkzaal en de diverse bijzalen draadloos via een tablet en een touchscreen. Een op maat gemaakte gebruikersinterface zorgt ervoor dat alle techniek eenvoudig en betrouwbaar functioneert in de praktijk.

Lees verder

Fonteinkerk Rotterdam

04-01-2018

Fonteinkerk Rotterdam

De Protestantse gemeente Rotterdam Noordrand heeft sinds kort een prachtig nieuw gebouw aan de Terbregselaan in Rotterdam.
Schaapsound heeft alle audiovisuele installaties geleverd.
De nieuwe kerkzaal is voorzien van een full-range geluidsinstallatie met Fohhn Linea-Live luidsprekersystemen als basis. Deze zijn prima geschikt voor spraak en muziek. Met een digitale versterker en alle noodzakelijke randapparatuur, waaronder ringleiding en opnameapparatuur, is een breed gebruik mogelijk.
De kerkzaal is verder uitgerust met uitgebreide video-installatie met een krachtige beamer, Full-HD camera’s, en alle noodzakelijke regieapparatuur. Er zijn  koppelingen naar de zalen gerealiseerd, waardoor ook elders in het gebouw gevolgd kan worden wat er in de kerkzaal gebeurt.
De zalen hebben daarnaast aparte voorzieningen die eenvoudig te bedienen zijn.

Het gebouw staat midden in de wijk en bijna elke dag is er wel een activiteit. Een mooi voorbeeld van een multifunctioneel centrum; niet enkel een gebouw dat op zondag fungeert als kerk.

 

Lees verder

Referenties