GKV Rotterdam Centrum

04-12-2017

Het kerkgebouw van de Gereformeerde Kerk Vrijgemaakt Rotterdam Centrum heeft recent een ingrijpende verbouwing ondergaan.

Schaapsound leverde 4 compacte arrays, mooi passend in de uitstraling van de kerkzaal.
Doordat de arrays wit zijn en ook erg compact wordt het liturgisch centrum niet onnodig visueel aangetast.

De compacte arrays, in combinatie met 2 subwoofers, zijn in staat een complete muziekgroep te versterken en zorgen daarnaast voor een hoge spraakverstaanbaarheid in de hele kerkzaal.

Schaapsound leverde 2 HD camera’s en een HD videomixer om ervoor te zorgen dat de gemeenteleden thuis ook deel kunnen zijn van de samenkomst.

Lees verder

Sint-Janskathedraal 's-Hertogenbosch

24-11-2017

Recent heeft Schaapsound (in samenwerking met Wolff Geluidstechniek) de Sint-Janskathedraal in s-Hertogenbosch opgeleverd. De nieuwe spraak-muziek installatie zorgt voor een hoge spraakverstaanbaarheid op elke plek in de prachtige zaal van 115 bij 60 meter. Er is gekozen voor een combinatie (24 luidsprekers) van de spraak-muziek BS luidsprekers met CX spraakluidsprekers. De hele installatie wordt aangestuurd door 16 versterker kanalen. De bediening geschiedt via een touchscreen in de sacristie. Doordeweeks vinden er diensten plaats op meerdere plekken in de kathedraal en hiervoor zijn meerdere voorkeurs-instellingen gemaakt. Naast de geluidsinstallatie is er een Full HD KerkTv installatie geplaatst met 2 HD PTZ camera's en meerdere LED schermen.

Lees verder

Nieuwe Kruiskerk Nijkerk

06-10-2017

De Nieuwe kruiskerk in Nijkerk is op 16 september feestelijk in gebruik genomen door de gemeente. De kerkzaal is ingrijpend gemoderniseerd en de rondom liggende zalen zijn nieuw gebouwd. 

Schaapsound heeft alle audiovisuele installaties vernieuwd inclusief de netwerk en wifi installatie. 

De geluidsinstallatie is geschikt voor kwalitatief goede spraak- en muziekweergave van geluid bij een filmpje tot en met versterking van de band. Ondanks de uitgebreide mogelijkheden is de bediening eenvoudig gebleven. Door middel van een touchscreen kan praktisch iedereen de installatie bedienen. Voor het mixen van de muziekgroep wordt gebruik gemaakt van een digitale mengtafel. 

Uniek is het compacte full-range BS-luidsprekersysteem van Seis Akustik. De BS-serie biedt een sterke bundeling van het geluid, gecombineerd met een enorme dynamiek en bandbreedte. Het resultaat is een natuurlijke en directe weergave van zowel spraak als muziek.

Videopresentatie vindt plaats via twee (bijna) 100 inch (!) schermen. Omdat er bijzonder veel daglicht aanwezig is in de zaal, voldoen beamers niet. De presentatie is nu door iedereen goed te volgen, ook als de zon schijnt!

Ten behoeve van de KerkTV uitzending zijn vier full-HD camera's geinstalleerd: drie bestuurbare en een 'vaste' camera. De camera's worden gemixt met een 8-kanaals 4K videomixer en bijbehorende randapparatuur.

Naast de kerkzaal zijn ook alle overige zalen voorzien van een audiovisuele installatie, gekoppeld aan een centrale digitale audioprocessor met 32 in- en 32 uitgangen. Bediening vindt plaats via verschillende touchscreens en roomcontrollers.

De netwerk en wifi omgeving voorziet in een gastennetwerk met 'vangpagina' en diverse virtueel gescheiden LAN's voor de techniek en andere gebruikersgroepen waaronder het kerkelijk bureau.

Ten slotte is een truss gemonteerd met elektrische hijsinstallatie (met een bereik van 15m). De truss is voorzien van bestuurbare LED spots.

Alles bij elkaar is het een bijzonder mooi en omvangrijk project wat inmiddels naar volle tevredenheid is opgeleverd!

 

Lees verder

Restaurant George Marina Amsterdam

28-09-2017

Restaurant George Marina heeft onlangs een nieuwe locatie geopend aan de Amstel in Amsterdam. Een prachtig nieuw gebouw met verschillende ruimtes bestemd voor eten en ontspannen. Schaapsound ontwierp en leverde de geluidsinstallatie voor de verschillende ruimtes. Meer dan 40 luidsprekers, digitale multiroom DSP en verschillende touchscreens/knoppenpanelen voor een eenvoudige bediening door het personeel.

Lees verder

Gereformeerde Gemeente Lisse

11-09-2017

De Gereformeerde Gemeente in Lisse heeft deze week een nieuwe geluidsinstallatie in gebruik genomen.
Onze technici hebben extra hard moeten werken omdat er vandaag een begrafenis was en in 2 dagen moest de hele installatie vervangen en ingeregeld worden!
De reacties van de gemeenteleden op de verstaanbaarheid waren erg positief.

De koster kan via het besturingspaneel en een iPad (waarop hij ook de verlichting, kerkklok en andere schakelingen bediend) de geluidsinstallatie bedienen.

Wederom een mooi project!

Lees verder

EABN Uitvaartverzorging Nijkerk

18-08-2017

EABN Uitvaartverzorging Nijkerk heeft onlangs een ingrijpende verbouwing gehad. Zowel de binnen- als buitenkant is onder handen genomen en het resultaat mag er zijn! Een frisse uitstraling en uiteraard een state-of-the art geluid, beeld- en video-installatie.

Schaapsound heeft in meerdere zalen geluidinstallaties aangebracht, meerdere LED schermen en camera’s voor de HD KerkTV installatie. Alle techniek is te bedienen met de Schaapsound iPad app. (geluid, LED schermen, camera’s, cd-speler en recorder)

De uitvaartleider kan tevens plaatsnemen achter het compacte regiemeubel om de presentatie te bedienen en de camerabeelden te monitoren.

Steeds meer rouwcentra zien de voordelen van KerkTV. Familieleden kunnen meekijken in het buitenland en na elke uitvaart is er direct een HD video opname beschikbaar voor de nabestaanden.

U kunt per uitzending ervoor kiezen om de rouwdienst publiek te tonen op Kerkdienstgemist.nl of de uitzending achter een wachtwoord te zetten.

Lees verder

Grote Kerk Alblasserdam

18-08-2017

De Grote Kerk Alblasserdam, met z'n bekende neogotische profiel, is al op grote afstand waar te nemen. De kerkzaal dateert van 1889, maar staat op de plaats van de vorige. Schaapsound plaatste hier een geluidsinstallatie met analoge full range luidsprekersystemen. De nieuwe BS1224 geluidsarrays van Seis Akustik zijn perfect geschikt voor deze grote kerk. Met slechts twee geluidszuilen beneden, en twee boven wordt het grootste deel van de kerk al bediend: zowel voor optimaal spraak als voor full range muziekweergave. Alleen de achtergalerij heeft nog twee ondersteunende geluidszuilen.
Mooi project waarmee de Hervormde gemeente weer jaren mee vooruit kan!

Lees verder

Grote of Sint-Laurenskerk Rotterdam

06-07-2017

De Grote- of St. Laurenskerk in Rotterdam is het enig overgebleven gebouw van het middeleeuwse Rotterdamse stadcentrum. Met een bouwgeschiedenis die begint rond 1350. De kerk is grotendeels verwoest in de meidagen van 1940. Bijzonder: als Hitler de ruïne niet als ’Kunstschutz’ had aangewezen was er mogelijk nooit herbouw gekomen. En was alles opgeruimd….

Maar nu is de herbouwde gotische kerk één van de kroonjuwelen van Rotterdam.

In deze mooie kerk heeft Schaapsound de geluidsinstallatie geheel vernieuwd, en daarmee de spraakverstaanbaarheid sterk verbeterd. De vernieuwing betrof de totale vaste installatie, zoals die in het koorgedeelte functioneert voor de gewone kerkdiensten en bijeenkomsten. Daarnaast zijn de bestaande –verplaatsbare- digitale geluidszuilen voor het schip van de kerk volledig geïntegreerd in de installatie. 

Alles is hiermee aan de eisen van de tijd aangepast. De kerk beschikt over een zeer flexibele installatie, waarmee met een enkele drukknop een gebruikssituatie gekozen kan worden.   

Lees verder

GG Barendrecht

06-07-2017

Het is niet altijd nodig om nieuw apparatuur te plaatsen; een juiste afstelling van luidsprekers en een goede inregeling kan grote winst geven op het gebied van spraakverstaanbaarheid! Schaapsound heeft de installatie van de Gereformeerde Gemeente in Barendrecht onder handen genomen met een goed resultaat!

Lees verder

St Baafkerk Aardenburg

05-07-2017

In het mooie middeleeuwse stadje Aardenburg in westelijk Zeeuws Vlaanderen staat de oude St Baafkerk. Gebouwd vanaf begin 13e eeuw heeft de kerk al weer eeuwen zn prachtige en karakteristieke uiterlijk van verschillende stijlperioden.
In deze enorme kerk bouwden we een nieuwe geluidsinstallatie voor spraak en muziek. Daarmee is de spraakverstaanbaarheid enorm verbeterd. Tegelijk is er een streamer geplaatst voor Kerkdienstgemist.

 

Lees verder

Hervormde Gemeente Sluipwijk

05-07-2017

Midden in het gebied van de Reeuwijkse plassen staat het mooie kerkje van de Hervormde gemeente Sluipwijk. Het gebouw is zojuist van binnen geheel aangepakt. Het interieur is weer helemaal up to date. Het gebouw is akoestisch prachtig in balans gebracht. Naast de kerkdiensten is het gebouw hiermee een mooie concertlocatie geworden.
Schaapsound installeerde hier een geluidsinstallatie voor spraak en muziek. Tevens zijn twee grote LED displays aangebracht ten behoeve van perfecte presentaties in deze lichte kerk.

Lees verder

Hervormde Gemeente Groot Ammers

05-07-2017

In Groot Ammers (inderdaad: het Ooievaarsdorp) hebben we zojuist een mooi project gerealiseerd. In de grote dorpskerk (Toren uit 1500) bouwden we een nieuwe geluidsinstallatie voor zowel spraak als muziek. Maar ook is gelijk een kerkTV installatie met twee bestuurbare camera's geïnstalleerd.
De nieuwe full range geluidszuilen van Seis Akustik hebben een ongelofelijk strakke afbundeling, waardoor een enorme reikwijdte ontstaat. De zuilen zijn zeer onopvallend in het interieur, maar zijn prima in staat om zelfs zeer hoge volumes te produceren, in het full range spectrum. Alle audio wordt verwerkt in onze digitale mixer X1616, dus 16 ingangen én 16 uitgangen. Er is een kostersbediening met een touchscreen scherm, en er is de mogelijkheid middels een tablet de bediening over te nemen. Voor bijzondere activiteiten en nog meer ingangen is nog een digitale muziekmixer toegevoegd.

De KerkTV installatie is in full HD, garantie dus voor haarscherpe uitzendingen en opnamen.

Lees verder

Dorpskerk Hellendoorn

12-05-2017

De prachtige historische dorpskerk in Hellendoorn is recent door ons voorzien van HD KerkTV en videopresentatie apparatuur. Een belangrijk uitgangspunt betreft een verantwoorde visuele inpasbaarheid van de schermen in het monumentale interieur waarbij de opvallende glas-in-lood ramen van 'd Oale Grieze' in geen geval achter een scherm mochten verdwijnen.

Het is een prachtige installatie geworden. De liturgie kan nu voor iedereen goed leesbaar gepresenteerd worden op de grote LED schermen (75" en 65"). Thuis kunnen de diensten in FullHD kwaliteit meegekeken worden, geregistreerd door drie bestuurbara camera's.

Achterin de kerkzaal is een overzichtelijk regiemeubel gemaakt. 

Lees verder

St. Clemensparochie Nes (Ameland)

27-03-2017

Het kerkgebouw van de St. Clemensparochie in Nes (Ameland) is recent herbouwd nadat deze in 2013 door brand werd verwoest. Schaapsound leverde voor de nieuwe kerkzaal de geluidsinstallatie en een beamer plus projectiescherm.

De geluidsinstallatie maakt gebruik van een Seis Akustik digitale kerkversterker en onopvallende luidsprekerzuilen geschikt voor optimale spraakoverdracht in een galmrijke akoestiek.

Het kerkgebouw ziet er weer prachtig uit en met de nieuwe audiovisuele installatie kan de kerk weer jaren vooruit!

Ook op de andere Waddeneilanden heeft Schaapsound de afgelopen jaren de meeste kerkgebouwen voorzien van nieuwe audiovisuele installaties!

Lees verder

Parochiekerk Hoogmade

21-03-2017

In het idyllische hart van Holland staat in het polderlandschap de parochiekerk van Hoogmade. Architect J.A. van der Laan ontwierp in 1931 de grote zaalkerk, waarbij de toren van de oude kerk werd geïntegreerd. De kerk is tot op heden in gebruik bij de parochie “Onze Lieve Vrouw Geboorte/ de goede Herder.

Schaapsound installeerde hier zojuist een basis-installatie. Met de twee geinstalleerde geluidszuilen, de digitale versterker en de nieuwe microfoons is een enorme verbetering gerealiseerd.

 

Lees verder

Dorpskerk Bathmen

21-03-2017

In het centrum van Bathmen staat de beeldbepalende monumentale Dorpskerk. Het interieur was aan vernieuwing toe. Naast nieuw meubilair en een andere stoelopstelling is ook de geluidsinstallatie vernieuwd.

De geluidsinstallatie kan eenvoudig worden bediend via ‘presets’, passend bij de gewenste situatie/ stoelopstelling. De compacte luidsprekers (CX-serie van Seis Akustik) kunnen in verschillende zones in- of uitgeschakeld worden via de presets op de digitale kerkvesterker (Seis Akustik). De toegepaste luidsprekers leveren een sterke bundeling van het geluid waardoor de spraakverstaanbaarheid optimaal is ondanks de aanwezigheid van veel nagalm. Een compacte subwoofer zorgt voor een ‘full-range’ beleving bij muziekweergave.

De installatie is compleet opgeleverd, inclusief (draadloze) microfoons (DPA), ringleiding etc.

Lees verder

De Poort (GKv), Winsum

20-03-2017

De kerkzaal van het kerkgebouw van de GKv in Winsum is recent opnieuw ingericht. Vooral het podium en de maatwerktruss zijn de blikvangers in de vernieuwde zaal. Schaapsound heeft na een offertetraject en een geslaagde demonstratie de opdracht gekregen voor het leveren en installeren van een complete spraak- en muziekinstallatie, KerkTV- en presentatie-apparatuur en podiumverlichting. Het resultaat is prachtig geworden. De kerk is blij met de nieuwe installaties die veel meer mogelijk maken in de diensten.

Lees verder

PKN Nieuwleusen

23-02-2017

De afgelopen tijd heeft Schaapsound de drie kerkgebouwen van de PKN in Nieuwleusen voorzien van complete nieuwe audiovisuele installaties. Enkele maanden geleden de Ontmoetingskerk en recent de beide kerkgebouwen van de Hervormde Gemeente: De Grote Kerk en de Maranathakerk. 

In alle kerkgebouwen is het nu mogelijk om spraak en (live) muziek te versterken in hoge kwaliteit. Ook beschikken de kerken over een HD videoinstallatie met bestuurbare camera's. Vanuit de Ontmoetingskerk worden HD KerkTV uitzendingen gemaakt via Kerkdienstgemist.nl. 

In de andere kerken worden de camera's gebruikt voor presentatie in de kerkzaal via de grote LED displays en lokale opname van (bijzondere) diensten. 

Na een offerte uitvraag bij diverse bedrijven in de regio Zwolle is Schaapsound als leverancier gekozen.

Dhr. Jan van der Sluis: 'De presentatie  en deskundigheid van Schaapsound wekte alle vertrouwen, gesterkt door een indrukwekkende lijst van referenties en ook nog in de buurt'. De huidige voorzitter dhr. Jan van de Hoek benadrukte ook dat de samerwerking goed is verlopen en dat er veel lovende berichten komen van de gemeenteleden. 'We hebben er de tijd voor genomen maar we zien terug op een prettig verlopen proces met een prachtig eindresultaat!'.

 

Lees verder

PG Rijsenhout

08-11-2016

Schaapsound heeft de afgelopen week een prachtig project opgeleverd in Rijsenhout. De Protestantse Gemeente is een paar jaar geleden getroffen door een brand in het kerkgebouw en zat sindsdien zonder eigen gebouw. Na jaren van planning en voorbereiding is het nieuwe gebouw klaar en kan het in gebruik worden genomen. Schaapsound heeft in nauw overleg met Pim van Dijk (interieur architect) en het Geluidburo (akoestisch adviesbureau) de audio installatie bedacht. De ronde opstelling is uitdagend vanwege de plaatsing van de luidsprekers en het gevaar van rondzingende microfoons. De Audio DSP heeft 16 ingangen en 16 uitgangen en het hele gebouw is te koppelen qua geluid en beeld.De eenvoudige iPad app heeft volledige controle over de geluidsinstallatie. De app is opgebouwd uit meerdere lagen zodat de bediening altijd aangepast is aan het kennisniveau van de bediener.

Een mooi project waar we trots op zijn!

Lees verder

Michaëlkerk Anjum

12-10-2016

De monumentale Michaëlkerk in Anjum is enkele jaren geleden uitgebreid gerenoveerd met een prachtig resultaat. Schaapsound heeft in dit kerkgebouw na de restauratie een complete videoprojectie oplossing geïnstalleerd. De apparatuur mocht het interieur natuurlijk niet ontsieren. Er is gekozen voor een unieke oplossing met een kabelscherm. Het projectiescherm wordt compleet uit het zicht getrokken achter een trekbalk in het plafond, inclusief de koker waar het scherm in wegrolt. Aanvullend is een verrijdbare trolley met 75” display geleverd die op twee plaatsen voorin de kerk ingeplugd kan worden.

Lees verder

HG den Ham

26-08-2016

Den Ham

De Hervormde kerk van Den Ham beschikt sinds kort over een nieuwe HDKerkTV- en presentatieoplossing. De livestream en automatische opnames van de kerkdiensten zijn te bekijken via Kerkdienstgemist.nl. Schaapsound installeerde een beamer met telelens en een groot projectiescherm en enkele displays die gebruikt worden voor de liturgiepresentatie. Twee bestuurbare FullHD videocamera’s, een videomixer en toebehoren worden gebruikt voor de KerkTV uitzending. Aanvullend is door Schaapsound de basis gelegd voor een schaalbare Wifi en netwerkoplossing. De samenwerking met de vrijwilligers uit de kerk verliep prima. Alles bij elkaar een mooi resultaat en tevreden gebruikers!

Lees verder

GK Voorthuizen

25-05-2016

De Ger. Kerk in Voorthuizen beschikt sinds kort weer over een moderne, compleet vernieuwde audio- en video-installatie. Daarnaast is ook een professionele netwerk en wifi oplossing aangebracht. Het klassieke kerkgebouw is een typisch voorbeeld van Amsterdamse School architectuur (1927, B.W. Plooy). Er staan in Nederland meerdere vergelijkbare kerkgebouwen van deze architect die nog altijd als kerkgebouw in gebruik zijn.

 

De geluidsinstallatie is geschikt voor optimale spraak- en muziekversterking. Een digitale audiomixer (Seis Akustik, U1616) mengt alle microfoons en muziekbronnen via één luidsprekersysteem (SONO en Fohhn) geschikt voor beide toepassingen. Ondanks de vele geavanceerde mogelijkheden is de bediening uiterst eenvoudig gebleven! Op een vast touchscreen kan de koster de juiste ‘preset’ selecteren en belangrijke basisinstellingen aanpassen. De bediening kan eenvoudig overgenomen worden via een tablet (iPad) of de pc van het beamteam. Voor kleine muziekgroepen (bijv. piano, gitaar en zang) kan er direct gemixt worden via het touchscreen. Alleen bij complete bandbezetting wordt de digitale mengtafel (Allen & Heath, QU-series) gebruikt.

 

De video-installatie bestaat in basis uit twee krachtige projectors met telezoomlens en enkele LED displays als aanvulling. Bestuurbare HD videocamera’s met bijbehorende randapparatuur worden gebruikt voor HD KerkTV.

 

De installaties maken gebruik van een beveiligde netwerkverbinding voor de distributie van audio- en videosignalen, bediening en beheer op afstand. Een wifi (gasten)netwerk maakt onderdeel uit van de netwerkconfiguratie.

 

De zeer complete audiovisuele installatie is sinds enkele weken zeer succesvol in gebruik genomen!

 

 

Lees verder

Ooipoortkerk Doesburg

21-04-2016

De Ooipoortkerk is zojuist na een grondige restauratie heropend! Het historische kerkgebouw van de samenwerkingsgemeente in Doesburg onderging een ware metamorfose. Het interieur en alle technische voorzieningen zijn weer helemaal bij de tijd. Schaapsound installeerde in dit kerkgebouw de geluidsinstallatie voor spraak- en muziekweergave, de beamer (netjes weggewerkt achter de boog), camera's en een complete netwerk- en wifi-oplossing.

Schaapsound heeft de opdracht gekregen na een selectieprocedure waarbij ook de Landelijke Organisatie Kerktelefoon (LOK) betrokken was op basis van de zeer complete offerte, de uitgebreide ervaring in kerkgebouwen en de toegepaste techniek.

Inmiddels is de kerk weer in gebruik genomen en functioneert alles naar tevredenheid!

Lees verder

Dorpskerk Bathmen

29-03-2016

In het centrum van Bathmen staat de beeldbepalende monumentale Dorpskerk. Het interieur was aan vernieuwing toe. Naast nieuw meubilair en een andere stoelopstelling is ook de geluidsinstallatie vernieuwd.

De geluidsinstallatie kan eenvoudig worden bediend via ‘presets’, passend bij de gewenste situatie/ stoelopstelling. De compacte luidsprekers (CX-serie van Seis Akustik) kunnen in verschillende zones in- of uitgeschakeld worden via de presets op de digitale kerkvesterker (Seis Akustik). De toegepaste luidsprekers leveren een sterke bundeling van het geluid waardoor de spraakverstaanbaarheid optimaal is ondanks de aanwezigheid van veel nagalm. Een compacte subwoofer zorgt voor een ‘full-range’ beleving bij muziekweergave.

De installatie is compleet opgeleverd, inclusief (draadloze) microfoons (DPA), ringleiding etc.

 

Lees verder

ELK Apeldoorn

02-03-2016

Nieuw geluid voor de Evangelisch Lutherse Kerk Apeldoorn

Het bijna 100 jaar oude kerkgebouw van de Evangelisch Lutherse Kerk in Apeldoorn is recent gerenoveerd. De flexibel indeelbare kerkzaal beschikt ook weer over een moderne geluidsinstallatie geschikt voor optimale spraak- en (stereo) muziekweergave. Er kan gekozen worden voor een lengte- of breedte-opstelling. Door toepassing van een digitale audiomixer (Seis Akustik) is de bediening eenvoudig gebleven. Alleen basisfuncties zijn beschikbaar via de speciale ‘kostersbediening’.

De compacte luidsprekers (SONO) bieden een heldere spraakversterking maar ook ‘full-range’  muziekeigenschappen aangevuld met extra lage tonen vanuit een actieve subwoofer. Draadloze microfoons (Niefer/ AKG) en diverse aansluitingen bij het podium maken de installatie compleet.

Lees verder

PG Aldeboarn

26-02-2016

Nieuw beeld en geluid voor PG Aldeboarn

De iets scheefstaande kerktoren valt direct op in het pittoreske dorpje Aldeboarn in Friesland. Schaapsound installeerde in deze prachtige historische kerk (Doelhoftsjerke) grote LED displays voor liturgiepresentatie.

Toepassing van LED displays biedt een aantal voordelen:

  • Veel lichtopbrengst
  • Hoge resolutie (FullHD) en contrastverhouding
  • Visuele impact in gebouw vaak minder dan toepassing van een beamer
  • Geen onderhoud (t.o.v. een beamer waarbij lamp en filter met regelmaat vervangen moeten worden

In dit kerkgebouw zijn twee 65" schermen en een klein invulscherm geïnstalleerd. De teksten zijn op alle zitplaatsen goed leesbaar. De bediening vindt plaats vanaf de orgelgalerij ('kraak').

Naast de video-installatie hebben wij hier ook de geluidsinstallatie geoptimaliseerd. Een nieuwe digitale kerkversterker met randapparatuur (microfoons, ringleiding etc.) in combinatie met bestaande luidsprekers voorzien de kerk nu weer van goed geluid gecombineerd met envoudige en betrouwbare bediening.

Naast de kerk staat het 'Andringahûs'. In de diverse zalen hebben wij een geluidsinstallatie gemaakt inclusief koppeling met de kerk.

Een leuk project met een prachtig resultaat. Zeker de moeite waard om er eens een kijkje te nemen als u op vakantie bent in Friesland!

Lees verder

OLVr kerk Roosendaal

10-09-2015

Roosendaal OLV kerk

De kerk van de Onze Lieve Vrouwe van altijd durende bijstand, de voormalige Paterskerk in het oude centrum van Roosendaal, die door de Redemptoristen in 1874 in gebruik was genomen en aan de Onze Lieve Vrouweparochie werd overgedragen, heeft het afgelopen jaar een stevige opknapbeurt gekregen. 

 

 

De kerk heeft naast een aparte Mariakapel ook een kapel toegewijd aan Sint Gerardus

 

Het klooster dat er aan vast ligt functioneert als steunpunt en heeft ook een huiskapel die gebruikt wordt voor kleine vieringen.

 

Schaapsound heeft in deze zeer forse kerk de geluidsinstallatie volledig vernieuwd en de verstaanbaarheid op een hoog peil gebracht. En dat was niet eenvoudig, vanwege de zeer forse galm in de kerk. Door middel van onze nieuwste serie passieve arrays is dit perfect opgelost. Deze geluidszuilen creëren een minimale verticale openingshoek, waardoor de energie sterk gebundeld wordt. Met een minimaal aantal geluidszuilen wordt de kerk nu bediend. In dit soort situaties zijn (duurdere) digitale stuurbare geluidszuilen niet nodig. De systemen presteren gelijkwaardig.

 

Ook is de bedienbaarheid verder vereenvoudigd. Tot grote tevredenheid van bestuur en parochianen.

Lees verder

Protestantse kerk Rozendaal

09-09-2015

In het schilderachtige Rozendaal, tegen Arnhem aan, staat de voormalige Ned. Herv. Kerk, nu de Protestantse Kerk. Het is een rechthoekig, hoog bakstenen gebouw (1758), onder een dak met de aan de zuidzijde er tegenaan gebouwde pastorie. De pastorie heeft een sobere lijstgevel en telt twee verdiepingen met een lage bovenverdieping. De ruimtebeleving is hiermee bijzonder. Het historische eenklaviers orgel, is in 1880 gemaakt door E. Leichel in een oudere kas. Bijzonder is ook de luidklok. Bij gebrek aan een toren is die tegen de zijgevel aangezet.

 

De Protestantse Gemeente heeft onlangs een restauratie afgesloten, waarbij de voormalige aangebouwde pastorie omgetoverd is in een zalencentrum. De originele elementen zijn daarbij volledig behouden.

 

Schaapsound installeerde in de kerk en het zalencentrum een nieuw media systeem. Een full rangegeluidsinstallatie, en in de zalen geluidsvoorzieningen en een krachtige beamer. Hiermee kan Protestants Rozendaal weer optimaal de toekomst in, mede door de exploitatie van het zalencentrum. Aanbevolen!

Lees verder

Ontmoetingskerk Enschede

31-08-2015

Ontmoetingskerk Enschede

 

De Vredeskerk in Enschede is na een uitgebreide renovatie inclusief nieuwe aanbouw definitief de centrale plek geworden van de Protestantse Gemeente Enschede. Het vernieuwde gebouw heet nu Ontmoetingskerk.

Schaapsound heeft voor het nieuwe gebouw de complete audiovisuele installatie gerealiseerd. Voor zowel de kerkzaal als de nieuwe ontmoetingsruimte is een separate geluidsinstallatie, projectie- en HD video-installatie aangebracht met onderlinge koppelingen.


De audiovisuele installaties zijn volledig geïntegreerd met een professioneel netwerk inclusief slimme Wifi acces points verspreid over het gebouw.
Een goede samenwerking met andere installatiebedrijven en vrijwilligers heeft geresulteerd in een mooi resultaat. Een eerste ‘try-out’ dienst voor de officiële opening heeft inmiddels plaatsgevonden.


Wij wensen de Protestantse Gemeente Enschede veel mooie jaren toe in het nieuwe kerkgebouw!

Lees verder

Protestantse Gemeente Rijsenhout

27-08-2015

Schaapsound heeft de afgelopen week een prachtig project opgeleverd in Rijsenhout.

De PKN Gemeente is een paar jaar geleden getroffen door een brand in het kerkgebouw en zat sindsdien zonder eigen gebouw.

 

Na jaren van planning en voorbereiding is het nieuwe gebouw klaar en kan het in gebruik worden genomen.

Schaapsound heeft in nauw overleg met Pim van Dijk (interieur architect) en het Geluidburo (akoestisch adviesbureau) de audio installatie bedacht.

De ronde opstelling is uitdagend vanwege de plaatsing van de luidsprekers en het gevaar van rondzingende microfoons.

De Audio DSP heeft 16 ingangen en 16 uitgangen en het hele gebouw is te koppelen qua geluid en beeld.

 

De eenvoudige iPad app heeft volledige controle over de geluidsinstallatie. De app is opgebouwd uit meerdere lagen zodat de bediening altijd aangepast is aan het kennisniveau van de bediener.

 

Een mooi project waar we trots op zijn!

Lees verder

Maranathakerk Zwijndrecht

12-06-2015

De Gereformeerde Kerk Vrijgemaakt in Zwijndrecht is recent compleet verbouwd.

 

De oorspronkelijke kerkzaal is uitgebouwd en er is een mooie entree/ontmoetingsruimte bijgebouwd.

Schaapsound mocht, na een uitgebreide selectie procedure, de audio en video installaties gaan maken.

Vanwege de breedte opstelling is er gekozen voor een line-array oplossing, in 3 clusters van 2 luidsprekers.

De compacte luidsprekers zijn in staat om het geluid, van voor naar achter, in een evenredig volume over te brengen.

Het systeem is krachtig en heeft een open klank; bijzonder gezien het compacte formaat!

Hiermee wordt weer duidelijk gemaakt dat een krachtig systeem geen grote afmetingen hoeft te hebben!

De eerste diensten zijn reeds geweest en Schaapsound mocht veel complimenten ontvangen over het volle en natuurgetrouwe geluid.

 

De beeldinstallatie bestaat uit 2 HD projectoren welke projecteren op de akoestische achterwand.

 

De videoinstallatie bestaat uit HD camera's en een HD videomixer waarmee een professionele uitzending verzorgt wordt via internet, de kerkdiensten kunt u bekijken via de volgende link: Kerkomroep GKV Zwijndrecht

Lees verder

Parochiekerk St. Petrus' Banden Maastricht

11-06-2015

Ook in Zuid Limburg is Schaapsound volop actief. De kerken zijn in deze provincie veelal monumentaal, met een kenmerkende nagalm. In deze RK-kerken is behoefte aan een betere spraakverstaanbaarheid een terugkerende vraag. Voor dit type kerken heeft Schaapsound meerdere oplosrichtingen in eigen beheer doorontwikkeld. Afhankelijk van de vraagstelling, en akoestische eigenschappen (maar ook het beschikbare budget) van de kerk hebben we oplossingen met digitale geluidszuilen, en analoge geluidszuilen in het programma.

De Parochiekerk Maastricht-Heer was extra uitdagend, omdat deze prachtige neo-romaanse kerk (1905) na restauraties en verfraaiing wel heel erg veel nagalm heeft.  Verbetering van de spraakverstaanbaarheid was ook hier de vraagstelling. In deze kerk is een basis gecreëerd met de analoge CX-serie luidsprekersystemen. Deze serie kenmerkt zich door een zeer kleine verticale openingshoek, waardoor de energie strak gebundeld afstraalt. Dus veel minder geluidszuilen nodig, en ook veel minder reflecties, De installatie is tevens uitgerust met een volledig digitale mengversterker, met automatische regiefuncties. Bediening is dan eigenljk niet meer nodig! Uiteraard zijn (draadloze) microfoons en een ringleidingsysteem onderdeel van de hele installatie. De parochie kan met een bescheiden investering weer de nodige jaren vooruit! Waarbij oud en jong weer in staat is het gesprokene prima te volgen.

Lees verder

LDS Kopenhagen (DK)

06-05-2015

De LDS (De Church of Jesus Christ of the Latter-day Saints) in Kopenhagen is voorzien van een volledig nieuwe audio- en video installatie.

 

De verschillende zalen zijn gecombineerd te gebruiken waardoor er totaal 900 mensen een dienst kunnen meemaken.

 

In elke ruimte kan er gekozen worden voor meerdere talen audio en video waardoor het gebouw multifunctioneel inzetbaar is.

 

Een mooi project dat, ondanks de grote reisafstand, succesvol afgerond is!

Lees verder

R.K. Geloofsgemeenschap Montfoort

01-05-2015

De R.K. Geloofsgemeenschap Geboorte Johannes de Doper in Montfoort heeft onlangs een volledig controle, video- en beeld systeem gekregen.

 

De gemeenschap zendt de kerkdiensten uit via Kerkdienstgemist.nl in audio en video.
De bestuurbare HD camera heeft meedere presets zoals koor, orgel en totaal overzicht waardoor de bediener eenvoudig een uitzending kan maken zonder veel technische kennis.

 

De beeldinstallatie bestaat uit 2 schermen van 80 inch; het voordeel hiervan is dat er geen projectoren en projectieschermen nodig zijn en de lichtopbrengst van het 80 inch scherm is indrukwekkend.

 

De gehele installatie (audio, beeld, video) is te bedienen via de iPad en op meerdere plekken in de zaal zijn regiepunten gemaakt waar een meekijkscherm en inprikpunt zitten voor een laptop.

 

Een mooie combinatie van een klassiek gebouw met moderde techniek!

Lees verder

Vineyard Amsterdam

01-05-2015

De Zuiderkerk is de eerste voor de protestantse eredienst ontworpen kerk in Amsterdam.

 

De kerk is gebouwd rond 1600 en is tot 1929 gebruikt voor kerkdiensten.

In 1970 is de kerk volledig gerestaureerd en door de jaren heen gebruikt voor allerlei evenementen, exposities en andere doeleinden.

 

Gelukkig zit er nu weer een kerk in, namelijk de Vineyard Amsterdam, een internationele gemeenschap welke 9 locaties in Nederland hebben. Wereldwijd heeft de VIneyard 1200 gemeentes.

 

Schaapsound heeft een mobiele installatie geleverd welke in 10 minuten op te zetten is.

De installatie bestaat uit 4 hoogwaardige Fohhn LX zuil luidsprekers die in staat zijn spraak en livemuziek over te brengen in een galmrijke omgeving. De compacte subwoofers zorgen ervoor dat de lage frequenties ook hoorbaar zijn in de hele ruimte.

Het compacte rack bevat de versterkers, ontvangers en aansluitpanelen zodat de installatie eenvoudig in te stellen in.

De bediening geschiedt via een Mackie iPad mixer waarmee de geluidsman de vrijheid heeft om overal in de zaal te gaan zitten en de controle heeft over de geluidsinstallatie.

Lees verder

Gereformeerde kerk Ooltgensplaat

02-04-2015

De geschiedenis van de gereformeerde kerk van Ooltgensplaat gaat terug tot de tijd van de Doleantie. Het huidige gebouw is het resultaat van een verbouwing in 1929. De kerk kenmerkt zich door een klassiek interieur, destijds kenmerkend voor zeer veel dorpskerken. Helaas zie je deze inrichting eigenlijk nauwelijks meer. De meeste kerkgebouwen zijn aangepakt in de 60- en 70-er jaren, en zijn daarmee belangrijke kenmerken kwijtgeraakt.

 

Begin 2015 is de kerk weer prachtig opgeknapt. Tegelijk zijn de mediavoorzieningen weer helemaal op peil gebracht. Een automatische regisserende digitale versterker, krachtige geluidsarrays voor spraak en desgewenst ook muziek. Draadloze microfoons op toekomstzekere frequenties, ringleiding, een beamer en diverse voorzieningen voor toekomstige uitbreidingen.

Uiteraard is bediening eenvoudig en intuitief.

Alles netjes en onopvallend ingepast in het mooie interieur.

De kerk is zodoende weer helemaal klaar voor de toekomst.

Lees verder

Brussel Chapel LDS

28-03-2015

Schaapsound heeft in Brussel zojuist weer een mooi project afgeleverd. De Church of Jesus Christ of the Latter-day Saints. De kerkzaal en de uitbreidingszaal zijn voorzien van alle noodzakelijke mediatechniek.

 

Dus een automatisch regisserende geluidsinstallatie, presentatie-installaties en een camera systeem. Ook is een meertalig video distributiesysteem geinstalleerd voor de satelliet verbinding met Utah.

 

De implementatie van alle apparatuur in de uiterst verzorgde kerkzaal is vrijwel onzichtbaar geschied. Uiteraard is de kwaliteit van het eindresultaat perfect.

Lees verder

Opstandingskerk Leiden

12-01-2015

Schaapsound realiseerde in de Opstandingskerk te Leiden een complete akoestische oplossing.


Na renovatie van het gebouw en de schildersbeurt van de binnenmuren was de nagalm enorm toegenomen.
Het verbeterplan bestond uit het aanpassen en in balans brengen van de optredende nagalm, samen met een voor deze situatie passende geluidsinstallatie.
Goede spraakverstaanbaarheid is daarbij leidend. Maar ook de muziekweergave is belangrijk. Zeker als er gemusiceerd en gezonden wordt met andere begeleiding dan het (prachtige, historische) orgel.
De installatie is daarvoor volledig voor toegerust.
Twee stuks full range passieve cardioïde arrays zorgen voor een vlakke, reflectiearme afstraling van woord en muziek.
 

Op de tweede foto van de achterwand zijn de absorberende panelen op de achterwand te zien.

Lees verder

St. Maartenskerk Ophemert

12-01-2015

Ophemert is een prachtig dorp, diep verborgen in de Betuwe, nabij de Waal. Als baken in het landschap functioneert de St. Maartenskerk,  samen met het kasteel Ophemert. De geschiedenis van beide gebouwen is nauw verbonden, via de adellijke familie Mackay, heren van Ophemert & Zennewijnen.

 

De kerk is één van de vele kerken langs de Waal, die in de winter van 1944 vernield is in het oorlogsgeweld (De Waal was toen een aantal maanden frontlinie).

In 1953 is de herstelde kerk weer in gebruik genomen. In de kerk klinkt nog steeds het Witte orgel uit 1859.

 

De kerk is kortgeleden voorzien van een nieuwe geluidsinstallatie, die volledig automatisch kan functioneren. Optimale spraakverstaanbaarheid, met gebruikmaking van twee stuks speciale geluidszuilen die een volledig galmvrij geluid opleveren. Draadloze microfoons, automatische omschakeling bij zang, een ringleiding en kerkinternet via Kerkdienstgemist. En dat alles met een bescheiden budget!

Lees verder

Voorthuizen Hervormde Gemeente

12-11-2014

Dorpskerk Voorthuizen
 
Deze kerk staat op een plaats waar vanaf het jaar 1000 reeds een kapel gestaan moet hebben. Het huidige gebouw is in 1866 herbouwd in de plaats van de bouwvallige oude kerk.
De preekstoel is wel meeverhuisd: die dateert van 1682.  De toren is uit de 13e eeuw.
Het interieur is zeer klassiek te noemen, en heeft een warme uitstraling. Boven de kansel staat het witte Witte (!) orgel uit 1878. Voor die tijd moest men het doen met een voorzanger.
 
Schaapsound heeft in deze kerk de geluidsinstallatie volledig vernieuwd. De geluidszuilen zijn prachtig weggekleurd in het interieur.
 
De installatie is bedoeld voor optimale spraakverstaanbaarheid. De bediening is uiterst eenvoudig gebleven, door de automatische regiefuncties. Draadloze microfoons, optimale ringleidingsystemen, kerkradio, etc completeren de installatie die overigens met een enkele druk op de knop bediend wordt. De Hervormde gemeente beschikt hiermee weer over een prima installatie waarmee het Woord uitstekend hoorbaar is!

Lees verder

Ontmoetingskerk Haren

22-09-2014

In de ontmoetingskerk in Haren zijn iedere zondag twee kerkdiensten maar ook doordeweeks bruist het van activiteiten. Schaapsound heeft in opdracht van de kerk een state-of-the-art HD-videostraat geïnstalleerd geschikt voor ‘live’ videoregistratie en KerkTV uitzending.


Daarnaast is ook de geluidsinstallatie uitgebreid. Geschikte apparatuur is hergebruikt, waaronder de luidsprekers. Om de installatie ook geschikt te maken voor muziekweergave zijn twee compacte subwoofers (Fohhn) toegevoegd en wordt de aansturing van spraak- en muziekweergave door een speciale (Seis Akustik) audio DSP voor kerken gerealiseerd.

 

De apparatuur is gebruiksvriendelijk gepositioneerd in een prachtig opgeruimd regiemeubel met voldoende plek voor besturing van geluid, video en presentatie.


Vrijwilligers in de kerk hebben veel werk verricht bij de voorbereiding. De complete installatie en instructie is door Schaapsound uitgevoerd

Lees verder

Paaskerk Amstelveen

12-08-2014

Paaskerk Amstelveen is recent volledig vernieuwd.


De Paaskerk in Amstelveen is gebouwd in 1962 met een voor die tijd kenmerkende architectuur.

Het  kerkgebouw, zojuist compleet verbouwd, biedt onderdak aan de Protestantse Gemeente van Amstelveen-Zuid.

 

Schaapsound heeft het gebouw voorzien van nieuwe beeld-, geluid-, video- en controle-installaties.

De koster kan met de iPad alle multimedia functies bedienen die nodig zijn tijdens een kerkdienst of andere bijeenkomst.

Met slechts twee Fohhn luidsprekers kan de grote kerkzaal optimaal voorzien worden van een vol en helder geluid.

De beamer met telelens is op een onopvallende positie gemonteerd.
De KerkTV apparatuur maakt het mogelijk om de dienst via Kerkdienstgemist.nl mee te beleven!

Lees verder

Hervormde Kerk Maurik

12-08-2014

De hervormde dorpskerk in Maurik staat daar al vanaf de 14e eeuw.

Het laat-gotische gebouw heeft een bijzondere, intieme sfeer.

Dit komt mede door het authentieke interieur, grotendeels uit de 17e eeuw.
Bijzonder zijn ook de 15e eeuwse schilderingen in het koor en op de kolommen.
In de kerk staat een 1-klaviers orgel van Van Oeckelen.


 
In deze prachtige kerk heeft Schaapsound de complete techniek vernieuwd. Alle media apparatuur is samengebracht in een 19” kast.

Uiteraard diende de nieuwe installatie de spraakverstaanbaarheid op optimaal niveau te brengen.

Muziekweergave is daaraan toegevoegd, zodat op een overtuigende wijze -met elektronische versterking- ook gemusiceerd kan worden.

Daarbij was het uiteraard belangrijk dat het authentieke interieur niet aangetast zou worden met in het oog springende luidsprekerkasten.
Met behulp van onze smalle, ranke spraak-muzieksystemen is dat uitstekend gelukt!

Hervormd Maurik is gelijk aangesloten op Kerkdienstgemist, zodat de boodschap vanuit de kerk overal te beluisteren is.

 

Lees verder

Kruiskerk Amstelveen

12-08-2014

Kerk met 1000 ramen

De Kruiskerk te Amstelveen is een bijzonder kerkgebouw.

Het gebouw werd door architect Marius Duintjer ontworpen en in 1953 voltooid.
De bijzondere vorm en de vele ramen (ongeveer 1000) zorgen voor een sfeervolle kerkzaal. Het nadeel van al deze ramen is dat er veel zonlicht aanwezig is en dit is veelal nadelig voor projectie.Schaapsound heeft een oplossing bedacht waar gebruik wordt gemaakt van een krachtige projector die met behulp van een telelens projecteert vanuit achterin de zaal. De projector zit in een anti-diefstal kooi vanwege het diverse gebruik van de kerkzaal.
Het vaste projectiescherm van 300 cm breed, in combinatie met een krachtige projector, zorgt ervoor dat alle kerkgangers de projectie kunnen volgen.
De 9 kanaals beeldmixer/scaler zorgt ervoor dat de resolutie op het scherm altijd gelijk is; ongeacht de aangeboden bron.

Lees verder

Christus is Koning kerk Ridderkerk-Slikkerveer

12-08-2014

Ridderkerk-Slikkerveer Christus is Koning kerk


De huidige Christus is Koning kerk staat op de plaats waar eerder een grote gereformeerde kerk stond, met dezelfde naam. Een tiental jaren geleden is die oude kerk afgebroken, en is op die plaats een groot woongebouw verrezen. Een geïntegreerd onderdeel van dat woongebouw is de huidige Christus is Koning kerk. Het gebouw biedt onderdak aan de Protestantse Gemeente Slikkerveer, een fusiegemeente van de voormalige hervormde wijkgemeente Den Donck, en de gereformeerde kerk van Slikkerveer.

 

In deze kerk heeft Schaapsound de media installaties volledig in overeenstemming gebracht met de wensen van de gemeente. Er is een professionele beamerinstallatie aangebracht, en de spraakinstallatie is gewijzigd naar spraak én muziek. Niet alleen compromisloze spraakverstaanbaarheid, maar ook muziekweergave, soms samen met videopresentaties, maar ook versterking van de elektronische piano, een muziekgroepje, of zelfs nog steviger. En dat allemaal met een enkele druk op de knop.

 

Schaapsound heeft dit hele project in enkele werkdagen gerealiseerd, inclusief de uitgebreide kabelaanpassingen. De installatie diende samen te werken met het in de kerk aanwezige Griffioen akoestische systeem (een elektronisch galmverhogend systeem). Zowel optisch, als wat resultaat betreft is dat weer uitstekend gelukt.

 

De in het zicht geplaatste onderdelen van de nieuwe installatie zijn allemaal op kleur gebracht, zodat de aanwezige techniek geen aandacht vraagt.

De oude kerkversterker bleek nog geschikt te zijn als versterker voor de meeluisterluidsprekers in de overige ruimten.

Lees verder

De H.H. Nicolaas en Barbarakerk te Valkenburg aan de Geul

12-08-2014

De H.H. Nicolaas en Barbarakerk te Valkenburg aan de Geul

Deze parochiekerk in Zuid Limburg dateert uit de 13e eeuw. De bouw en herstelgeschiedenis is complex en uitgebreid. Branden en vernielingen hebben de kerk en streek in de voorbije eeuwen hun tol geeist.

 

De oude kerk van Valkenburg is als parochiekerk gebouwd, maar na de reformatie (vanaf 1633 tot 1819) een tijdland als simultaankerk gebruikt. Zowel de katholieken als de protestanten hielden hun diensten in deze kerk. Dat gold voor meer kerken in Limburg, maar ook verder naar het zuiden. O.a.  in de Elzas was deze praktijk veel voorkomend.

 

Rond 1900 is de kerk verder uitgebouwd en gerenoveerd. Vader en zoon Cuypers (Pierre en Joseph) hebben zich intensief met de kerk beziggehouden. Door de lange bouw- en verbouwgeschiedenis heeft de kerk een bijzondere indeling gekregen, met een heel intiem interieur. Kenmerkend zijn de verschillende compartimenten die de kerk uitdagende akoestische eigenschappen geven.

 

Schaapsound heeft in deze complexe ruimte een nieuwe geluidsinstallatie geïnstalleerd. Een optimaal opnemende microfoon voor zowel altaar als ambo, verschillende draadloze microfoons, ringleiding en een automatisch regisserende digitale kerkversterker zorgen voor optimale verstaanbaarheid, zonder ingewikkelde bediening!

Lees verder

Hervormde Dorpskerk Ooltgensplaat

12-08-2014

Hervormde Dorpskerk Ooltgensplaat

 

De Dorpskerk in Ooltgensplaat is in 1848 in gebruik genomen. De kerk is op de fundering van de oudere kerk gebouwd. O.a. door overstromingen was het vroegere gebouw een bouwval geworden. In deze mooie en sfeervolle kerk waarin zondags twee diensten worden gehouden, heeft Schaapsound de gehele geluidsinstallatie vernieuwd.

 

De vrijwilligers van de kerkelijke gemeente hebben ter voorbereiding de bekabeling vernieuwd. De installatie is geschikt voor optimale spraakverstaanbaarheid, met vereenvoudigde bediening. Professionele muziekversterking is tegelijk ook mogelijk gemaakt, door toepassing van een tweetal spraak/muzieksystemen in het front van de kerk.

 

Uiteraard is er automatische regie gerealiseerd door middel van een digitale, programmeerbare versterker. De gebruiker kan simpel een preset indrukken, en heeft dan alle geavanceerde instellingen ingesteld, voor een optimaal resultaat.

 

Koppelingen naar een ringleidingsysteem, een Kerkomroep internetstreamer, draadloze microfoons etc. maken de installatie compleet, en geschikt voor alle activiteiten die in de kerk plaatsvinden. De installatie is ingebouwd in een 19” systeemkast, die verder aan het oog onttrokken is. Zoals dat hoort in een historische omgeving.

 

Op de foto is tevens zichtbaar koster Bogerman. Een naam die past bij de traditie van de kerk!

Lees verder

Dorpskerk Vaassen

16-07-2014

De Dorpskerk in Vaassen is van binnnen compleet vernieuwd. De banken en de kansel zijn verwijderd. Nieuwe stoelen staan nu in de breedte  rondom het nieuwe liturgisch centrum opgesteld.

 

Deze monumentale kerkzaal beschikt over een bijbehorende akoestiek die zich kenmerkt met behoorlijk wat natuurlijke nagalm. Mooi voor zang en orgel maar uitdagend voor een goede spraakverstaanbaarheid!

 

Schaapsound realiseerde in de vernieuwde kerkzaal de geluidsinstallatie en video apparatuur.

 

De luidsprekers zien er onopvallend uit in het kerkinterieur maar leveren een opvallend goed resultaat. Spraak en (live) muziek klinkt natuurlijk en overtuigend. Er is een speciale regieplek gemaakt achterin de kerkzaal. Vanaf dit meubel wordt de geluidsinstallatie, de (video)presentatie en bestuurbare camera bediend. De geluidsinstallatie biedt volledig automatische regie door toepassing van speciale digitale kerkversterkers van Seis Akustik maar ook handmatige bediening in voorkomende situaties (zoals bijvoorbeeld het uitversterken van een muziekgroep).

 

De beamer projecteerd vanaf de achterwand met een speciale telezoomlens op de wand boven het podium tussen de ramen. Ondanks het vele daglicht is de presentatie helder en leesbaar. Een bestuurbare camera wordt gebruikt voor presentatie via de beamer en optioneel voor video opname en KerkTV uitzending.

 

Uiteraard is ook de nodige randapparatuur aangesloten waaronder de ringleiding en kerktelefoon.

 

Wat ons betreft een geslaagde herinrichting met een prachtig resultaat!

 

Lees verder

Eben-Haezerkerk Apeldoorn

28-04-2014

De Eben-Haëzerkerk in Apeldoorn beschikt over een prachtige akoesktiek; goed voor de gemeentezang en het (Steendam) orgel. Voor spraak echter een behoorlijke uitdaging, zeker gezien de positie van de kansel en lessenaar t.o.v. de luidsprekers. Daarnaast is gekozen voor de uitbreiding met compromisloze integratie van muziekversterking.

 

Twee digitaal gestuurde luidsprekers uit de oude installatie zijn vervangen door de nieuwe Fohhn LX-220's. Door de sterke verticale bundeling van het geluid presteren de LX-220 luidsprekers het om een afstand van ruim 25m te overbruggen! Dat is een uniek resultaat voor een passieve (mini) line-array in dit segment. Twee passieve AS-22 subwoofers zijn links en rechts van het podium geïnstalleerd t.b.v. aanvullende 'lagetonenweergave' bij muziekversterking. Een zeer onopvallende luidsprekerconfiguratie met een groots en overtuigend resultaat!

 

Achterin de kerk is een verhoogd regiemeubel ontworpen in de stijl van het kerkinterieur. Vanaf deze positie is beeld en geluid optimaal te bedienen. Ten behoeve van de muziekversterking is een digitale mengtafel van Allen&Heath geïnstalleerd.

 

Een bestuurbare camera biedt de mogelijkheid om in de zalen mee te kunnen kijken met de kerkzaal. De beelden kunnen via een presentatieswitcher/ scaler ook getoond worden op de nieuw geïnstalleerde beamers.

 

Een mooi resultaat waarbij ook optimaal is samengewerkt met vrijwilligers uit de gemeente!

(onderstaande foto's zijn gemaakt tijdens de werkzaamheden)

 

Lees verder

Opstandingskerk Nijkerk

28-04-2014

De Opstandingskerk is recent grondig gerenoveerd. Het gebouw ademde een typische jaren zeventig sfeer uit maar is nu weer helemaal up-to-date! Wat direct opvalt is de vernieuwden gevelpartij, de frisse kleuren en veel licht.

 

Ook de kerkgeluidsinstallatie is met de renovatie vernieuwd. Naast een nieuwe kerkgeluidsinstallatie (geschikt voor spraak- en muziekweergave) is de Opstandingskerk en de Grote Kerk op kerkinternet (via Kerdienstgemist.nl) aangesloten. Een beamer, bestuurbare camera en benodigde infrastructuur en accessoires maken de installatie geschikt voor de toekomst, passend bij het prachtig vernieuwde kerkgebouw!

Lees verder

Referenties