Nieuwe geluidsinstallatie en kerk-tv in kerk Rhenoy

23-01-2023

De kerk in Rhenoy in de Betuwe is onderdeel van de Protestantse Gemeente Beesd Rhenoy en Gellicum. Bij binnenkomst valt direct op dat het een klein maar goed onderhouden kerkgebouw is. Sinds de kerk in Rhenoy samenwerkt met de kerk in Beesd is de wens ontstaan om in Rhenoy dezelfde audiovisuele voorzieningen aan te brengen als in de kerk van Beesd zodat de bediening in beide gebouwen zoveel mogelijk hetzelfde is. Ondanks de kleine afmetingen van de kerkzaal is er toch een mooie uitgebreide installatie gemaakt. De geluidsinstallatie is geschikt voor spraak- en muziekweergave. Muziek wordt in stereo weergeven met extra lage tonen uit een compacte subwoofer terwijl spraak helder en verstaanbaar klinkt op alle zitplaatsen. Draadloze microfoons en een goede headset maken de installatie compleet.

Voor presentatie is gekozen voor LED displays. Deze passen prima in het klassieke kerkinterieur en leveren mooie heldere, goed leesbare beelden. De toegepaste professionele displays bieden een hogere helderheid dan huiskamer TV’s en zijn via IP aanstuurbaar. De schermen worden via de ESD software aan- en uitgeschakeld.

Voor de kerk-tv uitzendingen wordt gebruik gemaakt van twee bestuurbare full-hd camera’s en een videomixer in combinatie met ESD softwarebediening.

Achterin de kerk is een compact regiemeubel gemaakt voor de bediening van de presentatie en kerk-tv. Geluid wordt via een 10” touchscreen bediend maar dat kan ook draadloos via een tablet vanaf elke plek in de kerk.

Lees verder

Noorderkerk Zaandam

07-07-2022

De Noorderkerk Zaandam heeft recent een nieuwe geluidsinstallatie, kerktv -en beeld installatie in gebruik genomen.
De Seeburg GL luidsprekers geven een krachtig geluid waarbij de zaal ook te gebruiken is voor concerten en meer stevige muziek.
De luidsprekers zijn in elke RAL kleur leverbaar en eventueel kan er een strak front voor de luidspreker komen.
 
De geluidsman werkt met een digitale muziekmixer in combinatie met onze DSP; zowel door de koster te bedienen als door de professional.
 
Met de ESD software kan iedereen eenvoudig de camera’s bedienen.

Lees verder

Parochie Petrus en Paulus in Bladel (NBr)

05-07-2022

Bladel, onder Eindhoven, nabij de grens met België valt onder de Parochie Petrus en Paulus.In de prachtige Petrus en Paukuskerk daar waren de nodige klachten over de spraakverstaanbaarheid. 

Met beperkte middelen hebben we daar een stevige verbetering gerealiseerd. Met de zeer efficiënte geluidszuilen van Seis Akustik konden we het aantal geluidsboxen verminderen, en de reflecties minimaliseren. De geluidszuilen zijn vrijwel onzichtbaar in deze prachtig verzorgde kerk.

Goede microfoons, ook draadloos, en een digitale versterker met automixer doen de rest, mits vakbekwaam ingeregeld. En dat mag aan onze technici toevertrouwd worden!

De spraakverstaanbaarheid is enorm toegenomen, maar ook de fraaie -stereo- muziekweergave zorgt voor enthousiaste reacties. Glashelder en transparant!

 

Lees verder

Maranathakerk Ridderkerk

30-06-2022

Er zijn regiemeubels en er zijn regiemeubels!
 
De Maranathakerk in Ridderkerk had van tevoren al heel goed nagedacht over de wensen en mogelijkheden van de nieuwe installatie.
Schaapsound heeft in het proces meegedacht en het resultaat is een complete installatie waarbij er vooral heel veel mogelijk is met de video-installatie.
 
Een 40x40 SDI matrix zorgt ervoor dat alle bronnen naar de diverse uitgangen kunnen worden gerouteerd en dit geeft de bediener de volledige vrijheid.
In de meeste kerken zoeken we naar eenvoud maar sommige kerken zoeken meer en daar denken we graag in mee!
 

Lees verder

Adullamkerk Barneveld

08-06-2022

In verband met de groei van de gemeente is de Adullamkerk van de gereformeerde gemeente Barneveld-Zuid eind 2021 verbouwd. Sinds het ontstaan van de gemeente in 2009 is het ledenaantal verdubbeld naar 2050 waardoor er een tekort aan zitplaatsen ontstond. Met de bouw van een nieuwe galerij is het aantal zitplaatsen met 560 toegenomen naar een kleine 2000 waarmee het een van de grotere kerkgebouwen van Nederland is. Het kerkgebouw was bouwkundig al voorbereid op de extra galerij. Naast een nieuwe galerij is het podium verhoogd en de kansel iets verkleind waardoor iedereen er goed zicht op heeft.

De oorspronkelijke geluidsinstallatie is met de verbouwing ook compleet vernieuwd. Met 2000 zitplaatsen en een fors bouwkundig volume is de Adullamkerk ook een enorme akoestische uitdaging. Om er zeker van te zijn dat na de verbouwing de spraakverstaanbaarheid, het orgel en de samenzang optimaal tot hun recht komen, is het GeluidBuro gevraagd om een Plan van Eisen op te stellen voor de akoestiek en de geluidsinstallatie.

Schaapsound heeft de opdracht gekregen voor de realisatie van de nieuwe geluidsinstallatie. In basis wordt met twee digitaal gestuurde luidsprekerkolommen van elk ruim 4 meter een goede spraakverstaanbaarheid gerealiseerd op alle zitplaatsen (inclusief de 560 zitplaatsen op de nieuwe galerij). De microfoons worden vanaf de kostersplek of kantoor via een overzichtelijk touchscreen bediend. Alle microfoons en luidsprekers in de kerkzaal en de overige zalen worden via een geavanceerde digitale audioprocessor bestuurd. Via het touchscreen kan de installatie met een druk op de knop ingesteld worden voor de zondagse erediensten of een doordeweekse rouw- of trouwdienst of vergadering in één van de vele bijzalen.

Lees verder

Hervormde Gemeente Harmelen

07-06-2022

Dorpskerk Harmelen

De Dorpskerk in Harmelen is in oktober 2020 gestart met kerk-tv. In eerste instantie met één bestuurbare camera bediend door de koster. Al gauw kwam er een compacte videomixer bij om ook de liedteksten uit te kunnen zenden zodat de mensen thuis mee konden lezen. De bediening verschoof van de koster naar vrijwilligers die hun eigen laptop gebruikten voor de presentaties. Al gauw bleek er behoefte te zijn aan een degelijke, complete oplossing met een comfortabel regiemeubel inclusief modernisering van de geluidsinstallatie. Begin 2021 hebben de kerkrentmeesters hier een plan voor opgesteld en Schaapsound de opdracht gegeven voor de realisatie in samenwerking met vrijwilligers van de kerk.

De oude geluidsinstallatie was alleen geschikt voor spraak. Nu is er een geluidsinstallatie gemaakt die ook geschikt is voor (live) muziek. De eerste kerkdiensten met een muziekgroep zijn inmiddels een feit met enthousiaste reacties van zowel de mensen in de kerk als thuis!

Ook de basis kerk-tv installatie is uitgebreid met onder andere een tweede bestuurbare camera en een touchscreen voor een gebruiksvriendelijke bediening van de video-installatie.

Alle kosters zijn blij met de mogelijkheden en zitten met plezier in het mooie regiemeubel, geheel in de stijl van de klassieke dorpskerk.

De volgende stap is de aanschaf van 4 projectoren dit jaar zodat de gemeente ook liederen en teksten kan meelezen in de kerk.

Een compleet project, succesvol gerealiseerd in nauwe samenwerking met vrijwilligers van de gemeente!

Lees verder

Nieuwe Kerk Amersfoort

02-05-2022

Toen de Nieuwe Kerk in Amersfoort zich bij Schaapsound meldde met het verzoek een offerte te maken voor een KerkTV installatie om kerkdiensten live te streamen, werden er veel kritische vragen gesteld.  Logisch want één van de gemeenteleden in de commissie, Floris van der Bijl, bleek jarenlang werkzaam geweest te zijn bij de landelijke omroep als regisseur en ook betrokken geweest bij de realisatie van de nieuwe eindregie bij de EO.

Na een demo in de kerk met de ESD software en twee bestuurbare camera’s was men echter overtuigd van de kwaliteit van de camera’s en de simpele bediening. Floris schrijft:

"De Nieuwe Kerk Amersfoort is bij de keuze voor een videosysteem niet over een nacht ijs gegaan. Het dilemma was dat we niet te veel aan de inrichting van de zaal en de verlichting wilden veranderen. Tegelijk wisten we dat de installatie bedienbaar moest zijn door een nog op te leiden team van vrijwilligers zonder ervaring. Schaapsound heeft een prima installatie geleverd die voor verschillende doeleinden door onze eigen vrijwilligers bediend kan worden. Zo kunnen niet alleen gemeenteleden uit de wijk de diensten bekijken, maar geïnteresseerden wereldwijd. In onze wekelijkse diensten zien we zelfs nu de pandemie achter ons ligt een sterk verhoogd aantal kijkers ten opzichte van het aantal luisteraars van voor de pandemie. We hebben nieuwe leden verwelkomd die nog nooit een voet in de kerk hadden gezet."

We wensen de Nieuwe Kerk nog vele jaren gebruiksplezier en dankbare kijkers toe.

Lees verder

Gasthuiskerk Zierikzee

05-04-2022

De Gasthuiskerk biedt plaats aan de Hervormde gemeente van Zierikzee. Het gebouw was ooit de kapel van een ziekenhuis, daterend uit de 13e eeuw. Later, in de 16e eeuw is het gebouw vergroot tot de huidige situatie. Toen is ook het gebouw in gebruik genomen voor de gewone protestantse erediensten.
Merkwaardig is de constructie van de galerij. Daaronder bevond zich de toenmalige korenbeurs.
De kerk is zodanig ingericht dat het liturgisch centrum met kansel in de breedte van de kerk staat. De galerij over de hele breedte van de kerk was voor ons een extra uitdaging.
Schaapsound moest in deze bijzondere situatie oplossingen bieden voor het geluid, maar ook voor projectie en videostreaming. En dat alles zoveel mogelijk ingepast in het historische interieur.
Smartmove projectieschermen bleken de beste oplossing te zijn om hier mooie presentaties mogelijk te maken. Daarmee kan het projectievlak precies op hoogte gebracht worden. En als ze niet in gebruik zijn kunnen ze vrijwel onzichtbaar verdwijnen tegen het plafond.
Zeer compacte geluidszuilen voor optimaal spraak én muziek geven veel mogelijkheden. De bediening van het geheel blijft eenvoudig. Met een eenvoudig aanraakscherm kunnen alle functies ingeschakeld worden, terwijl de camera’s en de beamers bediend worden met een tweede scherm.

Lees verder

PG Meppel de Samenstroom

22-03-2022

Afgelopen zondag heeft de Prot. Gemeente Meppel haar nieuwe kerkgebouw ‘De Samenstroom’ feestelijk in gebruik genomen. Het kerkgebouw is ruim 100 jaar oud maar de afgelopen maanden compleet gerenoveerd. De kerkzaal, hal en bijzalen zijn compleet vernieuwd en de voorzieningen aangepast naar de huidige wensen en gebruiksmogelijkheden. Schaapsound heeft opdracht gekregen voor de uitgebreide audiovisuele installatie en IT infrastructuur in de kerkzaal en overige zalen. De krachtige line-array luidsprekers in RAL kleur en subwoofers in het podium staan garant voor een indrukwekkende weergave van spraak en muziek terwijl ze juist onopvallend mooi integreren in het klassieke kerkinterieur. Projectie op de speciale aandachtswand achter het podium wordt gedaan vanaf de galerij achterin de kerkzaal met een krachtige laserprojector. Met behulp van drie bestuurbare full-hd camera’s worden de diensten via internet uitgezonden. Niet alleen het gebouw maar ook de technische installaties zijn weer helemaal bij de tijd!

Lees verder

Nieuwe AV-installatie Crematorium Hoentocht (Dela)

09-03-2022

Vandaag hebben we de nieuwe AV-installatie in crematorium Hoentocht (Dela) in Groningen opgeleverd. De prachtige nieuwe locatie is voorzien van een complete audiovisuele installatie voor weergave van spraak, muziek en video in de aula en overige ruimtes. De aula is voorzien van twee grote displays (100”) voor weergave van foto’s en filmpjes via een eenvoudig te bedienen mediaspeler. Met drie bestuurbare camera’s wordt een livestream en opname van elke dienst gemaakt. De beleving van de muziekweergave is indrukwekkend door toepassing van Omniwave speakers in combinatie met twee subwoofers. Voor een optimale spraakweergave worden twee kolomluidsprekers gebruikt. Ook in de familiekamers, 24-uurs kamers en foyers kan muziek afgespeeld worden of meegeluisterd worden met een van de andere ruimtes. Alles bij elkaar is het een behoorlijk uitgebreide installatie geworden maar toch eenvoudig te bedienen via een touchscreen in elke ruimte.  

Lees verder

Dorpskerk Pijnacker

06-01-2022

In de laatste weken van 2021 heeft de Dorpskerk van Pijnacker een serieuze upgrade van de audio- en videoinstallatie gekregen.

De koster bedient samen met een 2e persoon de installatie vanuit de kerkbank; een mooie oplossing als er geen plaats is voor een regiemeubel.

De bestaande luidsprekers zijn hergebruikt en worden de komende jaren ook vervangen; zelfs met de bestaande luidsprekers is de spraakverstaanbaarheid een stuk verbeterd. Dit komt door de inzet van de Xilica FR DSP. Hiermee kunnen we het geluid veel fijner afstellen dan met conventionele versterkers/mixers. Elke ingang en uitgang heeft alle mogelijkheden voor finetuning.

De videobediening gebeurd met onze ESD software.

Lees verder

Taborkerk Purmerend

18-11-2021

In  1971 is deze kerk opgeleverd als kerk midden in het uitbreidende Purmerend. De kerk gaf tegelijk  onderdak aan verschillende kerkelijke stromingen. Daarom heeft het tentvormige kerkgebouw ook twee kerkzalen onder dak: de grote kerkzaal (500 plaatsen) en de kleine kerkzaal (200 plaatsen). De kerk wordt beheerd door de Stichting Taborkerk Purmerend. Bij een laatste renovatie is het interieur van donker naar licht getransformeerd: ‘ingetogen en indrukwekkend..’

De kleine kerkzaal is recent door Schaapsound voorzien van een volledige nieuwe geluids- en video-installatie. In de grote kerkzaal bestaat de nieuwe video-installatie uit een drietal bestuurbare (PTZ) camera’s en een beamer met ESD bediening. Alle bronnen (camera’s en pc presentaties) kunnen door middel van de gebruiksvriendelijke ESD software interface flexibel gerouteerd worden naar de livestream en/ of de beamer. Ook de  camera in de kleine kerkzaal wordt vanaf deze centrale plek bediend.

Lees verder

Videopresentatie en kerk-tv in Grote Kerk Nijkerk

02-11-2021

De kerkgebouwen van de Hervormde Gemeente Nijkerk zijn de afgelopen tijd voorzien van nieuwe audiovisuele installaties. In beide kerkgebouwen, De Grote Kerk en de Opstandingskerk, is gekozen voor volledig flexibele, draadloze bediening van kerk-tv en geluid via een iPad.

De maatwerk app voor bediening van de kerk-tv biedt veel mogelijkheden. Naast de besturing van meerdere camera’s kunnen ook meerdere streams geactiveerd en gemonitord worden. Ook kan er geschakeld worden tussen een pc presentatie en de camera’s voor weergave op de displays in de kerkzaal. Meestal wordt de liturgie (tekst) op de schermen getoond maar in bijzondere situaties kan met een druk op de knop ook het camerabeeld via de schermen gepresenteerd worden.

Ook de geluidsinstallatie heeft een upgrade gehad. In beide kerkgebouwen is het nu (onder andere) mogelijk om het geluid naar de uitzending apart in te regelen (en te monitoren via een hoofdtelefoon) ten opzichte van de weergave in de kerkzaal. Ook dat kan heel eenvoudig via de iPad. Op deze manier kan het geluid ook optimaal ingeregeld worden voor de livestream. Sinds Covid19 en alle aandacht voor livestreams is er veel vraag naar deze mogelijkheid!

De bediening van de audiovisuele installatie in de beide kerkgebouwen van Hervormd Nijkerk laten zien dat er niet altijd een regiemeubel nodig is om de techniek te bedienen. In principe kan alles vanaf de kostersplaats bediend worden, volledig draadloos via een tablet, zonder in te leveren op geavanceerde gebruiksmogelijkheden.

Lees verder

Refajahkerk Groningen

25-10-2021

Bij een uitgebreide renovatie of verbouwing van de kerk wordt vaak alle audiovisuele apparatuur met bijbehorende bekabeling vernieuwd. Zo ging het ook in de Refajahkerk (GKv) Groningen. Wij hebben er nieuw geluid, kerk-tv, beamers, netwerk/ wifi en camerabeveiliging geïnstalleerd. De tijd tussen de offerte en de oplevering was kort omdat de verbouwing al in volle gang was. Het resultaat mag er zijn! De zalen ogen weer fris en modern en ook de audiovisuele installaties zijn inmiddels naar volle tevredenheid in gebruik genomen.

Ondanks de uitgebreide installaties met veel gebruiksmogelijkheden is de bediening juist heel eenvoudig. Een techniekteam is niet vereist. De koster redt zich er ook prima alleen mee tijdens doordeweekse diensten.

Het geluid wordt vanaf een touchscreen in het regiemeubel of een iPad (draadloos) bediend. Door toepassing van een geavanceerde audioprocessor worden er veel automatische functies gebruikt waardoor de kwaliteit van het geluid eigenlijk altijd optimaal is en niet afhankelijk van de persoon die de installatie bedient.

De line-arrays (luidsprekers) hangen op de ideale plek aan het plafond rondom het podium voor de beste weergave van spraak en (live) muziek. De subwoofer is op het podium naast het orgel geplaatst.

Voor presentatie van de liturgie is gekozen voor twee lichtsterke projectors (beamers) met laser lichtbron. Het voordeel van een laserprojector is dat de lamp niet vervangen hoeft te worden en dat de helderheid en het contrast gedurende de levensduur van de projector nagenoeg gelijk blijven in tegenstelling tot beamers met ‘normale’ lampen. Een aanrader dus voor iedere kerk met beamers!

De kerk-tv wordt bediend via ESD software. Ideaal zijn de profielen met instellingen die je kunt kiezen bij opstarten: een zondagmorgendienst, een doordeweekse rouw-/ trouwdienst enz. Voor elk type dienst kun je aparte camerapresets en foto’s laden en opslaan onder het juiste profiel.

Het (wifi)netwerk in het kerkgebouw en de rondom liggende zalen is ingedeeld in verschillende (virtuele) netwerken (VLAN’s) voor techniek, gebruikers en gasten. Steeds meer apparaten maken gebruik van een internetaansluiting. Voor veilige en soepele internettoegang voor alle verschillende gebruikers in een kerkgebouw is een goed systeem en juiste programmering essentieel.

De Refajahkerk in Groningen heeft de techniek in ieder geval weer goed voor elkaar!

Lees verder

Augustijnenkerk Dordrecht

02-10-2021

De Augustijnenkerk is één van de oudste kerken in Dordrecht: in 1293 is de bouw begonnen, als onderdeel van het Augustijnenklooster.
Aan de Voorstraatzijde verwacht je niet zo’n oude kerk: de voorgevel is in nl. 1773 vervangen door de  huidige neoclassicistische gevel.
Het prachtige interieur van de tweebeukige kerk is een bezoek meer dan waard. Ook vanwege de bijzondere geschiedenis van deze plek. In 1572 is hier de eerste protestantse kerkdienst gehouden. En in het Refter (van het klooster) is de eerste Vrije Statenvergadering gehouden. Dus de kraamkamer van het huidige Nederland….
De huidige indeling van de kerk is ongetwijfeld bedoeld om zoveel mogelijk kerkgangers te kunnen plaatsen. Met de kansel aan de noordwand van de kerk loopt het geluid dwars door het gebouw. Spraakverstaanbaarheid is daardoor altijd erg lastig geweest. Schaapsound heeft dat sinds kort opgelost met een nieuwe, aan deze lastige situatie aangepaste installatie.

Tegelijk is ESD- Videostreaming geïnstalleerd (Nu reeds in >400 kerken in Nederland!) . Met hoge kwaliteit video uitzendingen door middel van meerdere camera’s en een zeer vereenvoudigde touchscreen bediening. De tijdelijke voorziening is nu permanent geworden.
De Hervormde wijkgemeente en de Stichting Behoud Augustijnenkerk beschikken hiermee over een hoogwaardig systeem, passend bij de vele activiteiten in deze kerk. Optimaal voor de erediensten maar ook bij alle andere activiteiten.

Lees verder

Kerk-tv in Schildkerk Rijssen

10-09-2021

De Schildkerk in Rijssen is één van de kerkgebouwen van de Hervormde Gemeente Rijssen. In de afgelopen tijd hebben we in verschillende kerkgebouwen van de Hervormde Gemeente Rijssen kerk-tv en geluid geïnstalleerd.

Het meest recent is de kerk-tv installatie in de Schildkerk vernieuwd. De full-hd camera’s worden bediend door KerkBeamer presentatiesoftware vanaf één van de galerijen. Tegelijkertijd is er beneden in de kostersbank een extra bedieningsmogelijkheid gemaakt voor bijvoorbeeld rouw- en trouwdiensten. De koster kan dan alle camera’s en overige videobronnen mixen via een overzichtelijk knoppenpaneel zonder de KerkBeamer pc te gebruiken. De knoppen zijn verlicht en voorzien van een duidelijk icoontje. Zo kunnen bijvoorbeeld alle ingestelde camera-presets gekozen worden maar ook het wisselen tussen camera’s in de uitzending gaat met een druk op de knop. Naast de knoppen is de multiview zichtbaar met de beelden van alle camera’s en de uitzending.

Ook het geluid wordt geregeld vanaf dit paneel via een touchscreen. Met deze voorziening is het mogelijk om alles te bedienen zonder uitgebreid regiemeubel en techniekteam.

Deze unieke oplossing is een uitkomst voor de Schildkerk en voor ons een leuke uitdaging!

Lees verder

Wedderwegkerk Oude Pekela

08-09-2021

De Wedderwegkerk is het kerkgebouw van de Protestantse Gemeente in Oude Pekela. Heel recent hebben wij hier de audiovisuele installaties vernieuwd.

De geluidsinstallatie was sterk verouderd en alleen geschikt voor spraakweergave. De nieuwe installatie maakt gebruik van een moderne audioprocessor met tabletbediening en is geschikt voor spraak- en muziekweergave.

Helemaal nieuw in dit historische kerkgebouw uit de 17e eeuw zijn de displays op trolley voor presentatie van de liturgie en de full-hd bestuurbare camera’s voor de livestream. De video-installatie wordt bediend via KerkBeamer presentatiesoftware en een flexibel programmeerbaar knoppenpaneel. De grote voordelen van KerkBeamer zijn: het snel kunnen maken van een presentatie (veel sneller dan bijvoorbeeld met PowerPoint of EasyWorship) en het automatisch bedienen van de kerk-tv installatie (camera’s en videomixer) zodat alles door één persoon kan worden gedaan!

De Wedderwegkerk is helemaal klaar voor ‘hybride’ kerkdiensten: zowel mensen in de kerk als thuis via de livestream. Niemand hoeft meer iets te missen van de kerkdiensten!

Lees verder

Aerdehof Venlo-Blerick

08-09-2021

Aerdehof is een afscheidslocatie aan de rand van de Algemene Begraafplaats Blerick en de Natuurbegraafplaats, het crematorium ligt op 200 meter loopafstand. Deze locatie is deels gehuisvest in bestaande bebouwing in combinatie met nieuwbouw. Aerdehof is gebouwd volgens het Cradle to Cradle principe. Er is rekening gehouden met o.a. een prettig binnenklimaat, akoestiek en natuurlijk daglicht. Ook maken ze gebruik van natuurlijke energiebronnen. Schaapsound heeft meegerekend aan de bouwkundige akoestiek en de materialisatie in de ruimtes.
 
Aerdehof heeft de beschikking over een ontvangstruimte die met terras als horecaruimte kan dienen maar ook via een schuifwandsysteem bij de aula getrokken kan worden. In de gangen, verzorgingsruimte, 24 uurs kamers en familiekamer kunnen nabestaanden naast de achtergrondmuziek ook hun eigen muziek via een Bluetooth koppeling afspelen.
 
Ook in de familiekamer kan een kleine groep een plechtigheid houden en is er een beamer voor presentaties beschikbaar. Van hier uit kan net als vanuit de aula met HD videobeeld gestreamd worden. Aerdehof heeft gekozen voor Memoriam TV als streaming partner. In de aula beschikt Aerdehof over 3 PTZ camera’s die via de Easy Service Direct software en een touchscreen bediend kunnen worden. Het uitgebreide audiosysteem heeft een Dante koppeling en kan via 3 touchscreens worden bediend, in de aula, in de ontvangstruimte en in de familiekamer.
 
Voor het maken en weergeven van presentaties gebruikt Aerdehof de Prodiz Memoria software. In de beeldspeler worden behalve een eenvoudige bediening van de dienst ook de verlichting en de presentatieschermen bediend. In de aula heeft Aerdehof de beschikking over een vast 100” LED scherm en een 65” scherm op een trolley dat daarmee op meerdere plekken inzetbaar is. Men wilde in de aula meerdere opstellingen kunnen kiezen. Er is een verrijdbaar podium gemaakt met een elegante lessenaar met een draadloze zwanenhalsmicrofoon.
 
De wandluidsprekers uit de BS serie van Seis Akustik worden aangevuld met twee subwoofers en voor de ‘warme deken’ is aanvullend een Omniwave geluidssysteem aan het plafond geplaatst. Hiermee wordt voor muziek een optimale surround beleving gecreëerd en voor spraak zijn de luidsprekers niet lokaliseerbaar waardoor de koppeling met de spreker veel natuurlijk voelt dan bij traditionele luidsprekers.
 

Lees verder

Uitvaartcentrum Memoriam Rotterdam

27-07-2021

Van der Spek Uitvaart en Monuta Rotterdam zijn al jaren een trouwe klant van Schaapsound.

Recent hebben we het Uitvaartcentrum Memoriam in Rotterdam voorzien van een nieuwe AV installatie.

Alles is mogelijk qua audio, video en verlichting. Vanuit een centrale regieruimte kunnen alle ruimtes bediend worden waaronder de grote aula, de crematorium aula en de diverse anders aula's en kamers. Binnen elke ruimte is er ook lokale controle mogelijk met een digitaal knop of touchscreen. De Dali verlichting wordt ook bestuurd door ons besturings systeem waardoor de bediener met 1 touchscreen de totale controle heeft. Voor beide aula's is er gekozen voor het Prodiz Memoriam systeem; eenvoudige bediening van de ceremonie via een touchscreen.

Binnenkort gaan we dezelfde installatie maken in het nieuwe Crematorium van Zwijndrecht; ook een locatie van Van der Spek Uitvaarten.

Lees verder

Pelgrimvaderskerk Delfshaven

02-07-2021

In historisch Delfshaven hebben we recent een nieuwe geluidsinstallatie en kerktvinstallatie gemaakt.
De Oude of Pelgrimvaderskerk is een bekende en prachtige oude kerk uit 1417.

De Oude of Pelgrimvaderskerk dankt haar internationale bekendheid aan de Pelgrimvaders. In 1620 hebben de Pilgrim Fathers hier hun laatste dienst in Nederland gehouden voor zij naar Amerika vertrokken. In de Verenigde Staten is de kerk daarom ook bekend onder de naam 'Pilgrim Father Church'.

De geluidsinstallatie bestaat uit een hoogwaardig weergavesysteem van Seeburg Acoustic.
De line-array luidsprekers zijn in elke RAL kleur leverbaar en geven een krachtig geluid voor spraak en muziek.
De Xilica DSP geeft de bedieners alle vrijheid in het gebruik; zowel voor de kosters als voor de ervaren gebruiker.
De muziekgroep wordt met een Presonus digitale mengtafel bediend; ook hier zijn meerdere presets voor zowel de koster als de ervaren gebruiker.
Onze ESD software met meerdere camera’s zorgt ervoor dat de diensten mooi in beeld komen voor de mensen thuis.

https://www.pelgrimvaderskerk.nl/

 

Lees verder

Gereformeerde Kerk Waarder

22-06-2021

In de Gereformeerde kerk van Waarder hebben we een nieuwe audio, video -en beeldinstallatie mogen plaatsen.

Handige gemeenteleden hebben de ophangingsconstructie verzorgd voor de luidsprekers en de projector.

Binnenkort komen er nog 2 LED schermen voor de mensen aan de zijkant.

Dezelfde handige gemeenteleden hebben tijdelijk een regiemeubel gebouwd en gaan ook een mooi meubel maken voor alle apparatuur.

De hele installatie is te bedienen met 2 touchscreen; 1 voor onze ESD software en 1 voor de audio bediening.

Een mooi project en goede samenwerking met de gemeente!

Lees verder

Uitvaartcentrum Berkel en Rodenrijs

10-06-2021

De aula van Uitvaartcentrum Berkel en Rodenrijs (onderdeel van Van der Spek Uitvaart) is recent door Schaapsound voorzien van een nieuwe AV installatie.

De hele installatie is te bedienen via 2 compacte touchscreens. Op deze locatie wordt gewerkt met het Prodiz Memoria systeem; een presentatie systeem waarbij de bediener enkel hoeft door te klikken naar het volgende onderdeel.

De ceremonie wordt vooraf online gemaakt door het uitvaartcentrum of de familie. Een prachtige oplossing waarbij bijvoorbeeld foto's worden verwerkt in een professioneel uitziende video.

De ceremonies worden live gestreamd op Memoriam.tv

Lees verder

Nieuwe AV-installatie Apostolisch Genootschap Enschede-Zuid

03-05-2021

De locatie van het Apostolisch Genootschap Enschede-Zuid is het afgelopen jaar ingrijpend verbouwd. De entree is verplaatst naar de andere zijde van het gebouw aan een doorgaande weg. De omliggende zalen zijn voorzien van grote raampartijen. Het gebouw oogt transparant, licht en modern en is geschikt voor multifunctioneel gebruik.

Ook de audiovisuele installatie is compleet vernieuwd. Om het multifunctionele karakter te benadrukken is gekozen voor een uitgebreide installatie, geschikt voor spraak- en (live)muziekversterking. De compacte line-array luidsprekers en subwoofer leveren een indrukwekkende geluidsweergave. Ondanks de geavanceerde gebruiksmogelijkheden is de bediening juist erg gebruiksvriendelijke. Voor elk onderdeel (geluid, licht, beeld en livestream) is een aparte iPad met app aanwezig waarmee de betreffende installatie wordt bediend. Alles draadloos en flexibel, zonder vaste regieplek.

Lees verder

‘t Kruispunt te Linschoten

04-03-2021

De Gereformeerde Kerk ‘t Kruispunt te Linschoten heeft sinds een paar maanden een nieuwe geluid-, beeld- en KerkTVinstallatie.
Met het multimediateam wordt elke zondag een mooie uitzending gemaakt waar enthousiast op wordt gereageerd door de kijkende gemeenteleden.
 
Het multimediateam heeft zelf het meubel ontworpen en gebouwd en we kijken terug op een mooie samenwerking.

Lees verder

Spoedklus van formaat!

19-02-2021

Inmiddels hebben we er allemaal ervaring mee: online vergaderen, online lessen maar ook online kerkdiensten. Net zoals veel kerken heeft ook het Apostolisch Genootschap, plaats voor religieus-humanistische zingeving, na de eerste lockdown vorig jaar maart besloten om versneld beelduitzending uit te rollen over hun 69 locaties verspreid over het land. In het najaar van 2020 is deze uitdagende maatwerkklus door Schaapsound in nauwe samenwerking met Roland en het Apostolisch Genootschap gerealiseerd. 

Jorrit van der Velden-Diehle, eventcoördinator en AV-adviseur bij het Apostolisch Genootschap, heeft de nodige ervaring met videoregistraties. Jorrit: “Voor grote evenementen van het Apostolisch Genootschap hebben we een professionele videoregieset. Prachtig voor evenementen, maar te groot en te ingewikkeld voor onze locaties. Schaapsound verzorgt al jaren de geluidsinstallaties en beamers op onze locaties maar ze hebben ook veel ervaring met kerk-tv. Samen met hen en alle expertise die ze in huis hebben, hebben we gezocht naar de beste oplossing voor het Apostolisch Genootschap.”

Jan Fernhout en Klaasjan Schaap (Schaapsound) hebben samen met Jorrit de wensen geïnventariseerd en een passende oplossing bedacht. Het resultaat is een schaalbare maatwerkoplossing, volledig afgestemd op de gebruikswensen van het Apostolisch Genootschap. 

Om de vaart erin te houden en maximaal flexibel te blijven, is er voor een groot aantal locaties gekozen voor een mobiele opstelling. Dat scheelt installatiewerk op locatie en je kunt de sets vooraf helemaal klaarmaken zodat ze snel op de locaties geplaatste kunnen worden.

Ondanks de tijdsdruk is er goed nagedacht over de gerealiseerde oplossing. Kwaliteit, bedieningsgemak en betrouwbaarheid waren de uitgangspunten. Het moesten bovendien modulaire sets worden in 4 verschillende varianten (van basis tot uitgebreid), afhankelijk van de lokale situatie. 

Een belangrijk onderdeel is de videomixer. Deze moest naast minimaal 4 ingangen (voor 2 bestuurbare camera’s, een MacBook en een pc) ook meerdere uitgangen hebben voor de beamer en de livestream. Ook moest deze o.a. beschikken over input scalers, een stereo audio in- en uitgang en de mogelijkheid audio te ‘delayen’ om het beeld synchroon met de audio uit te zenden. Bovendien moest alles in een draagbaar 19” rack (flightcase) passen. Er is veel te koop maar alleen de Roland XS-62S bleek aan al deze eisen te voldoen! Roland is wereldwijd één van de grote namen op het gebied van AV-mixers en al in vele kerken toegepast in Nederland en daarbuiten. 

De uitdaging bleek vooral de bediening. Jorrit: “We gebruiken op onze locaties iPads om de geluids- en beeldinstallaties te bedienen. We hebben Schaapsound gevraagd of het mogelijk is om de camera’s en videomixer ook weer met een app te bedienen, dus geen regietafel met schermen, joystick en videomixer maar alles zo eenvoudig mogelijk via een iPad.” Jan: “Dat bleek een aardige uitdaging want die optie was niet te koop. Het moest dus gemaakt worden.” Gelukkig zijn de Roland XS-62S videomixer en de bestuurbare camera’s goed aan te sturen via netwerk. De app om de camera’s en de Roland videomixer te bedienen is in zeer korte tijd ontwikkeld met een prachtig resultaat. Jorrit: “Het resultaat heeft ons positief verrast, we hadden niet verwacht dat de app in zo korte tijd alle gewenste functionaliteit zou bieden en zo stabiel zou werken. De bediening is intuïtief en roept weinig vragen op. Dat is precies wat je wilt met 69 locaties: dat het gewoon werkt! Het moet dus veel kunnen, maar zo eenvoudig mogelijk in gebruik.”

Thijs Veltman, collega van Jorrit en betrokken bij de uitrol en overdracht van de sets aan de locaties: “Inmiddels wordt er druk gestreamd vanuit de 69 locaties van het Apostolisch Genootschap via (besloten) YouTube kanalen. Er is een grote onderlinge betrokkenheid met als belangrijk onderdeel de wekelijkse ontmoeting tijdens de diensten die dankzij de livestream nu weer (online) door kunnen gaan!”

Lees verder

Dorpskerk Maasdijk

02-11-2020

ESD software in Maasdijk

De Dorpskerk in Maasdijk is één van de 200 kerken die we het afgelopen jaar hebben voorzien van onze ESD kerk-tv oplossing. De software is erg gebruiksvriendelijk waardoor in principe elk gemeentelid de installatie kan bedienen.

De camera’s, videomixer en de projector worden bediend met het touchscreen. Voor iedere camerapreset is een knop met foto en herkenbare naam gemaakt. Naast de camera’s kan ook de beamerpresentatie worden gekozen als videobron voor de uitzending. Thuis hoeven de mensen niets meer te missen van de kerkdienst!

Naast de geluids,beeld en kerktv installatie hebben we ook meerdere LED spots geleverd die worden gebruikt om het podium goed in kleur/licht te zetten

Lees verder

De Voorhof Biddinghuizen

02-11-2020

Nieuwe AV installatie in De Voorhof Biddinghuizen

De kerkzaal van de Prot. Gemeente Biddinghuizen is in het afgelopen jaar gerenoveerd en maakt deel uit van het multifunctioneel centrum Biddinghuizen. De zaal zelf is ook multifunctioneel te gebruiken en door ons voorzien van alle benodigde audiovisuele middelen waaronder een nieuwe geluidsinstallatie voor spraak en (live) muziek, kerk-tv met bestuurbare camera’s, een (laser) projector en presentatiedisplays. Vrijwilligers van de kerk hebben hard geholpen met de installatie van kabels, leidingen en montage van apparatuur. De kerkzaal is inmiddels in gebruik genomen met een prachtig resultaat!

Lees verder

Nieuw beeld en geluid in Grote Kerk Wageningen

26-10-2020

Herinrichting Grote Kerk Wageningen

Enkele jaren geleden is de Grote Kerk in Wageningen overgaan naar de Stichting Oude Gelderse Kerken (SOGK). Eén van de eisen was dat deze gerestaureerd en heringericht zou worden. Deze restauratie is recent afgerond met een prachtig resultaat! De Protestantse Gemeente Wageningen is één van de belangrijkste gebruikers maar om de multifunctionaliteit te bevorderen heeft de kerk extra sanitaire voorzieningen, cateringmogelijkheden, vloerverwarming en LED verlichting gekregen. Het is prachtig om te zien dat met licht de juiste sfeer gecreëerd kan worden! Ook zijn er extra ruimtes gemaakt voor diverse toepassingen, en zijn kerkbanken verwijderd om een flexibele inrichting mogelijk te maken. Hier kwam onze expertise van pas. Wij vernieuwden de geluidsinstallatie en installeerden extra videoapparatuur. Grote schermen in de zaal maken verschillende opstellingen mogelijk. Een flexibele indeling vraagt ook om flexibel geluid.

Ook is het mogelijk om kerkdiensten en andere bijeenkomsten via internet uit te zenden. Bijna alle techniek in het gebouw maakt gebruik van internet. Daarvoor hebben we een geavanceerd wifi-netwerk aangelegd voor alle soorten gebruikers.

Naast betaalbare kwaliteit staat gebruiksgemak hoog in het vaandel: het systeem vraagt weinig van vrijwilligers.

“Dit is nu een multifunctioneel gebouw dat ook nog kerk is. Deze vertaalslag is er mede dankzij Schaapsound gekomen. De hoop is dat de slogan ‘kerk in de stad, stad in de kerk’ hierdoor waargemaakt wordt.”

Remco Zuijdgeest (Bestuurslid gebouw en beheer)

Lees verder

Maarten Lutherkerk Amsterdam

26-06-2020

De Maarten Lutherkerk wordt gebruikt voor zondagse kerkdiensten en evenementen. De geluidsinstallatie was niet toereikend voor het diverse gebruik en door de jaren heen was er een allegaartje aan verlichting opgehangen wat geen recht deed aan de uitstraling van de kerkzaal.

Schaapsound heeft een plan bedacht voor de geluidsinstallatie, beeldinstallatie en lichtinstallatie. Alle functies zijn te bedienen via 1 touchscreen en wordt gewerkt met presets. In elke preset wordt het geluid en licht zo aangepast dat het past bij de toepassing.

De slanke Seis Akustik CXM luidsprekers zorgen voor een heldere spraakverstaanbaarheid en mooie volle muziekweergave.

Het Sony 75 inch 4K LED scherm is op een verrijdbare trolley geplaatst zodat de zaal in meerdere opstellingen te gebruiken is.

Met de 18 RGBW LED spots kan de hele zaal in een kleur worden gezet of worden gebruikt voor normale warm witte verlichting.

RGBW staat voor rood-groen-blauw-wit wat betekend dat alle kleuren mogelijk zijn.

Lees verder

Sint-Pieterskerk, PG Beesd

04-03-2020

In het prachtige historische kerkgebouw van de Prot. Gem. Beesd hebben we recent een nieuwe audiovisuele installatie gemaakt. De beamer is vervangen voor twee grote (86") displays aan beide kanten van de kansel voor de presentatie van de liturgie. 

Ook worden de diensten nu live uitzezonden via Kerkdienstgemist.nl: https://kerkdienstgemist.nl/stations/684-Protestantse-Gemeente-Beesd

Drie bestuurbare camera's worden bediend via onze unieke ESD software interface waarmee zowel de camera's als de videomixer eenvoudig bediend kunnen worden. De camerabeelden kunnen met een druk op de knop ook op de displays in de kerkzaal getoond worden.

De oude geluidsinstallatie is vervangen voor een nieuwe installatie die geschikt is voor spraak- en (stereo) muziekweergave. 

Achterin de kerkzaal is een kerkbank omgebouwd tot regiemeubel voor de presentatie en de kerk-tv bediening.

Een mooi project met een prachtig resultaat!

Lees verder

PKN Jutrijp - Hommerts (FR)

26-02-2020

Het kerkgebouw in Hommerts is ingrijpend gerenoveerd. De sombere, donkerbruine banken hebben plaatsgemaakt voor een mooi licht en flexibel in te delen interieur. In de kerkzaal is een keuken en spreekkamer geplaatst. Er is nu ook voldoende ruimte voor ontmoeting en een kopje koffie na de dienst. 

Al vele jaren hebben wij de audiovisuele apparatuur in deze kerk verzorgd die met de renovatie is aangepast naar de huidige wensen en gebruiksmogelijkheden. We hebben 2 displays op trolleys geplaatst. Deze kunnen op verschillende punten in de kerkzaal aangesloten worden, afhankelijk van de gekozen stoelopstelling. Ook is de geluidsinstallatie gemoderniseerd. Eerder was deze alleen geschikt voor spraak en nu ook voor (stereo) muziekweergave (bijv. als er een filmpje wordt getoond via de schermen). 

De installatie wordt draadloos via een iPad bediend. Hiervoor hebben we ook een geschikt (wifi) netwerk gemaakt. Een mooi detail is het regiemeubel achterin. Aan de linkerkant is met de oude banken een regiemeubel gemaakt. Aan de rechterkant staat nog een aantal kerkbanken. Een fraai gezicht maar ook een knipoog naar het verleden.

Een mooi project waar we met plezier hebben (samen)gewerkt!

 

Lees verder

Dirksland Hervormde Gemeente

30-11-2019

De Hervormde Gemeente in Dirksland kan sindskort gebruiken van een HD kerkTV installatie en een spraak-muziek installatie.

Het regiemeubel is mooi verwerkt in een kerkbank en hierdoor valt de techniek bijna niet op in deze prachtige kerk.

De 2 HD PTZ camera's zijn zo gepositioneerd dat de meest gebruikte posities in de erdienst in beeld kunnen worden gebracht. De beelden van de camera's worden ook gebruikt om de bezoekers in het achterste gedeelte ook deel te laten zijn van de dienst.

De koster kan eenvoudig door de beeldpresets heenklikken op het grote touchscreen waardoor hij eigenlijk de liturgie alleen maar hoeft te volgen.

Een mooi project!

Lees verder

Kathedrale Basiliek St Bavo van Haarlem

29-11-2019

De Kathedrale Bavo in Haarlem is de afgelopen 15 jaar gerestaureerd. De kerk is de op 1 na grootste kerk van Nederland en staat in de top 5 lijst (van belangrijkste kerken gebouwd tussen 1850 en 1950 ter wereld) naast de Sacrade Familia en de Wesminster Cathedral.

Na zo'n uitgebreide restauratie kan een moderne geluidsinstallatie niet uitblijven! Schaapsound heeft de prachtige kerk voorzien van een nieuwe spraak/muziek installatie. Op alle zitplaatsen is een hoge spraakverstaanbaarheid gecreëerd doormiddel van de Seis Akustik CXM luidsprekers in combinatie met de X1616 DSP.

De koster kan via het touchscreen kiezen in welk publieksvlak luisteraars zitten zodat alleen de nodige luidsprekers aan staan.

Een mooi project waar de collega's met plezier hebben gewerkt!

Lees verder

Hervormde Gemeente Kamerik

25-11-2019

De Hervormde Gemeente Kamerik is voorzien van een HD kerktv installatie.

De koster kan via het compacte touchscreen de installatie bedienen en tegelijkertijd de beelden bekijken van de 2 HD PTZ camera's.

Het is niet altijd nodig om een regiemeubel te bouwen zoals u ziet!

Lees verder

Dorpskerk in Beekbergen

19-11-2019

Het historische kerkgebouw in het centrum van Beekbergen is recent door Schaapsound voorzien van een nieuwe audiovisuele installatie en netwerk/ wifi voorziening. Een vergelijkbaar systeem is daarvoor al opgeleverd in het bijgebouw van de kerk: Het Hoogepad.  

Het is een complete installatie geworden met alles erop en eraan. Het komt vaak voor dat we een complete audiovisuele installatie in een kerkgebouw maken.  

De nieuwe geluidsinstallatie is geschikt voor spraak maar ook voor een combo of band of muziek bij een filmpje via de beamer en de schermen.  

Om alles centraal te bedienen hebben we een passend regiemeubel ontworpen. Hier wordt de beamerpresentatie het geluid en de kerk-tv bediend.   

De techniek is zo onopvallend mogelijk in het klassieke interieur aangebracht. Een bijzondere uitdaging was het scharnierende projectiescherm. Deze wordt met een druk op de knop uitgeklapt en afgerold voor gebruik.  

Eenvoudige bediening is altijd een belangrijk uitgangspunt. De geluidsinstallatie wordt via een tablet bediend. Er wordt zoveel mogelijk gebruik gemaakt van overzichtelijke ‘presets’. Voor kerk-tv wordt onze unieke ESD software gebruikt waarmee de camera’s en de videomixer via één applicatie overzichtelijk en eenvoudig worden bestuurd.  

Voor een betrouwbare bediening van alle techniek hebben we een speciaal (wifi)netwerk geïnstalleerd dat ook gebruikt wordt voor veilige internettoegang voor bekende en gastgebruikers.  

De kerk in Beekbergen is een mooi voorbeeld van een totaalproject. De installatie is recent opgeleverd en functioneert naar alle tevredenheid! 

Lees verder

Monuta Gouda

12-11-2019

Schaapsound heeft recent de aula van Monuta Gouda voorzien van een nieuwe AV installatie.

In de aula worden dagelijks uitvaart cerenomonies gehouden en de bediening van de techniek wordt gedaan door medewerkers van Monuta.

De bediening dient daarom eenvoudig te zijn en stabiel; kortgezegd: het mag niet fout gaan tijdens een dergelijke ceremonie.

Monuta heeft gekozen voor een Liviau speler; een compact touchscreen waar alle onderdelen van de ceremonie op worden gezet van tevoren. De bediender (die niet technisch hoeft te zijn) kan eenvoudig de filmpjes, foto's en muziekbestanden aanklikken en tevens het geluid en eventueel de verlichting bedienen.

De Liviau speler beschikt over een krachtige tools waarmee u de uitvaart beelden proffesioneel kunt aankleden. Een voorbeeld vindt u hier https://www.youtube.com/watch?v=r5Geq0cFa1c&t=38s

Schaapsound beschikt over een demonstratie kit van Liviau en komt graag bij u langs voor een vrijblijvende demonstratie.

 

Lees verder

Grote Kerk Oudewater

11-11-2019

De Grote of Sint-Michaëlskerk in Oudewater kwam in de 15e eeuw tot stand als uitbreiding van gotische kruiskerk. De gotische hallenkerk bestaat uit 3 beuken die worden overdekt door houten tonggewelven.

Vanuit de kerkrentmeesters kwam de vraag of Schaapsound een voorstel kon doen voor een uitbreiding op de installatie; de installatie was de afgelopen 10-tallen jaren steeds uitgebreid en had last van diverse storingen.

Uiteindelijk heeft Schaapsound de complete installatie vervangen alsmede de bekabeling.

De Seis Akustik CXM luidsprekers zijn zowel geschikt voor spraak als muziek waarmee de installatie multifunctioneel is geworden.

De koster kan via het touchscreen eenvoudig kiezen in welke gebieden mensen zitten zodat er niet onnodig luidsprekers aan staan.

Een mooi project!

Lees verder

Hilversum Grote Kerk

18-10-2019

De Grote Kerk in Hilversum is al jaren een trouwe klant van Schaapsound.

De kerk beschikt over een geluidsinstallatie en liederenbord installatie van Schaapsound.

Met de liederenbord oplossing kan de koster digitaal de liturgie tonen middels moderne LED scherm in een nette passende lijst.
 
Het systeem is gebaseerd op een zogeheten mediaspeler die aan het netwerk wordt gekoppeld.
De koster kan via een ipad of vaste pc de liturgie vullen en op de zondagochtend kan hij/zij dit alvast doen voor de ochtend en de avond dienst.

Er kan ook gekozen worden voor 8 of bijvoorbeeld 9 regels en hierdoor is de gebruiker flexibel al naar gelang de liturgie.

We ontvangen veel enthousiaste reacties van kosters; ze hoeven niet meer de ladder op om de inzet letters te wisselen en kunnen nu vanuit de bank de liturgie aanpassen.

 

Lees verder

Gereformeerde Gemeente Gouda

17-10-2019

Gereformeerde Gemeente Gouda

De Gereformeerde Gemeente in Gouda heeft sinds 2008 de beschikking over een prachtig nieuw kerkgebouw. De kerkzaal biedt 1300 zitplaatsen en is 30 meter hoog! De gemeente had al een aantal jaren klachten over het geluid en dan vooral over de spraakverstaanbaarheid. Het is ook een uitdaging om geluid verstaanbaar over te brengen in een dergelijke grote zaal! De gemeente heeft het Geluidburo ingeschakeld voor een akoestisch advies en naar aanleiding van dat advies is Schaapsound betrokken bij het project.


Schaapsound heeft de bestaande luidsprekers vervangen voor een line-array systeem met aan beide kanten 6 luidsprekers.

6 krachtige line-array luidsprekers per kant die ervoor zorgen dat het volle geluid van voor naar achter goed te horen is! In combinatie met de Xilica DSP kunnen we het geluid perfect inregelen en afstellen. En alles eenvoudig bedienen via het touchscreen.

Een paar reacties van gemeenteleden: “tijdens een kerkdienst moesten we vaak raden wat de dominee zei en nu kunnen we het ook echt verstaan” en: "het geluid was gisteren perfect ondanks de relatief lege kerk vanwege de vakantie".

 

Lees verder

Ontmoetingskerk IJsselstein

27-09-2019

De bezoekers van de Ontmoetingskerk in IJsselstein kunnen het eindelijk weer zien! Recent plaatsten we 2 enorme 85 inch schermen. De professionele schermen zijn 191 x 109 cm en hebben een hogere lichtopbrengst dan consumenten schermen. Een ander voordeel van professionele schermen is dat de aansturing via een touchscreen of knoppenpaneel gaat zodat u niet met de afstandsbediening de kerk rond moet.
LED schermen in het algemeen geven een hoger contrast en duidelijker beeld dan een projector.
De grotere LED schermen waren een aantal jaar geleden nog onbetaalbaar maar tijden veranderen.

Neem contact op zodat we kunnen kijken wat we voor uw kerk kunnen betekenen.

Lees verder

Adventskerk Rozenburg

09-09-2019

De Adventskerk te Rozenburg is recent helemaal verbouwd. Het gebouw is in gebruik genomen door de CGKV Rozenburg (samenwerkingsgemeente christelijke gereformeerde kerk en gereformeerde kerk vrijgemaakt)

De zaal heeft een frisse en uitnodigende uitstraling gekregen en de audio -en videoinstallatie is weer helemaal up-to-date.

Het indrukwekkende 86 inch scherm wordt elke dienst gebruikt voor de liturgie, mededelingen en video’s/presentaties.
De gemeente gebruikt hiervoor Easyworship; een presentatie pakket wat ontwikkeld is voor kerken. Schaapsound is dealer van Easyworship en kan u adviseren over welke pakket, welke licenties en andere benodigdheden.

De hele installatie wordt door middel van 1 touchscreen bediend.

Lees verder

Academiehuis, Grote Kerk Zwolle

03-09-2019

Grote of Sint-Michaëlskerk Zwolle

De prachtige Grote Kerk in het centrum van Zwolle is pas grondig verbouwd en het resultaat mag er zijn! Een flexibele vloerindeling maakt het mogelijk om het gebouw multifunctioneel te gebruiken. 

De nieuwe geluidsinstallatie is geschikt voor spraak en muziek en past zich flexibel aan op de gekozen zaalindeling. Met 48 in- en 48 uitgangen is het waarschijinlijk ook een van de meest uitgebreide kerkgeluidsinstallaties in Nederland! De geluidsinstallatie maakt gebruik van de nieuwste Xilica audioprocessor met digitale (Dante) audiokoppelingen om de verschillende units te koppelen. Ondanks de geavanceerde apparatuur en bijbehorende programmering is de installatie juist erg eenvoudig te bedienen. Via een overzichtelijk ingedeeld touchscreen wordt de complete installatie bediend, zelfs draadloos via een iPad. 

Maar wat echt telt is het resultaat. De weergave van spraak en muziek is erg goed! De nieuwe Seis Akustik CXM12 luidsprekers bundelen het geluid uitstekend ondanks de uitdagende akoestiek van de kerkzaal (7s nagalmtijd!). Spraak klinkt krachtig, helder en verstaanbaar maar ook de full-range muziekweergave is indrukwekkend! Een belangrijk detail is dat de luidsprekers ook heel mooi (onopvallend) integreren in het kerkinterieur (zie de foto's).

Verder is de installatie compleet gemaakt met kwalitatief goede Sennheiser en DPA microfoons. De geluidsinstallatie is inmiddels naar volle tevredenheid in gebruikt genomen en heeft zijn eerste 'vuurproef' succesvol doorstaan tijdens het afscheid van de burgemeester van Zwolle eind augustus 2019. 

Naast de geluidsinstallatie heeft Schaapsound ook een complete netwerk en wifi oplossing geïnstalleerd voor alle AV-apparatuur en internettoegang voor gasten en gebruikers. 

We zijn blij met het mooie resultaat in deze prachtige monumentale kerk waar we zowel persoonlijk als bedrijfsmatig bij betrokken zijn!

Lees verder

Nieuwe Westerkerk GG Utrecht

23-07-2019

Het nieuwe kerkgebouw van de Gereformeerde Gemeente Utrecht is afgelopen zaterdag geopend. Het multifunctionele gebouw is voorzien van een moderne geluidsinstallatie en de koster kan eenvoudig de geluidsinstallatie, verlichting, verwarming en de digitale liederenborden bedienen. Met de oude liederenborden was de koster vaak een uur bezig en nu nog maar een paar minuten!

Schaapsound feliciteert de gemeente met het nieuwe gebouw en is dankbaar voor de goede samenwerking.

https://www.rd.nl/kerk-religie/gereformeerde-gemeente-utrecht-neemt-nieuwe-westerkerk-in-gebruik-1.1582902

https://www.schaapsound.nl/digitale-liederenborden

 

Lees verder

Nieuwe geluidsinstallatie in de Oosterkerk Elburg

20-05-2019

De geluidsinstallatie in de Oosterkerk Elburg is weer helemaal up-to-date! Een nieuwe audioprocessor (32in/ 32uit en 64x64 Dante I/O) en een digitale mengtafel (Presonus Studio Live III) sturen het nieuwe luidsprekersysteem (Fohhn en Seis Akustik) aan voor optimale weergave van spraak en muziek. Er kan flexibel gekozen worden voor het vaste luidsprekersysteem of een los geplaatst luidsprekersysteem voor concerten (LEM).
Ook de kerk-tv installatie met basisbediening hebben we vernieuwd. Een mooie klus met een prachtig resultaat! 
(op de foto's zijn de werkzaamheden nog in volle gang)

Lees verder

Heemskerk Apostolisch Genootschap

13-04-2019

In de plaats van samenkomst te Heemskerk van het Apostolisch Genootschap heeft Schaapsound recent een nieuwe geluidsinstallatie en presentatie oplossing geïnstalleerd. 

De geluidsinstallatie is geschikt voor spraak en muziek (Fohhn luidsprekers en subwoofer) en wordt aangestuurd door een centrale audioprocessor van Xilica. Voor spraak worden draadloze Sennheiser microfoons en een DPA headset gebruikt. De installatie wordt bediend via een gebruiksvriendelijke, projectspecifieke iPad app.

Voor presentatie wordt gebruik gemaakt van twee Panasonic projectors met telezoomlens en Projecta FullVision randloze spanschermen.

De kwaliteitscomponenten en de juiste configuratie en programmering door Schaapsound staan garant voor een goed resultaat!

De installatie is inmiddels naar volle tevredenheid in gebruik genomen!

 

 

Lees verder

Plaskerk Raalte

05-04-2019

Het kerkgebouw van de Prot. Gem. in Raalte is recent voorzien van een nieuwe audiovisuele installatie. De prachtige gewelfschilderingen en het klassieke interieur van het historische kerkgebouw vragen om een discrete oplossing. We hebben met respect voor het gebouw een goede oplossing bedacht voor videopresentatie via twee rug-aan-rug geplaatste 75" displays, bevestigd aan de zijwand via een speciaal op maat gemaakte beugel. De professionele Sony LED displays hebben een hoge lichtopbrengst waardoor de presentaties ook bij helder daglicht goed leesbaar zijn. 

Met slechts twee luidsprekers (Seis Akustik) en een subwoofer wordt een perfecte weergave van spraak en muziek gerealiseerd. De installatie wordt via een gebruiksvriendelijk touchscreen/ tablet bediend. Een moderne audioprocessor (Xilica) staat garant voor optimale geluidskwaliteit.

Daarnaast hebben we ook een netwerk-/ wifi oplossing gemaakt met een glasvezelverbinding tussen de kerk en het bijgebouw (Annahuis). Het netwerk is opgedeeld in virtuele netwerken (VLAN's) voor techniek, gebruikers en gasten.

De eeuwenoude Plaskerk is weer klaar voor de toekomst! Een mooi voorbeeld van hedendaagse techniek in een monumentaal kerkgebouw.

Lees verder

Elimkerk Capelle a/d IJssel.

29-01-2019

In Capelle a/d IJssel leverden we kortgeleden onze zesde kerkinstallatie. Na de Gereformeerde Kerk Vrijgemaakt, de Oud Gereformeerde Gemeente, de Nieuwe Westerkerk, de Ontmoetingskerk en de Schenkelkerk was het nu de Elimkerk van de Gereformeerde Gemeente.

Deze grote kerk met 1000 zitplaatsen werd in 1970 gebouwd. In die tijd maakte Capelle a/d IJssel een enorme groeispurt door. De bestaande kerk in Capelle West was veel te klein met z’n 500 plaatsen, en lag ongetwijfeld ook decentraal voor de nieuwe wijken.

 

Schaapsound bouwde in deze kerk een nieuwe installatie, op basis van full-range geluidszuilen. Deze luidsprekersystemen kenmerken zich door een warme, volle weergave en door de extreem kleine openingshoek reiken ze zeer ver. Door de verre reikwijdte zijn er minder luidsprekers nodig. Dat levert een beter resultaat op, en is ook nog eens financieel zeer interessant!

 

Met de nieuwe DSP, een digitale, vrij te programmeren mengversterker, zijn alle gebruikssituaties, eenvoudig op te roepen met een enkele druk-op-de-knop. In combinatie met de diverse zalen werd een systeem opgebouwd met veel mogelijkheden en een zeer eenvoudige bediening!

Ook is het later gemakkelijk aan te passen aan nieuwe gebruikswensen.

Hiermee kan de kerk weer jaren vooruit!

 

Lees verder

Sionkerk Rotterdam Alexanderpolder

25-01-2019

Het kerkgebouw van de Gereformeerde Gemeente in Rotterdam Alexanderpolder heeft recent een ingrijpende verbouwing ondergaan.
Schaapsound heeft de geluidsinstallatie in dit kerkgebouw geïnstalleerd in samenwerking met het GeluidBuro die de adviezen en simulaties
met betrekking tot de akoestiek en de geluidsinstallatie heeft uitgevoerd.
Het belangrijkste onderdeel van de geluidsinstallatie betreft het luidsprekersysteem en de audio DSP. Er is gekozen voor 2 stuks Fohhn LFI-350, digitale luidsprekers waarmee we de geluids-lob (de afstraling van het geluid) kunnen regelen zonder de luidspreker fysiek te kantelen.

De spraakverstaanbaarheid is uitstekend; De preek is nu in de hele kerkzaal en vanaf iedere zitplaats helder en duidelijk te volgen.

Schaapsound leverde ook de akoestische aanpassingen aan de wanden (naar aanleiding van het rapport van het GeluidBuro) om een vervelende reflectie in de kerkzaal weg te halen.
De gemeente gebruikt onze audio DSP tevens om de verlichting, de zonwering en andere functionaliteiten in het gebouw te bedienen.

Een prachtig project!

Lees verder

Hulst H. Willibrordusbasiliek

21-01-2019

Schaapsound in de mooiste kerk van Nederland?

De Middeleeuwse Heilige Willibrordusbasiliek, centraal in het oude grensstadje Hulst, Zeeuws Vlaanderen, is gebouwd in Brabantse gotiek-stijl. De kerk is gebouwd als Katholieke kerk maar ging in de Tachtigjarige Oorlog tot de reformatie over. 

Dit bleef zo tot de tijd van Napoleon, toen er een simultaankerk van werd gemaakt (zoals in meer plaatsen). De katholieken kregen het koor en het schip bleef beschikbaar voor de protestanten. Sinds 1930 is de gehele kerk weer katholiek en werd deze door Paus Pius XI tot basiliek verheven. Voor de hervormden is toen een nieuwe kerk gebouwd, schuin tegenover de Basiliek. O.a. de preekstoel en een koorhek ging toen mee.

Het programma Plaza (NCRV) verkoos na een uitgebreide verkiezing deze bijzondere Basiliek tot mooiste kerk van Nederland.

Zie voor een impressie: https://www.youtube.com/watch?v=jb69En4FUHw

Deze prachtige kerk wordt gelukkig nog intensief gebruikt. Voor de erediensten, maar ook voor concerten. Schaapsound kreeg de vraag om voor deze kerk een multifunctionele installatie te ontwerpen, waarbij de spraak optimaal verstaanbaar moest worden. In zo’n lange galmrijke kerk geen sinecure!

Verder moest ook vanwege koor- en solistenpraktijk ook de muziekkwaliteit op hoog niveau gebracht worden. We hebben dat gerealiseerd met geschikte full range luidsprekersystemen, en een geavanceerd digitaal versterkersysteem.

Eis was dat de grote groep vrijwilligers de installatie moesten kunnen bedienen. Dat is natuurlijk geen enkele probleem: de gebruikssituaties worden vastgelegd, en kunnen met een enkele knop opgeroepen worden. 

De bediening is -naast een vast bedienpunt- verder ook draadloos uitgevoerd. Daarvoor zijn tegelijk ook wifi aanpassingen gerealiseerd.

Hulst heeft zodoende een optimale en toekomstbestendige installatie gekregen!

Lees verder

Hervormde Gemeente Meteren

18-01-2019

Eind vorig jaar hebben we een nieuwe spraak installatie mogen plaatsen in de Hervormde Kerk van Meteren. Een prachtig kerkje, onlangs helemaal nieuw in het wit gezet.

De SDA290 versterker heel alle mogelijkheden om de geluidinstallatie optimaal af te stellen op de ruimte/liturgie; automatische schakelingen, uitgebreide toonregeling en gebruikerspresets.

Lees verder

Mozes en Aäronkerk Amsterdam

03-12-2018

De beeldbepalende R.K. Mozes en Aäronkerk aan het Waterlooplein is rond 1840 gebouwd als Waterstaatskerk. De kerk is gewijd aan Antonius van Padua.


Met z’n prachtige interieur en fraai Adema orgel was het jammer dat het gebouw sinds 1980 niet meer in gebruik was. Toch is de kerk in 2014 opnieuw gewijd. De Gemeenschap Sant'Egidio, een lekenbeweging -die zich richt op de armsten van de samenleving- houden nu de diensten.
Er zijn veel muzikale en vocale momenten tijdens de vieringen.

Door de enorme galm in deze kerk was de spraakverstaanbaarheid een groot probleem. Dat hebben we opgelost door een tweetal BS12-24 analoge arrays te plaatsen. Dit zijn full range weergevers die een zeer kleine verticale openingshoek hebben. De BS-systemen zijn daarom in staat om zelfs in deze over-akoestische omgeving een strakke verstaanbaarheid te realiseren. Fijn is dat het luidsprekersysteem ook prima geschikt is voor zang- en muziekversterking.


Door de automatische mixer (met gebruikspresets) is er bovendien weinig te bedienen!

Lees verder

Dorpskerk Hoogvliet

03-12-2018

Het interieur van de Dorpskerk in Hoogvliet is recent compleet vernieuwd.

De kerkzaal kent verschillende stoelopstellingen. De nieuwe geluids- en video-installatie is geschikt voor beide opstellingen. Naast spraak kan nu ook muziek in goede kwaliteit weergegeven worden. Er is ook een professioneel (wifi) netwerk geïnstalleerd, inclusief wifi gastennetwerk.

Lees verder

Sint-Vincentiuskerk Volendam

29-11-2018

De Sint-Vincentiuskerk in Volendam heeft een nieuwe spraak-muziek installatie gekregen.

Alle evenementen en diensten zijn samengevat in verschillende "presets" zodat de gebruiker met 1 druk op de knop de juiste luidsprekers en microfoons kan gebruiken.

In deze kerk hebben we een speciale "line-array" microfoon ingezet welke we vaker inzetten wanneer de spreker moet kunnen bewegen achter een tafel.

Lees verder

CGK Goes

07-11-2018

De Maranathakerk in Goes heeft recent een ingrijpende verbouwing doorlopen. De kerkzaal is volledig aangepakt en klaar voor de toekomst. Schaapsound heeft in de kerkzaal de spraak-muziek installatie geleverd, de HD projectie (op een Rijksmuseum blauwe muur) en de HD KerkTV installatie. In de 4 bijzalen is het mogelijk om mee te luisteren of mee te kijken. Een mooi project waarbij we (zoals bijna altijd) goed hebben samengewerkt met de kerkelijke vrijwiligers.

https://www.rd.nl/kerk-religie/verbouwde-maranathakerk-cgk-goes-geopend-1.1521020?fbclid=IwAR1SFa49ioYiZXKv9qNsnS6k_Ta588n4cYpqs9bTzMxT98AiA3REIb-wAtc

 

 

Lees verder

Schildkerk Rijssen

25-10-2018

De eeuwenoude Schildkerk in Rijssen is de afgelopen tijd grondig gerenoveerd. Alle muren en plafonds zijn voorzien van een nieuwe verflaag. Alle elektra en leidingwerk is netjes weggewerkt.

Het geluid in de Schildkerk was al jaren een 'probleem' vanwege de akoestiek en complexe indeling van de kerkzaal. Met de renovatie heeft Schaapsound de geluidsinstallatie vernieuwd. De nieuwe luidsprekers (Seis Akustik) vallen nauwelijks op. De verdeling van de luidsprekers is optimaal afgestemd op de zitplaatsen in de kerk. De verstaanbaarheid is nu erg goed. De nieuwe geluidsinstallatie is zeer positief ontvangen!

Ook is full-HD KerkTV met unieke basisbediening geïnstalleerd in de Schildkerk. 

Zeer recent zijn de klassieke psalmborden vervangen voor digitale liedborden. Dit scheelt een hoop werk voor de koster. Ook is de zichtbaarheid van de liedborden nu veel beter dan met de oude borden. 

We hebben dit mooie project samen met vrijwilligers uit de kerk gerealiseerd met een bijzonder mooi resultaat!

Lees verder

Europawegkerk (PKN) Schoonebeek

22-10-2018

Het kerkgebouw van de de Prot. Gem. Schoonebeek is na een uitgebreide renovatie recent weer in gebruik genomen. Schaapsound heeft een gebruiksvriendelijke audiovisuele installatie aangebracht. 

Aan de kwaliteit van beeld en geluid zijn geen concessies gedaan. De video-installatie is geschikt voor full-HD presentatie in de kerk. Ook wordt een livestream via Kerkdienstgemist.nl aangeboden. De geluidsinstallatie is geschikt voor optimale spraak- en (live) muziekweergave. 

De zaal wordt multifunctioneel gebruikt (ook qua indeling). Daarom is bediening mogelijk op verschillende plaatsen in de kerkzaal. De geluidsinstallatie kan volledig draadloos worden bediend via een tablet.

Samen met de architect is gezocht naar een oplossing waarbij de techniek zoveel mogelijk uit het zicht is weggewerkt met de gedachte dat techniek functioneel is, maar zo min mogelijk aandacht mag opeisen. Het resultaat is erg mooi geworden!

Lees verder

Tabernakelkerk Apeldoorn

16-10-2018

Het kerkgebouw van de NGK in Apeldoorn is recent verbouwd. De zaalruimte in het souterrain is uitgebreid maar ook het podium is vernieuwd. 

Wij installeerden een complete nieuwe audiovisuele installatie. Na uitgebreide tests is gekozen voor het (mini) line array luidsprekersysteem van Seis Akustik in combinatie met sub-laag weergave van Fohhn.

De projectie wordt gerealiseerd met drie stuks laser 'ultra short throw' projectors. Het grote voordeel van laserprojectors is dat de lichtbron gedurende de levensduur van de projector niet vervangen hoeft te worden en ook dat de lichtintensiteit (en daarmee de beeldkwaliteit) niet afneemt. 

Ten slotte hebben we ook een full-HD KerkTV systeem geïnstalleerd. Er wordt uitgezonden via het geavanceerde platform van Kerkdienstgemist.nl. Thuis kunnen de kerkdiensten meegekeken worden via de gebruiksvriendelijke app, een tablet of pc. 

Het vernieuwde kerkgebouw is inmiddels weer naar volle tevredenheid in gebruik genomen!

Lees verder

EABN Uitvaartverzorging Nijkerk

30-09-2018

EABN Uitvaartverzorging Nijkerk heeft onlangs een ingrijpende verbouwing gehad. Zowel de binnen- als buitenkant is onder handen genomen en het resultaat mag er zijn! Een frisse uitstraling en uiteraard een state-of-the art geluid, beeld- en video-installatie.

Schaapsound heeft in meerdere zalen geluidinstallaties aangebracht, meerdere LED schermen en camera’s voor de HD KerkTV installatie. Alle techniek is te bedienen met de Schaapsound iPad app. (geluid, LED schermen, camera’s, cd-speler en recorder)

De uitvaartleider kan tevens plaatsnemen achter het compacte regiemeubel om de presentatie te bedienen en de camerabeelden te monitoren.

Steeds meer rouwcentra zien de voordelen van KerkTV. Familieleden kunnen meekijken in het buitenland en na elke uitvaart is er direct een HD video opname beschikbaar voor de nabestaanden.

U kunt per uitzending ervoor kiezen om de rouwdienst publiek te tonen op Kerkdienstgemist.nl of de uitzending achter een wachtwoord te zetten.

Lees verder

Uitvaartcentrum Hansen (BE)

21-09-2018

In Gorinchem kwamen Christof Lelong en Gert Hansen in contact met Schaapsound. Na een demo in de aula van het bestaande uitvaartcentrum mochten we de audio en video installatie hier vervangen en verbeteren. Het was daarna logisch voor hen om Schaapsound ook te vragen voor de inrichting van het nieuwe uitvaartcentrum in Zelem.

Het hart van beide installaties is een Liviau processor. Deze is gekoppeld aan het domotica systeem van het gebouw zodat ook de diverse verlichtingsstanden en bediening van de gordijnen centraal van hieruit kan worden gedaan.

In de aula zijn spraak/muziek luidsprekers van Seis Akustik geleverd in combinatie met een subwoofer voor een krachtige laagweergave van spraak en muziek in de hele zaal.

Twee LED schermen in de zaal kunnen via de Liviau processor video, foto’s en teksten weergeven.

In de hal en de ontvangstruimte zijn extra schermen geplaatst die zowel gekoppeld als zelfstandig kunnen werken.
Via twee HD camera’s kan de plechtigheid in de aula worden opgenomen en uitgezonden via internet.

Het gebouw en de inrichting zijn warm en sfeervol geworden en de akoestiek is prettig waardoor de ruimtes rustig blijven. Met oog voor detail kunnen deze ondernemers de komende jaren weer vooruit.

Lees verder

Best Life Church Utrecht

19-09-2018

Schaapsound heeft recent een line-array systeem en een complete licht installatie mogen leveren aan de Best Life Church in Utrecht.

De Best Life Church is een moderne gemeente en ze maken veel gebruik van licht, beeld en geluid.

De gemeente heeft de Jacobuskerk in Utrecht kunnen kopen en hierdoor hebben ze een prachtig gebouw voor de zondagse diensten.

Het audio systeem bestaat uit een 2 x 6 tops Axiom Line array systeem met 4 x dubbel 18 inch subwoofers en het licht systeem bestaat uit 8 moving head spots, 36 LED spots, blinders, een truss carre met takels en nog meer.

Lees verder

Protestantse Gemeente Burgh

31-08-2018

De Protestantse Gemeente van Burgh heeft sinds deze week een compleet nieuwe geluidsinstallatie.

Wat een mooie kerk om in te werken. De BS luidsprekers zijn op RAL kleur gespoten om te matchen met de gordijnen. De koster is helemaal blij met het eenvoudige touchscreen.

Lees verder

Hervormde Gemeente Bergschenhoek

17-07-2018

Het kerkgebouw van de  Hervormde Gemeente in Bergschenhoek heeft recent een ingrijpende verbouwing ondergaan. De ontmoetingsruimte, kerkzaal en diverse andere zalen zijn verbouwd en voorbereid voor de toekomst.

Schaapsound is al in een vroeg stadium betrokken bij het proces zodat optimaal samengewerkt kon worden met de diverse andere installateurs.

Een totaal van 2km aan kabels geeft aan dat er veel verbindingen zijn gemaakt en dit uit zich in een multifunctioneel systeem met heel veel mogelijkheden.
Het verplaatsbare regiemeubel kan op 3 plekken in de zaal worden neergezet en via een zogeheten Harting multi-connector wordt het regiemeubel in één van de vloerputten aangesloten. (een totaal van 16 verbindingen in 1 connector zodat in een paar minuten het meubel op een andere plek kan worden geplaatst)

De geluidsinstallatie bestaat uit 4 krachtige BS luidsprekers welke worden ondersteund door 2 compacte subwoofers.
De muziekgroep speelt bijna elke zondag en hiervoor is het belangrijk dat iedereen in de zaal de muziekgroep goed kan horen zonder dat het overheersend is.

De BS luidspreker richt het geluid alleen op de luisteraars waardoor het totaal volume niet hard hoeft te zijn. (bij een standaard luidspreker gaat een groot gedeelte van het geluid verloren richting het plafond de vloer)

De X1616 DSP is digitaal (Dante) gekoppeld met het mengpaneel waardoor de kanalen uitwisselbaar zijn. De geluidsman kan bijvoorbeeld eenvoudig de microfoon van de dominee op een kanaal van zijn mixer laten binnenkomen zonder allerlei analoge kabeltjes.

De video-installatie bestaat uit 2 krachtige HD projectors die op de akoestische projectiewand projecteren.
Er zijn diverse kleine schermen geplaatst voor mensen met slechter zicht, bij de organist en op de preekstoel.
Er zijn diverse wifi tablets geleverd waarmee mensen draadloos de presentatie mee kunnen kijken in de zaal.

De (bestuurbare) PTZ camera’s in combinatie met de HD videomixer zorgen er voor dat het multimedia team een professionele uitzending/ opname kan verzorgen zonder al te veel technische kennis.

Schaapsound leverde ook het (wifi)-netwerk voor het gebouw.

In de hal hangt een groot LED scherm waarop een systeem draait van Kerkzalen.nl
Via dit systeem is het eenvoudig om de agenda te tonen en bijvoorbeeld de diverse vergaderingen in de zalen.

Tijdens de eerste dienst waren er veel lovende reacties van de gemeenteleden!

Een mooi project. (waarbij we als Schaapsound ook een compliment uitspreken naar onze nieuwe medewerkers Peter en Mark; mooi werk en we zijn nu al onder de indruk van jullie kennis en kunde)

Tijdens dit project hebben we wederom intensief samengewerkt met Jaritech Elektro en Besturingstechniek uit Zevenhuizen. https://www.jaritech.nl/

 

 

Lees verder

Centrumkerk Geldermalsen

01-06-2018

De Centrumkerk in Geldermalsen heeft recent een nieuwe audio -en video installatie in gebruik genomen.

Schaapsound heeft een SDA290 DSP versterker geplaatst en meerdere LED schermen.

De LED schermen zijn in verschillende groepen verdeeld zodat de gebruiker kan kiezen wat hij/zij wil tonen in welk gebied.

De mensen in de zijbeuk hadden altijd slecht zicht op de kansel en ze hebben door de HD PTZ camera en de schermen eindelijk goed zicht op de dominee.

 

Lees verder

Hervormde Kerk Lexmond

01-06-2018

De Hervormde Kerk in Lexmond is voorzien van een nieuwe spraak-muziek installatie; draadloos te bedienen via een iPad of via het vaste touchscreen.

Door de BS luidsprekers toe te passen kan een muziekgroep zonder problemen spelen over het kerksysteem.

Lees verder

Grote Kerk Harderwijk

28-05-2018

Schaapsound heeft de Grote Kerk Harderwijk voorzien van een nieuwe audiovisuele installatie. 

De geluidsinstallatie is optimaal afgestemd op de uitdagende akoestiek (veel nagalm!) van de kerkzaal. De geluidsinstallatie is geschikt voor spraak- en (live) muziekweergave. 

De KerkTV/ video-installatie wordt bediend via een overzichtelijk bedieningspaneel. Schaapsound levert deze bedieningspanelen uniek op maat voor iedere situatie!

KerkTV is beschikbaar via een lokaal kabelnet (CAI) en via Kerkdienstgemist.nl. 

Lees verder

Zusters Onder de Bogen Maastricht

13-04-2018

De zusters van het Klooster van de Zusters Onder de Bogen in Maastricht konden geen nieuwe letters meer krijgen voor het oude liederenbord.
Schaapsound heeft 3 led schermen geplaatst en de zusters kunnen via een iPad de liturgie tonen. Via een custom-made opmaak kunnen ze meerdere liturgieën opslaan en op het moment van de dienst aanklikken.
 

Lees verder

Gereformeerde Kerk (GKV) Ommen

09-04-2018

Gereformeerde Kerk Ommen

De audiovisuele installatie van de GKV Ommen was aan vervanging toe. De oude installatie was alleen geschikt voor spraakweergave maar steeds vaker wordt de muzikale begeleiding verzorgd door een combo of band. Hiervoor werd altijd een aparte installatie opgebouwd. Schaapsound heeft een nieuwe geluidsinstallatie aangebracht die zowel spraak als muziek kwalitatief goed weergeeft.

Een Programma van Eisen is door de kerk samen met de LOK (Landelijke Organisatie Kerktechniek) opgesteld waarmee offertes bij verschillende bedrijven opgevraagd werden. Na beoordeling van de offertes is Schaapsound gekozen vanwege de uitgebreide ervaring, kwaliteit van de aangeboden oplossing en de prijs.

Naast een complete geluidsinstallatie heeft Schaapsound een videoinstallatie gemaakt voor videopresentatie in de kerkzaal via een aantal LED displays en een projector met telezoomlens. Ook zijn de kerkdiensten in full-HD te volgen via een livestream op internet. 

Inmiddels is de installatie naar volle tevredenheid in gebruikt genomen!

 

 

Lees verder

Oude Kerk Scheveningen

24-03-2018

De Oude Scheveningen heeft de afgelopen maanden een ingrijpende verbouwing ondergaan.

Het interieur van de kerk is aangepast voor multifunctioneel gebruik; de houten vloeren waar de banken op stonden zijn verwijderd en vervangen voor plavuizen met vloerverwarming.

De kerkzaal wordt doordeweeks veel gebruikt voor diverse verhuuractiviteiten en ook de AV installatie is hierop berekend.

Het multimediateam heeft de beschikking over 4 HD bestuurbare camera's, 2 inprikpunten voor mobiele camera's en dit alles wordt geregisseerd vanuit de regieruimte.

Er zijn 6 aansluitpunten gemaakt voor de 2 trolleys met daarop een 75 inch Sony 4K scherm.

De trolleys zijn elektrisch in hoogte verstelbaar waardoor de schermen flexibel inzetbaar zijn.

De geluidsinstallatie bestaat uit meerdere BS spraak-muziek luidsprekers en de installatie is zo opgebouwd dat deze in meerdere richtingen te gebruiken is.

Een mooi project en prettige samenwerking met beheerders en gebruikers!

 

Lees verder

Koningskerk Voorburg

14-02-2018

De Koningkerk in Voorburg heeft een volledig vernieuwde geluidsinstallatie, kerktv-installatie en verlichtingsinstallatie.

De geluidsinstallatie bestaat uit 2 BS luidsprekers en met enkel deze 2 wordt de brede en diepe zaal volledig voorzien van een helder en duidelijk geluid. De oude installatie bestond uit een spraak installatie en aparte muziekinstallatie.

Er is een custom-made buizen constructie geplaatst met 8 RGBW LED spots van 150 watt. RGBW staat voor Rood Groen Blauw en Wit en met deze spots zijn alle kleuren mogelijk. Door de elektrische zoom-functie kunnen de spots een klein deel aanlichten maar ook breed stralen en dit geeft veel mogelijkheden voor de bedieners. De regie bestaat uit 4 LED schermen en een 22 inch touchscreen en doet qua aanzien niet onder voor een regiewagen. Naast de uitgebreide regie en alle mogelijkheden die het mediateam heeft is er ook een eenvoudig te bedienen touchscreen bediening voor de koster. Tijdens de eerste dienst hebben we veel positieve reacties ontvangen!

Lees verder

Gereformeerde Gemeente Opheusden

04-01-2018

Nieuw kerkgebouw in Opheusden

Het nieuwe kerkgebouw van de Gereformeerde Gemeente in Opheusden is met ruim 1800 zitplaatsen één van de grotere kerken in Nederland. De begane grond biedt 1300 zitplaatsen, de galerij 500.
Schaapsound heeft de geluidsinstallatie in dit kerkgebouw geïnstalleerd in samenwerking met het GeluidBuro die de adviezen en simulaties met betrekking tot de akoestiek en de geluidsinstallatie heeft uitgevoerd.
Het belangrijkste onderdeel van de geluidsinstallatie betreft het luidsprekersysteem. Er is gekozen voor 2 stuks JBL Intellivox DCX280, digitale luidsprekers aangevuld met 4 stuks Seis Akustik CX-14’s en inbouw plafondluidsprekers onder de galerij.

In de 7 extra zalen naast de kerkzaal is ook de nodige geluidsapparatuur geïnstalleerd.

Ook zijn er veel mensen die thuis meeluisteren via de speciale Auris webradio waarvan er meer dan 500 geleverd zijn.

Lees verder

De Hoeksteen Barneveld

04-01-2018

De Hoeksteen in Barneveld


Het recent gebouwde kerkgebouw van de Gereformeerde Gemeenten in Nederland,  De Hoeksteen, in Barneveld is met ruim 2700 zitplaatsen één van de grootste kerkgebouwen in Nederland.
In elke kerk is een goede verstaanbaarheid essentieel maar in dit soort grote ruimtes ook uitdagend. Ondanks de efficiënte waaiervormige vorm zijn de zichtlijnen nog altijd groot. Bovendien zijn er nauwelijks goede mogelijkheden om luidsprekers te bevestigen. Na uitgebreide simulaties en testen is hier een unieke oplossing gerealiseerd met 2 stuks LFi-450 digitale kolomluidsprekers van Fohhn. Uniek omdat deze luidspreker nog nooit elders is toegepast in Nederland.
Deze zeer krachtige digitaal gestuurde kolomluidsprekers van 4,5m lang bieden de benodigde bundeling tot achterin de kerkzaal (ruim 40 meter!) zowel beneden als op de galerij. De openingshoek en de richting van het geluid kan tot op de graad nauwkeurig worden ingesteld waardoor reflecties en hinderlijke nagalm maximaal worden voorkomen! Enkele (invul)luidsprekers (Seis Akustik) aan de randen maken het luidsprekersysteem compleet.
Ook is er gekozen voor kwalitatief hoogwaardige microfoons van DPA.

De koster bedient de installatie voor de kerkzaal en de diverse bijzalen draadloos via een tablet en een touchscreen. Een op maat gemaakte gebruikersinterface zorgt ervoor dat alle techniek eenvoudig en betrouwbaar functioneert in de praktijk.

Lees verder

Fonteinkerk Rotterdam

04-01-2018

Fonteinkerk Rotterdam

De Protestantse gemeente Rotterdam Noordrand heeft sinds kort een prachtig nieuw gebouw aan de Terbregselaan in Rotterdam.
Schaapsound heeft alle audiovisuele installaties geleverd.
De nieuwe kerkzaal is voorzien van een full-range geluidsinstallatie met Fohhn Linea-Live luidsprekersystemen als basis. Deze zijn prima geschikt voor spraak en muziek. Met een digitale versterker en alle noodzakelijke randapparatuur, waaronder ringleiding en opnameapparatuur, is een breed gebruik mogelijk.
De kerkzaal is verder uitgerust met uitgebreide video-installatie met een krachtige beamer, Full-HD camera’s, en alle noodzakelijke regieapparatuur. Er zijn  koppelingen naar de zalen gerealiseerd, waardoor ook elders in het gebouw gevolgd kan worden wat er in de kerkzaal gebeurt.
De zalen hebben daarnaast aparte voorzieningen die eenvoudig te bedienen zijn.

Het gebouw staat midden in de wijk en bijna elke dag is er wel een activiteit. Een mooi voorbeeld van een multifunctioneel centrum; niet enkel een gebouw dat op zondag fungeert als kerk.

 

Lees verder

Hersteld Hervormd Lunteren

04-01-2018

Lunteren Hersteld Hervormde gemeente

Het zal weinig mensen -rond de zuidkant van de Veluwe- ontgaan zijn dat hier een nieuwe kerk gebouwd is, aan de nieuwe rondweg. De kerk heeft een zeer klassieke uitstraling. De kerkzaal biedt plaats aan zeker 1200 mensen, maar er kunnen nog de nodige stoelen bij. Daarnaast zijn er nog 10 zalen, voor alle kerkelijke activiteiten en clubs.

Onze opdracht was om een goede spraakverstaanbaarheid te realiseren. Dat is gedaan door middel van een spraak-full range systeem. Dit systeem zorgt voor een zeer strakke bundeling van het geluid. Daardoor zijn reflecties geminimaliseerd. De full range (laagohmige) geluidszuilen hebben een stevige, warme klank. En indien nodig kan er dus ook muziek versterkt worden.
De kerkzaal heeft van nature voldoende nagalm meegekregen voor muziek en zang. Maar dat is tegelijk ook een uitdaging om de spraakverstaanbaarheid op hoog niveau te krijgen.

Recent is de kerk in gebruik genomen met een eerste kerkdienst. Fijn om te horen dat dit direct uitstekend verlopen is!

Lees verder

St. Bonifatiuskerk Zaandam

03-01-2018

St. Bonifatiuskerk Zaandam
 
Deze enorme neo-gotische kruisbasiliek (1900) is één van de parochiekerken van Zaandam. Door bouwvalligheid was deze kerk op last van de overheid in 2012 gesloten. Nu staat de kerk er na vier jaar restaureren weer prachtig bij!
Schaapsound realiseerde hier een mooie oplossing voor de spraakverstaanbaarheid en muziekweergave. De keuze voor de apparatuur is tot stand gekomen na advies en simulatie door het geluidBuro in Haarlem. Juist door deze samenwerking is weer een mooi eindproduct ontstaan.
 
De automatisch regisserende apparatuur stelt de gebruiker in de gelegenheid om met een simpele druk op de knop alles optimaal in te stellen voor grote of kleine vieringen. Verder zijn een ringleidingsysteem en muziekfaciliteiten geïnstalleerd.
De geplaatste speciale miniatuur microfoons geven de gebruikers een grote vrijheid van bewegen. Maar ook zijn draadloze microfoons tijdens de liturgie of bij andere activiteiten te gebruiken.
 

Lees verder

Vredekerk Zoetermeer

03-01-2018

Vredekerk Zoetermeer

De koster van de Gereformeerde Gemeente in Zoetermeer zal geen rugklachten meer krijgen van het wisselen van de liederen.
Het wisselen van de liturgie op een ouderwets liederenbord is vaak best een heel karwei; de borden hangen vaak hoog en kunnen met een zware contructie naar voren worden gehaald.

Schaapsound heeft 2 LED schermen geplaatst en de gemeente heeft hier zelf 2 mooie lijsten omheen gemaakt.
De koster kan voor de dienst via een iPad de liturgie invullen en eventueel tijdens de dienst ook nog eenvoudig “live” aanpassingen doen.
De duidelijke leesbaarheid en toch klassieke uitstraling van de schermen geven lovende reacties van de gemeenteleden.

 

Lees verder

Meerburgkerk Zoeterwoude

03-01-2018

Meerburgkerk Zoeterwoude
 
In Zoeterwoude, goed zichtbaar vanaf de A4, staat sinds 1886 deze neoromaanse kruisbasiliek met koepel. In 2016 is dit rijksmonument na een lange renovatieperiode weer in gebruik gesteld. Door een visuele onderbreking halverwege het schip kan het achterdeel breder geëxploiteerd worden.  De voorzijde met priesterkoor is bestemd voor de eredienst.
Bij het ontwerp van de media installaties is uitgegaan van een zeer flexibele situatie. Alles moest overal in te zetten zijn. Geluid voor de vieringen, maar ook geluid voor bijeenkomsten, desgewenst te koppelen. Om alles overal zichtbaar te kunnen maken, zijn camera’s en grote LED-schermen op elektrisch verstelbare trolleys geplaatst. De achterzaal is daarbij in vier richtingen bruikbaar gemaakt.
Ondanks de forse akoestiek van de kerk is toch een perfecte spraakverstaanbaarheid gerealiseerd, als resultaat van een goede samenwerking met het geluidBuro en het Bouwbureau van het Bisdom.
 
Eenvoud in bediening is gerealiseerd door gebruikssituaties te kiezen d.m.v. presets. Een tweetal Ipads zijn beschikbaar voor het bedienen van het geluid en camera’s.
Het eindresultaat is hiermee volledig in overeenstemming van de wensen!
 

 

Lees verder

Vredeskerk Oosterhout

03-01-2018

Projecteren in een lichte kerk

De Vredeskerk in Brabantse Oosterhout is een Napoleonskerk uit 1810, in neoclassicistische stijl. De kerk is thuisbasis van de Protestantse gemeente. In deze fraaie kerk installeerden we een passende spraak-muziekinstallatie. Daarnaast zijn enkele zeer krachtige beamers met telelens, samen met twee camera’s en een snelle digitale videomixer. Zo is in deze lichte kerk een presentatie voor iedereen goed zichtbaar. Met het resultaat is de kerk in staat om de kerkdiensten optimaal te ondersteunen, maar is ook een goede exploitatie doordeweeks mogelijk.

 

Lees verder

Grote Kerk Steenwijk

03-01-2018

Grote Kerk Steenwijk

Al weer enkele jaren geleden hebben we in deze prachtige kerk een kerk-tv en beameroplossing geïnstalleerd. Recent hebben we deze compleet opnieuw aan mogen leggen naar de laatste stand van de techniek. In plaats van beamers worden nu grote LED schermen gebruikt voor presentatie in de kerkzaal. Vanwege de flexibele zaalindeling zijn deze op verrijdbare trolleys geplaatst die op verschillende punten in de zaal aangesloten kunnen worden. Ook zijn er vier bestuurbare full-HD camera’s geïnstalleerd voor presentatie in de kerk op de schermen maar ook ten behoeve van de kerk-tv uitzending. Er is een overzichtelijk regiemeubel ontworpen in de stijl van het kerkgebouw waardoor deze nauwelijks opvalt. Een prachtige referentie in een mooi kerkgebouw!

 

 

Lees verder

Grote Kerk Nijkerk

03-01-2018

Grote Kerk Nijkerk


De opvallende witte kerktoren kun je niet missen. Vanaf de snelweg (A28) is de kerktoren duidelijk zichtbaar. De kerk staat er al eeuwen en wordt nog altijd voor de eredienst gebruikt. Iedere zondag zijn er twee kerkdiensten. De klassieke kerkzaal heeft een mooie akoestiek voor orgel en samenzang, maar is voor spraak een uitdaging vanwege de behoorlijke nagalm. De oude geluidsinstallatie voldeed. De verstaanbaarheid was voldoende en men was enigszins terughoudend om de installatie te vernieuwen omdat vernieuwing niet altijd succes heeft. Maar na ruim 30 jaar moest deze natuurlijk toch een keer vernieuwd worden! Na een demo bleek het gelukkig toch beter te kunnen. De nieuwe installatie is inmiddels in gebruik genomen. De reacties zijn positief: ‘Het geluid is niet alleen beter verstaanbaar maar klinkt ook heel natuurlijk.’


De kerkdiensten zijn nu ook in beeld en geluid thuis te volgen via de website van de kerk.

 

Lees verder

Dorpskerk Moordrecht

01-01-2018

Moordrecht Dorpskerk

De protestantse gemeente De Stroom gebruikt de oude Dorpskerk (1657) voor veel activiteiten. Afgelopen tijd zijn er de nodige interieur-aanpassingen geweest, om het monumentale gebouw zo optimaal mogelijk in te zetten voor de kerkelijke gemeente en al haar nevenactiviteiten.

Schaapsound vernieuwde tegelijkertijd de geluidsinstallatie. Na uitgebreide testen werd gekozen voor Fohhn Linea LX luidsprekersystemen. Deze compacte analoge arrays presteren perfect, zowel voor spraak als muziek. Samen met mooi weggewerkte Fohhn subwoofers is hiermee ook een overtuigende muziekweergave mogelijk.

De geluidsinstallatie is draadloos bedienbaar gemaakt door middel van besturing via een tablet. Tegelijk zijn er ook andere functies meegenomen, zodat o.a. ook de kerkklokken in- en uitgeschakeld kunnen worden. Mooi voorbeeld hoe we steeds meer als system-integrator bezig zijn!
 

 

 

 

 

 

Lees verder

Sint-Janskathedraal 's-Hertogenbosch

24-12-2017

Recent heeft Schaapsound (in samenwerking met Wolff Geluidstechniek) de Sint-Janskathedraal in s-Hertogenbosch opgeleverd. De nieuwe spraak-muziek installatie zorgt voor een hoge spraakverstaanbaarheid op elke plek in de prachtige zaal van 115 bij 60 meter. Er is gekozen voor een combinatie (24 luidsprekers) van de spraak-muziek BS luidsprekers met CX spraakluidsprekers. De hele installatie wordt aangestuurd door 16 versterker kanalen. De bediening geschiedt via een touchscreen in de sacristie. Doordeweeks vinden er diensten plaats op meerdere plekken in de kathedraal en hiervoor zijn meerdere voorkeurs-instellingen gemaakt. Naast de geluidsinstallatie is er een Full HD KerkTv installatie geplaatst met 2 HD PTZ camera's en meerdere LED schermen.

Lees verder

Nieuwe Kruiskerk Nijkerk

06-12-2017

De Nieuwe kruiskerk in Nijkerk is op 16 september feestelijk in gebruik genomen door de gemeente. De kerkzaal is ingrijpend gemoderniseerd en de rondom liggende zalen zijn nieuw gebouwd. 

Schaapsound heeft alle audiovisuele installaties vernieuwd inclusief de netwerk en wifi installatie. 

De geluidsinstallatie is geschikt voor kwalitatief goede spraak- en muziekweergave van geluid bij een filmpje tot en met versterking van de band. Ondanks de uitgebreide mogelijkheden is de bediening eenvoudig gebleven. Door middel van een touchscreen kan praktisch iedereen de installatie bedienen. Voor het mixen van de muziekgroep wordt gebruik gemaakt van een digitale mengtafel. 

Uniek is het compacte full-range BS-luidsprekersysteem van Seis Akustik. De BS-serie biedt een sterke bundeling van het geluid, gecombineerd met een enorme dynamiek en bandbreedte. Het resultaat is een natuurlijke en directe weergave van zowel spraak als muziek.

Videopresentatie vindt plaats via twee (bijna) 100 inch (!) schermen. Omdat er bijzonder veel daglicht aanwezig is in de zaal, voldoen beamers niet. De presentatie is nu door iedereen goed te volgen, ook als de zon schijnt!

Ten behoeve van de KerkTV uitzending zijn vier full-HD camera's geinstalleerd: drie bestuurbare en een 'vaste' camera. De camera's worden gemixt met een 8-kanaals 4K videomixer en bijbehorende randapparatuur.

Naast de kerkzaal zijn ook alle overige zalen voorzien van een audiovisuele installatie, gekoppeld aan een centrale digitale audioprocessor met 32 in- en 32 uitgangen. Bediening vindt plaats via verschillende touchscreens en roomcontrollers.

De netwerk en wifi omgeving voorziet in een gastennetwerk met 'vangpagina' en diverse virtueel gescheiden LAN's voor de techniek en andere gebruikersgroepen waaronder het kerkelijk bureau.

Ten slotte is een truss gemonteerd met elektrische hijsinstallatie (met een bereik van 15m). De truss is voorzien van bestuurbare LED spots.

Alles bij elkaar is het een bijzonder mooi en omvangrijk project wat inmiddels naar volle tevredenheid is opgeleverd!

 

Lees verder

GKV Rotterdam Centrum

04-12-2017

Het kerkgebouw van de Gereformeerde Kerk Vrijgemaakt Rotterdam Centrum heeft recent een ingrijpende verbouwing ondergaan.

Schaapsound leverde 4 compacte arrays, mooi passend in de uitstraling van de kerkzaal.
Doordat de arrays wit zijn en ook erg compact wordt het liturgisch centrum niet onnodig visueel aangetast.

De compacte arrays, in combinatie met 2 subwoofers, zijn in staat een complete muziekgroep te versterken en zorgen daarnaast voor een hoge spraakverstaanbaarheid in de hele kerkzaal.

Schaapsound leverde 2 HD camera’s en een HD videomixer om ervoor te zorgen dat de gemeenteleden thuis ook deel kunnen zijn van de samenkomst.

Lees verder

Restaurant George Marina Amsterdam

28-09-2017

Restaurant George Marina heeft onlangs een nieuwe locatie geopend aan de Amstel in Amsterdam. Een prachtig nieuw gebouw met verschillende ruimtes bestemd voor eten en ontspannen. Schaapsound ontwierp en leverde de geluidsinstallatie voor de verschillende ruimtes. Meer dan 40 luidsprekers, digitale multiroom DSP en verschillende touchscreens/knoppenpanelen voor een eenvoudige bediening door het personeel.

Lees verder

Gereformeerde Gemeente Lisse

11-09-2017

De Gereformeerde Gemeente in Lisse heeft deze week een nieuwe geluidsinstallatie in gebruik genomen.
Onze technici hebben extra hard moeten werken omdat er vandaag een begrafenis was en in 2 dagen moest de hele installatie vervangen en ingeregeld worden!
De reacties van de gemeenteleden op de verstaanbaarheid waren erg positief.

De koster kan via het besturingspaneel en een iPad (waarop hij ook de verlichting, kerkklok en andere schakelingen bediend) de geluidsinstallatie bedienen.

Wederom een mooi project!

Lees verder

Grote Kerk Alblasserdam

18-08-2017

De Grote Kerk Alblasserdam, met z'n bekende neogotische profiel, is al op grote afstand waar te nemen. De kerkzaal dateert van 1889, maar staat op de plaats van de vorige. Schaapsound plaatste hier een geluidsinstallatie met analoge full range luidsprekersystemen. De nieuwe BS1224 geluidsarrays van Seis Akustik zijn perfect geschikt voor deze grote kerk. Met slechts twee geluidszuilen beneden, en twee boven wordt het grootste deel van de kerk al bediend: zowel voor optimaal spraak als voor full range muziekweergave. Alleen de achtergalerij heeft nog twee ondersteunende geluidszuilen.
Mooi project waarmee de Hervormde gemeente weer jaren mee vooruit kan!

Lees verder

Grote of Sint-Laurenskerk Rotterdam

06-07-2017

De Grote- of St. Laurenskerk in Rotterdam is het enig overgebleven gebouw van het middeleeuwse Rotterdamse stadcentrum. Met een bouwgeschiedenis die begint rond 1350. De kerk is grotendeels verwoest in de meidagen van 1940. Bijzonder: als Hitler de ruïne niet als ’Kunstschutz’ had aangewezen was er mogelijk nooit herbouw gekomen. En was alles opgeruimd….

Maar nu is de herbouwde gotische kerk één van de kroonjuwelen van Rotterdam.

In deze mooie kerk heeft Schaapsound de geluidsinstallatie geheel vernieuwd, en daarmee de spraakverstaanbaarheid sterk verbeterd. De vernieuwing betrof de totale vaste installatie, zoals die in het koorgedeelte functioneert voor de gewone kerkdiensten en bijeenkomsten. Daarnaast zijn de bestaande –verplaatsbare- digitale geluidszuilen voor het schip van de kerk volledig geïntegreerd in de installatie. 

Alles is hiermee aan de eisen van de tijd aangepast. De kerk beschikt over een zeer flexibele installatie, waarmee met een enkele drukknop een gebruikssituatie gekozen kan worden.   

Lees verder

GG Barendrecht

06-07-2017

Het is niet altijd nodig om nieuw apparatuur te plaatsen; een juiste afstelling van luidsprekers en een goede inregeling kan grote winst geven op het gebied van spraakverstaanbaarheid! Schaapsound heeft de installatie van de Gereformeerde Gemeente in Barendrecht onder handen genomen met een goed resultaat!

Lees verder

St Baafkerk Aardenburg

05-07-2017

In het mooie middeleeuwse stadje Aardenburg in westelijk Zeeuws Vlaanderen staat de oude St Baafkerk. Gebouwd vanaf begin 13e eeuw heeft de kerk al weer eeuwen zn prachtige en karakteristieke uiterlijk van verschillende stijlperioden.
In deze enorme kerk bouwden we een nieuwe geluidsinstallatie voor spraak en muziek. Daarmee is de spraakverstaanbaarheid enorm verbeterd. Tegelijk is er een streamer geplaatst voor Kerkdienstgemist.

 

Lees verder

Hervormde Gemeente Sluipwijk

05-07-2017

Midden in het gebied van de Reeuwijkse plassen staat het mooie kerkje van de Hervormde gemeente Sluipwijk. Het gebouw is zojuist van binnen geheel aangepakt. Het interieur is weer helemaal up to date. Het gebouw is akoestisch prachtig in balans gebracht. Naast de kerkdiensten is het gebouw hiermee een mooie concertlocatie geworden.
Schaapsound installeerde hier een geluidsinstallatie voor spraak en muziek. Tevens zijn twee grote LED displays aangebracht ten behoeve van perfecte presentaties in deze lichte kerk.

Lees verder

Hervormde Gemeente Groot Ammers

05-07-2017

In Groot Ammers (inderdaad: het Ooievaarsdorp) hebben we zojuist een mooi project gerealiseerd. In de grote dorpskerk (Toren uit 1500) bouwden we een nieuwe geluidsinstallatie voor zowel spraak als muziek. Maar ook is gelijk een kerkTV installatie met twee bestuurbare camera's geïnstalleerd.
De nieuwe full range geluidszuilen van Seis Akustik hebben een ongelofelijk strakke afbundeling, waardoor een enorme reikwijdte ontstaat. De zuilen zijn zeer onopvallend in het interieur, maar zijn prima in staat om zelfs zeer hoge volumes te produceren, in het full range spectrum. Alle audio wordt verwerkt in onze digitale mixer X1616, dus 16 ingangen én 16 uitgangen. Er is een kostersbediening met een touchscreen scherm, en er is de mogelijkheid middels een tablet de bediening over te nemen. Voor bijzondere activiteiten en nog meer ingangen is nog een digitale muziekmixer toegevoegd.

De KerkTV installatie is in full HD, garantie dus voor haarscherpe uitzendingen en opnamen.

Lees verder

Dorpskerk Hellendoorn

12-05-2017

De prachtige historische dorpskerk in Hellendoorn is recent door ons voorzien van HD KerkTV en videopresentatie apparatuur. Een belangrijk uitgangspunt betreft een verantwoorde visuele inpasbaarheid van de schermen in het monumentale interieur waarbij de opvallende glas-in-lood ramen van 'd Oale Grieze' in geen geval achter een scherm mochten verdwijnen.

Het is een prachtige installatie geworden. De liturgie kan nu voor iedereen goed leesbaar gepresenteerd worden op de grote LED schermen (75" en 65"). Thuis kunnen de diensten in FullHD kwaliteit meegekeken worden, geregistreerd door drie bestuurbara camera's.

Achterin de kerkzaal is een overzichtelijk regiemeubel gemaakt. 

Lees verder

St. Clemensparochie Nes (Ameland)

27-03-2017

Het kerkgebouw van de St. Clemensparochie in Nes (Ameland) is recent herbouwd nadat deze in 2013 door brand werd verwoest. Schaapsound leverde voor de nieuwe kerkzaal de geluidsinstallatie en een beamer plus projectiescherm.

De geluidsinstallatie maakt gebruik van een Seis Akustik digitale kerkversterker en onopvallende luidsprekerzuilen geschikt voor optimale spraakoverdracht in een galmrijke akoestiek.

Het kerkgebouw ziet er weer prachtig uit en met de nieuwe audiovisuele installatie kan de kerk weer jaren vooruit!

Ook op de andere Waddeneilanden heeft Schaapsound de afgelopen jaren de meeste kerkgebouwen voorzien van nieuwe audiovisuele installaties!

Lees verder

Parochiekerk Hoogmade

21-03-2017

In het idyllische hart van Holland staat in het polderlandschap de parochiekerk van Hoogmade. Architect J.A. van der Laan ontwierp in 1931 de grote zaalkerk, waarbij de toren van de oude kerk werd geïntegreerd. De kerk is tot op heden in gebruik bij de parochie “Onze Lieve Vrouw Geboorte/ de goede Herder.

Schaapsound installeerde hier zojuist een basis-installatie. Met de twee geinstalleerde geluidszuilen, de digitale versterker en de nieuwe microfoons is een enorme verbetering gerealiseerd.

 

Lees verder

De Poort (GKv), Winsum

20-03-2017

De kerkzaal van het kerkgebouw van de GKv in Winsum is recent opnieuw ingericht. Vooral het podium en de maatwerktruss zijn de blikvangers in de vernieuwde zaal. Schaapsound heeft na een offertetraject en een geslaagde demonstratie de opdracht gekregen voor het leveren en installeren van een complete spraak- en muziekinstallatie, KerkTV- en presentatie-apparatuur en podiumverlichting. Het resultaat is prachtig geworden. De kerk is blij met de nieuwe installaties die veel meer mogelijk maken in de diensten.

Lees verder

PKN Nieuwleusen

23-02-2017

De afgelopen tijd heeft Schaapsound de drie kerkgebouwen van de PKN in Nieuwleusen voorzien van complete nieuwe audiovisuele installaties. Enkele maanden geleden de Ontmoetingskerk en recent de beide kerkgebouwen van de Hervormde Gemeente: De Grote Kerk en de Maranathakerk. 

In alle kerkgebouwen is het nu mogelijk om spraak en (live) muziek te versterken in hoge kwaliteit. Ook beschikken de kerken over een HD videoinstallatie met bestuurbare camera's. Vanuit de Ontmoetingskerk worden HD KerkTV uitzendingen gemaakt via Kerkdienstgemist.nl. 

In de andere kerken worden de camera's gebruikt voor presentatie in de kerkzaal via de grote LED displays en lokale opname van (bijzondere) diensten. 

Na een offerte uitvraag bij diverse bedrijven in de regio Zwolle is Schaapsound als leverancier gekozen.

Dhr. Jan van der Sluis: 'De presentatie  en deskundigheid van Schaapsound wekte alle vertrouwen, gesterkt door een indrukwekkende lijst van referenties en ook nog in de buurt'. De huidige voorzitter dhr. Jan van de Hoek benadrukte ook dat de samerwerking goed is verlopen en dat er veel lovende berichten komen van de gemeenteleden. 'We hebben er de tijd voor genomen maar we zien terug op een prettig verlopen proces met een prachtig eindresultaat!'.

 

Lees verder

PG Rijsenhout

08-11-2016

Schaapsound heeft de afgelopen week een prachtig project opgeleverd in Rijsenhout. De Protestantse Gemeente is een paar jaar geleden getroffen door een brand in het kerkgebouw en zat sindsdien zonder eigen gebouw. Na jaren van planning en voorbereiding is het nieuwe gebouw klaar en kan het in gebruik worden genomen. Schaapsound heeft in nauw overleg met Pim van Dijk (interieur architect) en het Geluidburo (akoestisch adviesbureau) de audio installatie bedacht. De ronde opstelling is uitdagend vanwege de plaatsing van de luidsprekers en het gevaar van rondzingende microfoons. De Audio DSP heeft 16 ingangen en 16 uitgangen en het hele gebouw is te koppelen qua geluid en beeld.De eenvoudige iPad app heeft volledige controle over de geluidsinstallatie. De app is opgebouwd uit meerdere lagen zodat de bediening altijd aangepast is aan het kennisniveau van de bediener.

Een mooi project waar we trots op zijn!

Lees verder

Michaëlkerk Anjum

12-10-2016

De monumentale Michaëlkerk in Anjum is enkele jaren geleden uitgebreid gerenoveerd met een prachtig resultaat. Schaapsound heeft in dit kerkgebouw na de restauratie een complete videoprojectie oplossing geïnstalleerd. De apparatuur mocht het interieur natuurlijk niet ontsieren. Er is gekozen voor een unieke oplossing met een kabelscherm. Het projectiescherm wordt compleet uit het zicht getrokken achter een trekbalk in het plafond, inclusief de koker waar het scherm in wegrolt. Aanvullend is een verrijdbare trolley met 75” display geleverd die op twee plaatsen voorin de kerk ingeplugd kan worden.

Lees verder

HG den Ham

26-08-2016

Den Ham

De Hervormde kerk van Den Ham beschikt sinds kort over een nieuwe HDKerkTV- en presentatieoplossing. De livestream en automatische opnames van de kerkdiensten zijn te bekijken via Kerkdienstgemist.nl. Schaapsound installeerde een beamer met telelens en een groot projectiescherm en enkele displays die gebruikt worden voor de liturgiepresentatie. Twee bestuurbare FullHD videocamera’s, een videomixer en toebehoren worden gebruikt voor de KerkTV uitzending. Aanvullend is door Schaapsound de basis gelegd voor een schaalbare Wifi en netwerkoplossing. De samenwerking met de vrijwilligers uit de kerk verliep prima. Alles bij elkaar een mooi resultaat en tevreden gebruikers!

Lees verder

Referenties