CGK Goes

07-11-2018

De Maranathakerk in Goes heeft recent een ingrijpende verbouwing doorlopen. De kerkzaal is volledig aangepakt en klaar voor de toekomst. Schaapsound heeft in de kerkzaal de spraak-muziek installatie geleverd, de HD projectie (op een Rijksmuseum blauwe muur) en de HD KerkTV installatie. In de 4 bijzalen is het mogelijk om mee te luisteren of mee te kijken. Een mooi project waarbij we (zoals bijna altijd) goed hebben samengewerkt met de kerkelijke vrijwiligers.

https://www.rd.nl/kerk-religie/verbouwde-maranathakerk-cgk-goes-geopend-1.1521020?fbclid=IwAR1SFa49ioYiZXKv9qNsnS6k_Ta588n4cYpqs9bTzMxT98AiA3REIb-wAtc

 

 

Lees verder

Schildkerk Rijssen

25-10-2018

De eeuwenoude Schildkerk in Rijssen is de afgelopen tijd grondig gerenoveerd. Alle muren en plafonds zijn voorzien van een nieuwe verflaag. Alle elektra en leidingwerk is netjes weggewerkt.

Het geluid in de Schildkerk was al jaren een 'probleem' vanwege de akoestiek en complexe indeling van de kerkzaal. Met de renovatie heeft Schaapsound de geluidsinstallatie vernieuwd. De nieuwe luidsprekers (Seis Akustik) vallen nauwelijks op. De verdeling van de luidsprekers is optimaal afgestemd op de zitplaatsen in de kerk. De verstaanbaarheid is nu erg goed. De nieuwe geluidsinstallatie is zeer positief ontvangen!

Ook is full-HD KerkTV met unieke basisbediening geïnstalleerd in de Schildkerk. 

Zeer recent zijn de klassieke psalmborden vervangen voor digitale liedborden. Dit scheelt een hoop werk voor de koster. Ook is de zichtbaarheid van de liedborden nu veel beter dan met de oude borden. 

We hebben dit mooie project samen met vrijwilligers uit de kerk gerealiseerd met een bijzonder mooi resultaat!

Lees verder

Europawegkerk (PKN) Schoonebeek

22-10-2018

Het kerkgebouw van de de Prot. Gem. Schoonebeek is na een uitgebreide renovatie recent weer in gebruik genomen. Schaapsound heeft een gebruiksvriendelijke audiovisuele installatie aangebracht. 

Aan de kwaliteit van beeld en geluid zijn geen concessies gedaan. De video-installatie is geschikt voor full-HD presentatie in de kerk. Ook wordt een livestream via Kerkdienstgemist.nl aangeboden. De geluidsinstallatie is geschikt voor optimale spraak- en (live) muziekweergave. 

De zaal wordt multifunctioneel gebruikt (ook qua indeling). Daarom is bediening mogelijk op verschillende plaatsen in de kerkzaal. De geluidsinstallatie kan volledig draadloos worden bediend via een tablet.

Samen met de architect is gezocht naar een oplossing waarbij de techniek zoveel mogelijk uit het zicht is weggewerkt met de gedachte dat techniek functioneel is, maar zo min mogelijk aandacht mag opeisen. Het resultaat is erg mooi geworden!

Lees verder

Tabernakelkerk Apeldoorn

16-10-2018

Het kerkgebouw van de NGK in Apeldoorn is recent verbouwd. De zaalruimte in het souterrain is uitgebreid maar ook het podium is vernieuwd. 

Wij installeerden een complete nieuwe audiovisuele installatie. Na uitgebreide tests is gekozen voor het (mini) line array luidsprekersysteem van Seis Akustik in combinatie met sub-laag weergave van Fohhn.

De projectie wordt gerealiseerd met drie stuks laser 'ultra short throw' projectors. Het grote voordeel van laserprojectors is dat de lichtbron gedurende de levensduur van de projector niet vervangen hoeft te worden en ook dat de lichtintensiteit (en daarmee de beeldkwaliteit) niet afneemt. 

Ten slotte hebben we ook een full-HD KerkTV systeem geïnstalleerd. Er wordt uitgezonden via het geavanceerde platform van Kerkdienstgemist.nl. Thuis kunnen de kerkdiensten meegekeken worden via de gebruiksvriendelijke app, een tablet of pc. 

Het vernieuwde kerkgebouw is inmiddels weer naar volle tevredenheid in gebruik genomen!

Lees verder

EABN Uitvaartverzorging Nijkerk

30-09-2018

EABN Uitvaartverzorging Nijkerk heeft onlangs een ingrijpende verbouwing gehad. Zowel de binnen- als buitenkant is onder handen genomen en het resultaat mag er zijn! Een frisse uitstraling en uiteraard een state-of-the art geluid, beeld- en video-installatie.

Schaapsound heeft in meerdere zalen geluidinstallaties aangebracht, meerdere LED schermen en camera’s voor de HD KerkTV installatie. Alle techniek is te bedienen met de Schaapsound iPad app. (geluid, LED schermen, camera’s, cd-speler en recorder)

De uitvaartleider kan tevens plaatsnemen achter het compacte regiemeubel om de presentatie te bedienen en de camerabeelden te monitoren.

Steeds meer rouwcentra zien de voordelen van KerkTV. Familieleden kunnen meekijken in het buitenland en na elke uitvaart is er direct een HD video opname beschikbaar voor de nabestaanden.

U kunt per uitzending ervoor kiezen om de rouwdienst publiek te tonen op Kerkdienstgemist.nl of de uitzending achter een wachtwoord te zetten.

Lees verder

Uitvaartcentrum Hansen (BE)

21-09-2018

In Gorinchem kwamen Christof Lelong en Gert Hansen in contact met Schaapsound. Na een demo in de aula van het bestaande uitvaartcentrum mochten we de audio en video installatie hier vervangen en verbeteren. Het was daarna logisch voor hen om Schaapsound ook te vragen voor de inrichting van het nieuwe uitvaartcentrum in Zelem.

Het hart van beide installaties is een Liviau processor. Deze is gekoppeld aan het domotica systeem van het gebouw zodat ook de diverse verlichtingsstanden en bediening van de gordijnen centraal van hieruit kan worden gedaan.

In de aula zijn spraak/muziek luidsprekers van Seis Akustik geleverd in combinatie met een subwoofer voor een krachtige laagweergave van spraak en muziek in de hele zaal.

Twee LED schermen in de zaal kunnen via de Liviau processor video, foto’s en teksten weergeven.

In de hal en de ontvangstruimte zijn extra schermen geplaatst die zowel gekoppeld als zelfstandig kunnen werken.
Via twee HD camera’s kan de plechtigheid in de aula worden opgenomen en uitgezonden via internet.

Het gebouw en de inrichting zijn warm en sfeervol geworden en de akoestiek is prettig waardoor de ruimtes rustig blijven. Met oog voor detail kunnen deze ondernemers de komende jaren weer vooruit.

Lees verder

Best Life Church Utrecht

19-09-2018

Schaapsound heeft recent een line-array systeem en een complete licht installatie mogen leveren aan de Best Life Church in Utrecht.

De Best Life Church is een moderne gemeente en ze maken veel gebruik van licht, beeld en geluid.

De gemeente heeft de Jacobuskerk in Utrecht kunnen kopen en hierdoor hebben ze een prachtig gebouw voor de zondagse diensten.

Het audio systeem bestaat uit een 2 x 6 tops Axiom Line array systeem met 4 x dubbel 18 inch subwoofers en het licht systeem bestaat uit 8 moving head spots, 36 LED spots, blinders, een truss carre met takels en nog meer.

Lees verder

Protestantse Gemeente Burgh

31-08-2018

De Protestantse Gemeente van Burgh heeft sinds deze week een compleet nieuwe geluidsinstallatie.

Wat een mooie kerk om in te werken. De BS luidsprekers zijn op RAL kleur gespoten om te matchen met de gordijnen. De koster is helemaal blij met het eenvoudige touchscreen.

Lees verder

Hervormde Gemeente Bergschenhoek

17-07-2018

Het kerkgebouw van de  Hervormde Gemeente in Bergschenhoek heeft recent een ingrijpende verbouwing ondergaan. De ontmoetingsruimte, kerkzaal en diverse andere zalen zijn verbouwd en voorbereid voor de toekomst.

Schaapsound is al in een vroeg stadium betrokken bij het proces zodat optimaal samengewerkt kon worden met de diverse andere installateurs.

Een totaal van 2km aan kabels geeft aan dat er veel verbindingen zijn gemaakt en dit uit zich in een multifunctioneel systeem met heel veel mogelijkheden.
Het verplaatsbare regiemeubel kan op 3 plekken in de zaal worden neergezet en via een zogeheten Harting multi-connector wordt het regiemeubel in één van de vloerputten aangesloten. (een totaal van 16 verbindingen in 1 connector zodat in een paar minuten het meubel op een andere plek kan worden geplaatst)

De geluidsinstallatie bestaat uit 4 krachtige BS luidsprekers welke worden ondersteund door 2 compacte subwoofers.
De muziekgroep speelt bijna elke zondag en hiervoor is het belangrijk dat iedereen in de zaal de muziekgroep goed kan horen zonder dat het overheersend is.

De BS luidspreker richt het geluid alleen op de luisteraars waardoor het totaal volume niet hard hoeft te zijn. (bij een standaard luidspreker gaat een groot gedeelte van het geluid verloren richting het plafond de vloer)

De X1616 DSP is digitaal (Dante) gekoppeld met het mengpaneel waardoor de kanalen uitwisselbaar zijn. De geluidsman kan bijvoorbeeld eenvoudig de microfoon van de dominee op een kanaal van zijn mixer laten binnenkomen zonder allerlei analoge kabeltjes.

De video-installatie bestaat uit 2 krachtige HD projectors die op de akoestische projectiewand projecteren.
Er zijn diverse kleine schermen geplaatst voor mensen met slechter zicht, bij de organist en op de preekstoel.
Er zijn diverse wifi tablets geleverd waarmee mensen draadloos de presentatie mee kunnen kijken in de zaal.

De (bestuurbare) PTZ camera’s in combinatie met de HD videomixer zorgen er voor dat het multimedia team een professionele uitzending/ opname kan verzorgen zonder al te veel technische kennis.

Schaapsound leverde ook het (wifi)-netwerk voor het gebouw.

In de hal hangt een groot LED scherm waarop een systeem draait van Kerkzalen.nl
Via dit systeem is het eenvoudig om de agenda te tonen en bijvoorbeeld de diverse vergaderingen in de zalen.

Tijdens de eerste dienst waren er veel lovende reacties van de gemeenteleden!

Een mooi project. (waarbij we als Schaapsound ook een compliment uitspreken naar onze nieuwe medewerkers Peter en Mark; mooi werk en we zijn nu al onder de indruk van jullie kennis en kunde)

Tijdens dit project hebben we wederom intensief samengewerkt met Jaritech Elektro en Besturingstechniek uit Zevenhuizen. https://www.jaritech.nl/

 

 

Lees verder

Centrumkerk Geldermalsen

01-06-2018

De Centrumkerk in Geldermalsen heeft recent een nieuwe audio -en video installatie in gebruik genomen.

Schaapsound heeft een SDA290 DSP versterker geplaatst en meerdere LED schermen.

De LED schermen zijn in verschillende groepen verdeeld zodat de gebruiker kan kiezen wat hij/zij wil tonen in welk gebied.

De mensen in de zijbeuk hadden altijd slecht zicht op de kansel en ze hebben door de HD PTZ camera en de schermen eindelijk goed zicht op de dominee.

 

Lees verder

Hervormde Kerk Lexmond

01-06-2018

De Hervormde Kerk in Lexmond is voorzien van een nieuwe spraak-muziek installatie; draadloos te bedienen via een iPad of via het vaste touchscreen.

Door de BS luidsprekers toe te passen kan een muziekgroep zonder problemen spelen over het kerksysteem.

Lees verder

Grote Kerk Harderwijk

28-05-2018

Schaapsound heeft de Grote Kerk Harderwijk voorzien van een nieuwe audiovisuele installatie. 

De geluidsinstallatie is optimaal afgestemd op de uitdagende akoestiek (veel nagalm!) van de kerkzaal. De geluidsinstallatie is geschikt voor spraak- en (live) muziekweergave. 

De KerkTV/ video-installatie wordt bediend via een overzichtelijk bedieningspaneel. Schaapsound levert deze bedieningspanelen uniek op maat voor iedere situatie!

KerkTV is beschikbaar via een lokaal kabelnet (CAI) en via Kerkdienstgemist.nl. 

Lees verder

Zusters Onder de Bogen Maastricht

13-04-2018

De zusters van het Klooster van de Zusters Onder de Bogen in Maastricht konden geen nieuwe letters meer krijgen voor het oude liederenbord.
Schaapsound heeft 3 led schermen geplaatst en de zusters kunnen via een iPad de liturgie tonen. Via een custom-made opmaak kunnen ze meerdere liturgieën opslaan en op het moment van de dienst aanklikken.
 

Lees verder

Gereformeerde Kerk (GKV) Ommen

09-04-2018

Gereformeerde Kerk Ommen

De audiovisuele installatie van de GKV Ommen was aan vervanging toe. De oude installatie was alleen geschikt voor spraakweergave maar steeds vaker wordt de muzikale begeleiding verzorgd door een combo of band. Hiervoor werd altijd een aparte installatie opgebouwd. Schaapsound heeft een nieuwe geluidsinstallatie aangebracht die zowel spraak als muziek kwalitatief goed weergeeft.

Een Programma van Eisen is door de kerk samen met de LOK (Landelijke Organisatie Kerktechniek) opgesteld waarmee offertes bij verschillende bedrijven opgevraagd werden. Na beoordeling van de offertes is Schaapsound gekozen vanwege de uitgebreide ervaring, kwaliteit van de aangeboden oplossing en de prijs.

Naast een complete geluidsinstallatie heeft Schaapsound een videoinstallatie gemaakt voor videopresentatie in de kerkzaal via een aantal LED displays en een projector met telezoomlens. Ook zijn de kerkdiensten in full-HD te volgen via een livestream op internet. 

Inmiddels is de installatie naar volle tevredenheid in gebruikt genomen!

 

 

Lees verder

Oude Kerk Scheveningen

24-03-2018

De Oude Scheveningen heeft de afgelopen maanden een ingrijpende verbouwing ondergaan.

Het interieur van de kerk is aangepast voor multifunctioneel gebruik; de houten vloeren waar de banken op stonden zijn verwijderd en vervangen voor plavuizen met vloerverwarming.

De kerkzaal wordt doordeweeks veel gebruikt voor diverse verhuuractiviteiten en ook de AV installatie is hierop berekend.

Het multimediateam heeft de beschikking over 4 HD bestuurbare camera's, 2 inprikpunten voor mobiele camera's en dit alles wordt geregisseerd vanuit de regieruimte.

Er zijn 6 aansluitpunten gemaakt voor de 2 trolleys met daarop een 75 inch Sony 4K scherm.

De trolleys zijn elektrisch in hoogte verstelbaar waardoor de schermen flexibel inzetbaar zijn.

De geluidsinstallatie bestaat uit meerdere BS spraak-muziek luidsprekers en de installatie is zo opgebouwd dat deze in meerdere richtingen te gebruiken is.

Een mooi project en prettige samenwerking met beheerders en gebruikers!

 

Lees verder

Koningskerk Voorburg

14-02-2018

De Koningkerk in Voorburg heeft een volledig vernieuwde geluidsinstallatie, kerktv-installatie en verlichtingsinstallatie.

De geluidsinstallatie bestaat uit 2 BS luidsprekers en met enkel deze 2 wordt de brede en diepe zaal volledig voorzien van een helder en duidelijk geluid. De oude installatie bestond uit een spraak installatie en aparte muziekinstallatie.

Er is een custom-made buizen constructie geplaatst met 8 RGBW LED spots van 150 watt. RGBW staat voor Rood Groen Blauw en Wit en met deze spots zijn alle kleuren mogelijk. Door de elektrische zoom-functie kunnen de spots een klein deel aanlichten maar ook breed stralen en dit geeft veel mogelijkheden voor de bedieners. De regie bestaat uit 4 LED schermen en een 22 inch touchscreen en doet qua aanzien niet onder voor een regiewagen. Naast de uitgebreide regie en alle mogelijkheden die het mediateam heeft is er ook een eenvoudig te bedienen touchscreen bediening voor de koster. Tijdens de eerste dienst hebben we veel positieve reacties ontvangen!

Lees verder

Gereformeerde Gemeente Opheusden

04-01-2018

Nieuw kerkgebouw in Opheusden

Het nieuwe kerkgebouw van de Gereformeerde Gemeente in Opheusden is met ruim 1800 zitplaatsen één van de grotere kerken in Nederland. De begane grond biedt 1300 zitplaatsen, de galerij 500.
Schaapsound heeft de geluidsinstallatie in dit kerkgebouw geïnstalleerd in samenwerking met het GeluidBuro die de adviezen en simulaties met betrekking tot de akoestiek en de geluidsinstallatie heeft uitgevoerd.
Het belangrijkste onderdeel van de geluidsinstallatie betreft het luidsprekersysteem. Er is gekozen voor 2 stuks JBL Intellivox DCX280, digitale luidsprekers aangevuld met 4 stuks Seis Akustik CX-14’s en inbouw plafondluidsprekers onder de galerij.

In de 7 extra zalen naast de kerkzaal is ook de nodige geluidsapparatuur geïnstalleerd.

Ook zijn er veel mensen die thuis meeluisteren via de speciale Auris webradio waarvan er meer dan 500 geleverd zijn.

Lees verder

De Hoeksteen Barneveld

04-01-2018

De Hoeksteen in Barneveld


Het recent gebouwde kerkgebouw van de Gereformeerde Gemeenten in Nederland,  De Hoeksteen, in Barneveld is met ruim 2700 zitplaatsen één van de grootste kerkgebouwen in Nederland.
In elke kerk is een goede verstaanbaarheid essentieel maar in dit soort grote ruimtes ook uitdagend. Ondanks de efficiënte waaiervormige vorm zijn de zichtlijnen nog altijd groot. Bovendien zijn er nauwelijks goede mogelijkheden om luidsprekers te bevestigen. Na uitgebreide simulaties en testen is hier een unieke oplossing gerealiseerd met 2 stuks LFi-450 digitale kolomluidsprekers van Fohhn. Uniek omdat deze luidspreker nog nooit elders is toegepast in Nederland.
Deze zeer krachtige digitaal gestuurde kolomluidsprekers van 4,5m lang bieden de benodigde bundeling tot achterin de kerkzaal (ruim 40 meter!) zowel beneden als op de galerij. De openingshoek en de richting van het geluid kan tot op de graad nauwkeurig worden ingesteld waardoor reflecties en hinderlijke nagalm maximaal worden voorkomen! Enkele (invul)luidsprekers (Seis Akustik) aan de randen maken het luidsprekersysteem compleet.
Ook is er gekozen voor kwalitatief hoogwaardige microfoons van DPA.

De koster bedient de installatie voor de kerkzaal en de diverse bijzalen draadloos via een tablet en een touchscreen. Een op maat gemaakte gebruikersinterface zorgt ervoor dat alle techniek eenvoudig en betrouwbaar functioneert in de praktijk.

Lees verder

Fonteinkerk Rotterdam

04-01-2018

Fonteinkerk Rotterdam

De Protestantse gemeente Rotterdam Noordrand heeft sinds kort een prachtig nieuw gebouw aan de Terbregselaan in Rotterdam.
Schaapsound heeft alle audiovisuele installaties geleverd.
De nieuwe kerkzaal is voorzien van een full-range geluidsinstallatie met Fohhn Linea-Live luidsprekersystemen als basis. Deze zijn prima geschikt voor spraak en muziek. Met een digitale versterker en alle noodzakelijke randapparatuur, waaronder ringleiding en opnameapparatuur, is een breed gebruik mogelijk.
De kerkzaal is verder uitgerust met uitgebreide video-installatie met een krachtige beamer, Full-HD camera’s, en alle noodzakelijke regieapparatuur. Er zijn  koppelingen naar de zalen gerealiseerd, waardoor ook elders in het gebouw gevolgd kan worden wat er in de kerkzaal gebeurt.
De zalen hebben daarnaast aparte voorzieningen die eenvoudig te bedienen zijn.

Het gebouw staat midden in de wijk en bijna elke dag is er wel een activiteit. Een mooi voorbeeld van een multifunctioneel centrum; niet enkel een gebouw dat op zondag fungeert als kerk.

 

Lees verder

Hersteld Hervormd Lunteren

04-01-2018

Lunteren Hersteld Hervormde gemeente

Het zal weinig mensen -rond de zuidkant van de Veluwe- ontgaan zijn dat hier een nieuwe kerk gebouwd is, aan de nieuwe rondweg. De kerk heeft een zeer klassieke uitstraling. De kerkzaal biedt plaats aan zeker 1200 mensen, maar er kunnen nog de nodige stoelen bij. Daarnaast zijn er nog 10 zalen, voor alle kerkelijke activiteiten en clubs.

Onze opdracht was om een goede spraakverstaanbaarheid te realiseren. Dat is gedaan door middel van een spraak-full range systeem. Dit systeem zorgt voor een zeer strakke bundeling van het geluid. Daardoor zijn reflecties geminimaliseerd. De full range (laagohmige) geluidszuilen hebben een stevige, warme klank. En indien nodig kan er dus ook muziek versterkt worden.
De kerkzaal heeft van nature voldoende nagalm meegekregen voor muziek en zang. Maar dat is tegelijk ook een uitdaging om de spraakverstaanbaarheid op hoog niveau te krijgen.

Recent is de kerk in gebruik genomen met een eerste kerkdienst. Fijn om te horen dat dit direct uitstekend verlopen is!

Lees verder

St. Bonifatiuskerk Zaandam

03-01-2018

St. Bonifatiuskerk Zaandam
 
Deze enorme neo-gotische kruisbasiliek (1900) is één van de parochiekerken van Zaandam. Door bouwvalligheid was deze kerk op last van de overheid in 2012 gesloten. Nu staat de kerk er na vier jaar restaureren weer prachtig bij!
Schaapsound realiseerde hier een mooie oplossing voor de spraakverstaanbaarheid en muziekweergave. De keuze voor de apparatuur is tot stand gekomen na advies en simulatie door het geluidBuro in Haarlem. Juist door deze samenwerking is weer een mooi eindproduct ontstaan.
 
De automatisch regisserende apparatuur stelt de gebruiker in de gelegenheid om met een simpele druk op de knop alles optimaal in te stellen voor grote of kleine vieringen. Verder zijn een ringleidingsysteem en muziekfaciliteiten geïnstalleerd.
De geplaatste speciale miniatuur microfoons geven de gebruikers een grote vrijheid van bewegen. Maar ook zijn draadloze microfoons tijdens de liturgie of bij andere activiteiten te gebruiken.
 

Lees verder

Vredekerk Zoetermeer

03-01-2018

Vredekerk Zoetermeer

De koster van de Gereformeerde Gemeente in Zoetermeer zal geen rugklachten meer krijgen van het wisselen van de liederen.
Het wisselen van de liturgie op een ouderwets liederenbord is vaak best een heel karwei; de borden hangen vaak hoog en kunnen met een zware contructie naar voren worden gehaald.

Schaapsound heeft 2 LED schermen geplaatst en de gemeente heeft hier zelf 2 mooie lijsten omheen gemaakt.
De koster kan voor de dienst via een iPad de liturgie invullen en eventueel tijdens de dienst ook nog eenvoudig “live” aanpassingen doen.
De duidelijke leesbaarheid en toch klassieke uitstraling van de schermen geven lovende reacties van de gemeenteleden.

 

Lees verder

Meerburgkerk Zoeterwoude

03-01-2018

Meerburgkerk Zoeterwoude
 
In Zoeterwoude, goed zichtbaar vanaf de A4, staat sinds 1886 deze neoromaanse kruisbasiliek met koepel. In 2016 is dit rijksmonument na een lange renovatieperiode weer in gebruik gesteld. Door een visuele onderbreking halverwege het schip kan het achterdeel breder geëxploiteerd worden.  De voorzijde met priesterkoor is bestemd voor de eredienst.
Bij het ontwerp van de media installaties is uitgegaan van een zeer flexibele situatie. Alles moest overal in te zetten zijn. Geluid voor de vieringen, maar ook geluid voor bijeenkomsten, desgewenst te koppelen. Om alles overal zichtbaar te kunnen maken, zijn camera’s en grote LED-schermen op elektrisch verstelbare trolleys geplaatst. De achterzaal is daarbij in vier richtingen bruikbaar gemaakt.
Ondanks de forse akoestiek van de kerk is toch een perfecte spraakverstaanbaarheid gerealiseerd, als resultaat van een goede samenwerking met het geluidBuro en het Bouwbureau van het Bisdom.
 
Eenvoud in bediening is gerealiseerd door gebruikssituaties te kiezen d.m.v. presets. Een tweetal Ipads zijn beschikbaar voor het bedienen van het geluid en camera’s.
Het eindresultaat is hiermee volledig in overeenstemming van de wensen!
 

 

Lees verder

Vredeskerk Oosterhout

03-01-2018

Projecteren in een lichte kerk

De Vredeskerk in Brabantse Oosterhout is een Napoleonskerk uit 1810, in neoclassicistische stijl. De kerk is thuisbasis van de Protestantse gemeente. In deze fraaie kerk installeerden we een passende spraak-muziekinstallatie. Daarnaast zijn enkele zeer krachtige beamers met telelens, samen met twee camera’s en een snelle digitale videomixer. Zo is in deze lichte kerk een presentatie voor iedereen goed zichtbaar. Met het resultaat is de kerk in staat om de kerkdiensten optimaal te ondersteunen, maar is ook een goede exploitatie doordeweeks mogelijk.

 

Lees verder

Grote Kerk Steenwijk

03-01-2018

Grote Kerk Steenwijk

Al weer enkele jaren geleden hebben we in deze prachtige kerk een kerk-tv en beameroplossing geïnstalleerd. Recent hebben we deze compleet opnieuw aan mogen leggen naar de laatste stand van de techniek. In plaats van beamers worden nu grote LED schermen gebruikt voor presentatie in de kerkzaal. Vanwege de flexibele zaalindeling zijn deze op verrijdbare trolleys geplaatst die op verschillende punten in de zaal aangesloten kunnen worden. Ook zijn er vier bestuurbare full-HD camera’s geïnstalleerd voor presentatie in de kerk op de schermen maar ook ten behoeve van de kerk-tv uitzending. Er is een overzichtelijk regiemeubel ontworpen in de stijl van het kerkgebouw waardoor deze nauwelijks opvalt. Een prachtige referentie in een mooi kerkgebouw!

 

 

Lees verder

Grote Kerk Nijkerk

03-01-2018

Grote Kerk Nijkerk


De opvallende witte kerktoren kun je niet missen. Vanaf de snelweg (A28) is de kerktoren duidelijk zichtbaar. De kerk staat er al eeuwen en wordt nog altijd voor de eredienst gebruikt. Iedere zondag zijn er twee kerkdiensten. De klassieke kerkzaal heeft een mooie akoestiek voor orgel en samenzang, maar is voor spraak een uitdaging vanwege de behoorlijke nagalm. De oude geluidsinstallatie voldeed. De verstaanbaarheid was voldoende en men was enigszins terughoudend om de installatie te vernieuwen omdat vernieuwing niet altijd succes heeft. Maar na ruim 30 jaar moest deze natuurlijk toch een keer vernieuwd worden! Na een demo bleek het gelukkig toch beter te kunnen. De nieuwe installatie is inmiddels in gebruik genomen. De reacties zijn positief: ‘Het geluid is niet alleen beter verstaanbaar maar klinkt ook heel natuurlijk.’


De kerkdiensten zijn nu ook in beeld en geluid thuis te volgen via de website van de kerk.

 

Lees verder

Dorpskerk Moordrecht

01-01-2018

Moordrecht Dorpskerk

De protestantse gemeente De Stroom gebruikt de oude Dorpskerk (1657) voor veel activiteiten. Afgelopen tijd zijn er de nodige interieur-aanpassingen geweest, om het monumentale gebouw zo optimaal mogelijk in te zetten voor de kerkelijke gemeente en al haar nevenactiviteiten.

Schaapsound vernieuwde tegelijkertijd de geluidsinstallatie. Na uitgebreide testen werd gekozen voor Fohhn Linea LX luidsprekersystemen. Deze compacte analoge arrays presteren perfect, zowel voor spraak als muziek. Samen met mooi weggewerkte Fohhn subwoofers is hiermee ook een overtuigende muziekweergave mogelijk.

De geluidsinstallatie is draadloos bedienbaar gemaakt door middel van besturing via een tablet. Tegelijk zijn er ook andere functies meegenomen, zodat o.a. ook de kerkklokken in- en uitgeschakeld kunnen worden. Mooi voorbeeld hoe we steeds meer als system-integrator bezig zijn!
 

 

 

 

 

 

Lees verder

Sint-Janskathedraal 's-Hertogenbosch

24-12-2017

Recent heeft Schaapsound (in samenwerking met Wolff Geluidstechniek) de Sint-Janskathedraal in s-Hertogenbosch opgeleverd. De nieuwe spraak-muziek installatie zorgt voor een hoge spraakverstaanbaarheid op elke plek in de prachtige zaal van 115 bij 60 meter. Er is gekozen voor een combinatie (24 luidsprekers) van de spraak-muziek BS luidsprekers met CX spraakluidsprekers. De hele installatie wordt aangestuurd door 16 versterker kanalen. De bediening geschiedt via een touchscreen in de sacristie. Doordeweeks vinden er diensten plaats op meerdere plekken in de kathedraal en hiervoor zijn meerdere voorkeurs-instellingen gemaakt. Naast de geluidsinstallatie is er een Full HD KerkTv installatie geplaatst met 2 HD PTZ camera's en meerdere LED schermen.

Lees verder

Nieuwe Kruiskerk Nijkerk

06-12-2017

De Nieuwe kruiskerk in Nijkerk is op 16 september feestelijk in gebruik genomen door de gemeente. De kerkzaal is ingrijpend gemoderniseerd en de rondom liggende zalen zijn nieuw gebouwd. 

Schaapsound heeft alle audiovisuele installaties vernieuwd inclusief de netwerk en wifi installatie. 

De geluidsinstallatie is geschikt voor kwalitatief goede spraak- en muziekweergave van geluid bij een filmpje tot en met versterking van de band. Ondanks de uitgebreide mogelijkheden is de bediening eenvoudig gebleven. Door middel van een touchscreen kan praktisch iedereen de installatie bedienen. Voor het mixen van de muziekgroep wordt gebruik gemaakt van een digitale mengtafel. 

Uniek is het compacte full-range BS-luidsprekersysteem van Seis Akustik. De BS-serie biedt een sterke bundeling van het geluid, gecombineerd met een enorme dynamiek en bandbreedte. Het resultaat is een natuurlijke en directe weergave van zowel spraak als muziek.

Videopresentatie vindt plaats via twee (bijna) 100 inch (!) schermen. Omdat er bijzonder veel daglicht aanwezig is in de zaal, voldoen beamers niet. De presentatie is nu door iedereen goed te volgen, ook als de zon schijnt!

Ten behoeve van de KerkTV uitzending zijn vier full-HD camera's geinstalleerd: drie bestuurbare en een 'vaste' camera. De camera's worden gemixt met een 8-kanaals 4K videomixer en bijbehorende randapparatuur.

Naast de kerkzaal zijn ook alle overige zalen voorzien van een audiovisuele installatie, gekoppeld aan een centrale digitale audioprocessor met 32 in- en 32 uitgangen. Bediening vindt plaats via verschillende touchscreens en roomcontrollers.

De netwerk en wifi omgeving voorziet in een gastennetwerk met 'vangpagina' en diverse virtueel gescheiden LAN's voor de techniek en andere gebruikersgroepen waaronder het kerkelijk bureau.

Ten slotte is een truss gemonteerd met elektrische hijsinstallatie (met een bereik van 15m). De truss is voorzien van bestuurbare LED spots.

Alles bij elkaar is het een bijzonder mooi en omvangrijk project wat inmiddels naar volle tevredenheid is opgeleverd!

 

Lees verder

GKV Rotterdam Centrum

04-12-2017

Het kerkgebouw van de Gereformeerde Kerk Vrijgemaakt Rotterdam Centrum heeft recent een ingrijpende verbouwing ondergaan.

Schaapsound leverde 4 compacte arrays, mooi passend in de uitstraling van de kerkzaal.
Doordat de arrays wit zijn en ook erg compact wordt het liturgisch centrum niet onnodig visueel aangetast.

De compacte arrays, in combinatie met 2 subwoofers, zijn in staat een complete muziekgroep te versterken en zorgen daarnaast voor een hoge spraakverstaanbaarheid in de hele kerkzaal.

Schaapsound leverde 2 HD camera’s en een HD videomixer om ervoor te zorgen dat de gemeenteleden thuis ook deel kunnen zijn van de samenkomst.

Lees verder

Gereformeerde Gemeente Gouda

03-12-2017

Gereformeerde Gemeente Gouda


De Gereformeerde Gemeente in Gouda heeft sinds 2008 de beschikking over een prachtig nieuw kerkgebouw. De kerkzaal biedt 1300 zitplaatsen en is 30 meter hoog! De gemeente had al een aantal jaren klachten over het geluid en dan vooral over de spraakverstaanbaarheid. Het is ook een uitdaging om geluid verstaanbaar over te brengen in een dergelijke grote zaal!
De gemeente heeft het Geluidburo ingeschakeld voor een akoestisch advies en naar aanleiding van dat advies is Schaapsound betrokken bij het project.
Schaapsound heeft met een deel van de bestaande luidsprekers, een nieuwe digitale versterker (Seis Akustik) en verschillende meet- en inregelmomenten de spraakverstaanbaarheid aanzienlijk verhoogd met enthousiaste reacties als gevolg!
Een paar reacties van gemeenteleden: “tijdens een kerkdienst moesten we vaak raden wat de dominee zei en nu kunnen we het ook echt verstaan” en: "het geluid was gisteren perfect ondanks de relatief lege kerk vanwege de vakantie".


De Gereformeerde Gemeente Gouda is een mooi voorbeeld van (gedeeltelijk) hergebruik van een bestaande installatie in combinatie met een goede digitale versterker en inregeling, u hoeft dus niet altijd een compleet nieuw systeem aan te schaffen!

 

Lees verder

Restaurant George Marina Amsterdam

28-09-2017

Restaurant George Marina heeft onlangs een nieuwe locatie geopend aan de Amstel in Amsterdam. Een prachtig nieuw gebouw met verschillende ruimtes bestemd voor eten en ontspannen. Schaapsound ontwierp en leverde de geluidsinstallatie voor de verschillende ruimtes. Meer dan 40 luidsprekers, digitale multiroom DSP en verschillende touchscreens/knoppenpanelen voor een eenvoudige bediening door het personeel.

Lees verder

Gereformeerde Gemeente Lisse

11-09-2017

De Gereformeerde Gemeente in Lisse heeft deze week een nieuwe geluidsinstallatie in gebruik genomen.
Onze technici hebben extra hard moeten werken omdat er vandaag een begrafenis was en in 2 dagen moest de hele installatie vervangen en ingeregeld worden!
De reacties van de gemeenteleden op de verstaanbaarheid waren erg positief.

De koster kan via het besturingspaneel en een iPad (waarop hij ook de verlichting, kerkklok en andere schakelingen bediend) de geluidsinstallatie bedienen.

Wederom een mooi project!

Lees verder

Grote Kerk Alblasserdam

18-08-2017

De Grote Kerk Alblasserdam, met z'n bekende neogotische profiel, is al op grote afstand waar te nemen. De kerkzaal dateert van 1889, maar staat op de plaats van de vorige. Schaapsound plaatste hier een geluidsinstallatie met analoge full range luidsprekersystemen. De nieuwe BS1224 geluidsarrays van Seis Akustik zijn perfect geschikt voor deze grote kerk. Met slechts twee geluidszuilen beneden, en twee boven wordt het grootste deel van de kerk al bediend: zowel voor optimaal spraak als voor full range muziekweergave. Alleen de achtergalerij heeft nog twee ondersteunende geluidszuilen.
Mooi project waarmee de Hervormde gemeente weer jaren mee vooruit kan!

Lees verder

Grote of Sint-Laurenskerk Rotterdam

06-07-2017

De Grote- of St. Laurenskerk in Rotterdam is het enig overgebleven gebouw van het middeleeuwse Rotterdamse stadcentrum. Met een bouwgeschiedenis die begint rond 1350. De kerk is grotendeels verwoest in de meidagen van 1940. Bijzonder: als Hitler de ruïne niet als ’Kunstschutz’ had aangewezen was er mogelijk nooit herbouw gekomen. En was alles opgeruimd….

Maar nu is de herbouwde gotische kerk één van de kroonjuwelen van Rotterdam.

In deze mooie kerk heeft Schaapsound de geluidsinstallatie geheel vernieuwd, en daarmee de spraakverstaanbaarheid sterk verbeterd. De vernieuwing betrof de totale vaste installatie, zoals die in het koorgedeelte functioneert voor de gewone kerkdiensten en bijeenkomsten. Daarnaast zijn de bestaande –verplaatsbare- digitale geluidszuilen voor het schip van de kerk volledig geïntegreerd in de installatie. 

Alles is hiermee aan de eisen van de tijd aangepast. De kerk beschikt over een zeer flexibele installatie, waarmee met een enkele drukknop een gebruikssituatie gekozen kan worden.   

Lees verder

GG Barendrecht

06-07-2017

Het is niet altijd nodig om nieuw apparatuur te plaatsen; een juiste afstelling van luidsprekers en een goede inregeling kan grote winst geven op het gebied van spraakverstaanbaarheid! Schaapsound heeft de installatie van de Gereformeerde Gemeente in Barendrecht onder handen genomen met een goed resultaat!

Lees verder

St Baafkerk Aardenburg

05-07-2017

In het mooie middeleeuwse stadje Aardenburg in westelijk Zeeuws Vlaanderen staat de oude St Baafkerk. Gebouwd vanaf begin 13e eeuw heeft de kerk al weer eeuwen zn prachtige en karakteristieke uiterlijk van verschillende stijlperioden.
In deze enorme kerk bouwden we een nieuwe geluidsinstallatie voor spraak en muziek. Daarmee is de spraakverstaanbaarheid enorm verbeterd. Tegelijk is er een streamer geplaatst voor Kerkdienstgemist.

 

Lees verder

Hervormde Gemeente Sluipwijk

05-07-2017

Midden in het gebied van de Reeuwijkse plassen staat het mooie kerkje van de Hervormde gemeente Sluipwijk. Het gebouw is zojuist van binnen geheel aangepakt. Het interieur is weer helemaal up to date. Het gebouw is akoestisch prachtig in balans gebracht. Naast de kerkdiensten is het gebouw hiermee een mooie concertlocatie geworden.
Schaapsound installeerde hier een geluidsinstallatie voor spraak en muziek. Tevens zijn twee grote LED displays aangebracht ten behoeve van perfecte presentaties in deze lichte kerk.

Lees verder

Hervormde Gemeente Groot Ammers

05-07-2017

In Groot Ammers (inderdaad: het Ooievaarsdorp) hebben we zojuist een mooi project gerealiseerd. In de grote dorpskerk (Toren uit 1500) bouwden we een nieuwe geluidsinstallatie voor zowel spraak als muziek. Maar ook is gelijk een kerkTV installatie met twee bestuurbare camera's geïnstalleerd.
De nieuwe full range geluidszuilen van Seis Akustik hebben een ongelofelijk strakke afbundeling, waardoor een enorme reikwijdte ontstaat. De zuilen zijn zeer onopvallend in het interieur, maar zijn prima in staat om zelfs zeer hoge volumes te produceren, in het full range spectrum. Alle audio wordt verwerkt in onze digitale mixer X1616, dus 16 ingangen én 16 uitgangen. Er is een kostersbediening met een touchscreen scherm, en er is de mogelijkheid middels een tablet de bediening over te nemen. Voor bijzondere activiteiten en nog meer ingangen is nog een digitale muziekmixer toegevoegd.

De KerkTV installatie is in full HD, garantie dus voor haarscherpe uitzendingen en opnamen.

Lees verder

Dorpskerk Hellendoorn

12-05-2017

De prachtige historische dorpskerk in Hellendoorn is recent door ons voorzien van HD KerkTV en videopresentatie apparatuur. Een belangrijk uitgangspunt betreft een verantwoorde visuele inpasbaarheid van de schermen in het monumentale interieur waarbij de opvallende glas-in-lood ramen van 'd Oale Grieze' in geen geval achter een scherm mochten verdwijnen.

Het is een prachtige installatie geworden. De liturgie kan nu voor iedereen goed leesbaar gepresenteerd worden op de grote LED schermen (75" en 65"). Thuis kunnen de diensten in FullHD kwaliteit meegekeken worden, geregistreerd door drie bestuurbara camera's.

Achterin de kerkzaal is een overzichtelijk regiemeubel gemaakt. 

Lees verder

St. Clemensparochie Nes (Ameland)

27-03-2017

Het kerkgebouw van de St. Clemensparochie in Nes (Ameland) is recent herbouwd nadat deze in 2013 door brand werd verwoest. Schaapsound leverde voor de nieuwe kerkzaal de geluidsinstallatie en een beamer plus projectiescherm.

De geluidsinstallatie maakt gebruik van een Seis Akustik digitale kerkversterker en onopvallende luidsprekerzuilen geschikt voor optimale spraakoverdracht in een galmrijke akoestiek.

Het kerkgebouw ziet er weer prachtig uit en met de nieuwe audiovisuele installatie kan de kerk weer jaren vooruit!

Ook op de andere Waddeneilanden heeft Schaapsound de afgelopen jaren de meeste kerkgebouwen voorzien van nieuwe audiovisuele installaties!

Lees verder

Parochiekerk Hoogmade

21-03-2017

In het idyllische hart van Holland staat in het polderlandschap de parochiekerk van Hoogmade. Architect J.A. van der Laan ontwierp in 1931 de grote zaalkerk, waarbij de toren van de oude kerk werd geïntegreerd. De kerk is tot op heden in gebruik bij de parochie “Onze Lieve Vrouw Geboorte/ de goede Herder.

Schaapsound installeerde hier zojuist een basis-installatie. Met de twee geinstalleerde geluidszuilen, de digitale versterker en de nieuwe microfoons is een enorme verbetering gerealiseerd.

 

Lees verder

De Poort (GKv), Winsum

20-03-2017

De kerkzaal van het kerkgebouw van de GKv in Winsum is recent opnieuw ingericht. Vooral het podium en de maatwerktruss zijn de blikvangers in de vernieuwde zaal. Schaapsound heeft na een offertetraject en een geslaagde demonstratie de opdracht gekregen voor het leveren en installeren van een complete spraak- en muziekinstallatie, KerkTV- en presentatie-apparatuur en podiumverlichting. Het resultaat is prachtig geworden. De kerk is blij met de nieuwe installaties die veel meer mogelijk maken in de diensten.

Lees verder

PKN Nieuwleusen

23-02-2017

De afgelopen tijd heeft Schaapsound de drie kerkgebouwen van de PKN in Nieuwleusen voorzien van complete nieuwe audiovisuele installaties. Enkele maanden geleden de Ontmoetingskerk en recent de beide kerkgebouwen van de Hervormde Gemeente: De Grote Kerk en de Maranathakerk. 

In alle kerkgebouwen is het nu mogelijk om spraak en (live) muziek te versterken in hoge kwaliteit. Ook beschikken de kerken over een HD videoinstallatie met bestuurbare camera's. Vanuit de Ontmoetingskerk worden HD KerkTV uitzendingen gemaakt via Kerkdienstgemist.nl. 

In de andere kerken worden de camera's gebruikt voor presentatie in de kerkzaal via de grote LED displays en lokale opname van (bijzondere) diensten. 

Na een offerte uitvraag bij diverse bedrijven in de regio Zwolle is Schaapsound als leverancier gekozen.

Dhr. Jan van der Sluis: 'De presentatie  en deskundigheid van Schaapsound wekte alle vertrouwen, gesterkt door een indrukwekkende lijst van referenties en ook nog in de buurt'. De huidige voorzitter dhr. Jan van de Hoek benadrukte ook dat de samerwerking goed is verlopen en dat er veel lovende berichten komen van de gemeenteleden. 'We hebben er de tijd voor genomen maar we zien terug op een prettig verlopen proces met een prachtig eindresultaat!'.

 

Lees verder

PG Rijsenhout

08-11-2016

Schaapsound heeft de afgelopen week een prachtig project opgeleverd in Rijsenhout. De Protestantse Gemeente is een paar jaar geleden getroffen door een brand in het kerkgebouw en zat sindsdien zonder eigen gebouw. Na jaren van planning en voorbereiding is het nieuwe gebouw klaar en kan het in gebruik worden genomen. Schaapsound heeft in nauw overleg met Pim van Dijk (interieur architect) en het Geluidburo (akoestisch adviesbureau) de audio installatie bedacht. De ronde opstelling is uitdagend vanwege de plaatsing van de luidsprekers en het gevaar van rondzingende microfoons. De Audio DSP heeft 16 ingangen en 16 uitgangen en het hele gebouw is te koppelen qua geluid en beeld.De eenvoudige iPad app heeft volledige controle over de geluidsinstallatie. De app is opgebouwd uit meerdere lagen zodat de bediening altijd aangepast is aan het kennisniveau van de bediener.

Een mooi project waar we trots op zijn!

Lees verder

Michaëlkerk Anjum

12-10-2016

De monumentale Michaëlkerk in Anjum is enkele jaren geleden uitgebreid gerenoveerd met een prachtig resultaat. Schaapsound heeft in dit kerkgebouw na de restauratie een complete videoprojectie oplossing geïnstalleerd. De apparatuur mocht het interieur natuurlijk niet ontsieren. Er is gekozen voor een unieke oplossing met een kabelscherm. Het projectiescherm wordt compleet uit het zicht getrokken achter een trekbalk in het plafond, inclusief de koker waar het scherm in wegrolt. Aanvullend is een verrijdbare trolley met 75” display geleverd die op twee plaatsen voorin de kerk ingeplugd kan worden.

Lees verder

HG den Ham

26-08-2016

Den Ham

De Hervormde kerk van Den Ham beschikt sinds kort over een nieuwe HDKerkTV- en presentatieoplossing. De livestream en automatische opnames van de kerkdiensten zijn te bekijken via Kerkdienstgemist.nl. Schaapsound installeerde een beamer met telelens en een groot projectiescherm en enkele displays die gebruikt worden voor de liturgiepresentatie. Twee bestuurbare FullHD videocamera’s, een videomixer en toebehoren worden gebruikt voor de KerkTV uitzending. Aanvullend is door Schaapsound de basis gelegd voor een schaalbare Wifi en netwerkoplossing. De samenwerking met de vrijwilligers uit de kerk verliep prima. Alles bij elkaar een mooi resultaat en tevreden gebruikers!

Lees verder

GK Voorthuizen

25-05-2016

De Ger. Kerk in Voorthuizen beschikt sinds kort weer over een moderne, compleet vernieuwde audio- en video-installatie. Daarnaast is ook een professionele netwerk en wifi oplossing aangebracht. Het klassieke kerkgebouw is een typisch voorbeeld van Amsterdamse School architectuur (1927, B.W. Plooy). Er staan in Nederland meerdere vergelijkbare kerkgebouwen van deze architect die nog altijd als kerkgebouw in gebruik zijn.

 

De geluidsinstallatie is geschikt voor optimale spraak- en muziekversterking. Een digitale audiomixer (Seis Akustik, U1616) mengt alle microfoons en muziekbronnen via één luidsprekersysteem (SONO en Fohhn) geschikt voor beide toepassingen. Ondanks de vele geavanceerde mogelijkheden is de bediening uiterst eenvoudig gebleven! Op een vast touchscreen kan de koster de juiste ‘preset’ selecteren en belangrijke basisinstellingen aanpassen. De bediening kan eenvoudig overgenomen worden via een tablet (iPad) of de pc van het beamteam. Voor kleine muziekgroepen (bijv. piano, gitaar en zang) kan er direct gemixt worden via het touchscreen. Alleen bij complete bandbezetting wordt de digitale mengtafel (Allen & Heath, QU-series) gebruikt.

 

De video-installatie bestaat in basis uit twee krachtige projectors met telezoomlens en enkele LED displays als aanvulling. Bestuurbare HD videocamera’s met bijbehorende randapparatuur worden gebruikt voor HD KerkTV.

 

De installaties maken gebruik van een beveiligde netwerkverbinding voor de distributie van audio- en videosignalen, bediening en beheer op afstand. Een wifi (gasten)netwerk maakt onderdeel uit van de netwerkconfiguratie.

 

De zeer complete audiovisuele installatie is sinds enkele weken zeer succesvol in gebruik genomen!

 

 

Lees verder

Ooipoortkerk Doesburg

21-04-2016

De Ooipoortkerk is zojuist na een grondige restauratie heropend! Het historische kerkgebouw van de samenwerkingsgemeente in Doesburg onderging een ware metamorfose. Het interieur en alle technische voorzieningen zijn weer helemaal bij de tijd. Schaapsound installeerde in dit kerkgebouw de geluidsinstallatie voor spraak- en muziekweergave, de beamer (netjes weggewerkt achter de boog), camera's en een complete netwerk- en wifi-oplossing.

Schaapsound heeft de opdracht gekregen na een selectieprocedure waarbij ook de Landelijke Organisatie Kerktelefoon (LOK) betrokken was op basis van de zeer complete offerte, de uitgebreide ervaring in kerkgebouwen en de toegepaste techniek.

Inmiddels is de kerk weer in gebruik genomen en functioneert alles naar tevredenheid!

Lees verder

Dorpskerk Bathmen

29-03-2016

In het centrum van Bathmen staat de beeldbepalende monumentale Dorpskerk. Het interieur was aan vernieuwing toe. Naast nieuw meubilair en een andere stoelopstelling is ook de geluidsinstallatie vernieuwd.

De geluidsinstallatie kan eenvoudig worden bediend via ‘presets’, passend bij de gewenste situatie/ stoelopstelling. De compacte luidsprekers (CX-serie van Seis Akustik) kunnen in verschillende zones in- of uitgeschakeld worden via de presets op de digitale kerkvesterker (Seis Akustik). De toegepaste luidsprekers leveren een sterke bundeling van het geluid waardoor de spraakverstaanbaarheid optimaal is ondanks de aanwezigheid van veel nagalm. Een compacte subwoofer zorgt voor een ‘full-range’ beleving bij muziekweergave.

De installatie is compleet opgeleverd, inclusief (draadloze) microfoons (DPA), ringleiding etc.

 

Lees verder

Referenties